reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

reklama
hmmmm
nie ukrywam że nie chciałabym mieć porodu wywoływanego, wolałabym żeby to wszystko mnie zaskoczyło, a tu tylko ból brzucha jak na @ i wczoraj śluz lekko podbarwiony krwią

Ostatnia edycja:
a teraz podam kilka dobrych rad :-)

- nie dźwigać jak wielbłąd, szczególnie zakupów....przez to zaczęłam znowu krwawić a już było tak fajnie :eek: a niby tylko z samochodu do domu przeniosłam 2 torby...fakt że ciężkie były małpy :eek:

- uważnie obserwować brodawki jeśli będziecie karmiły, jak tylko zacznie się robić coś niepokojącego typu ból, pieczenie to uważać żeby się nie zrobiła grzybica, najlepiej chodzić w domu bez stanika. Ja przez 2 dni chodziłam w staniku, z wkładkami laktacyjnymi i teraz siedzę z bolącymi brodawkami...na szczęście zdążyłam w porę zareagować i nic się nie rozwinęło ale boli dość mocno, szczególnie podczas i po karmieniu. Brodawki wyglądają jakby były odparzone :eek: Na szczęście specyfiki do leczenia już mam i powinno być już tylko lepiej. Jak leci pokarm to zamiast wkładek w domu przyłożyć pieluchę tetrową.

Ostatnia edycja:
hmmmm
nie ukrywam że nie chciałabym mieć porodu wywoływanego, wolałabym żeby to wszystko mnie zaskoczyło, a tu tylko ból brzucha jak na @ i wczoraj śluz lekko podbarwiony krwią

Ja miałam pierwszy wywoływany i drugi też choć drugi sporo różnił się od pierwszego bo wody odeszły prawie 6 godzin przed porodem a nie na sali porodowej jak przy pierwszym. W obu przypadkach oksy w kroplówce dostałam choć teraz mi ją odłączyli dość szybko - akcja rozkręciła się sama w szybkim tempie. Drugi poród był dla mnie o wiele "fajniejszy" :tak: byla przerwa na odpoczynek między skurczami a to daje naprawdę ogromną ulgę.

a tak z ciekawości, to trafiłaś do szpitala kilka dni przed porodem, a od kiedy liczą ci macierzyński? te kilka dni w szpitalu przed porodem to dostałaś l4 czy już macierzyński?

macierzynski mam od dnia porodu, przed L4. Internistka chciała mnie wysłać na macierzyński już przed porodem i nie chciała mi wypisać L4 ale się z nią pokłóciłam bo nie ma takiego prawa i to ja decyduję czy chcę iść na macierzyński już przed porodem a nie lekarz - zgodnie z prawem. Szczęka jej opadła i wypisała mi L4....ale to ta sama lekarka, dla której ciśnienie w ciąży 160/100 jest ok więc nie ma co nawet komentować jej znajomości przepisów jak ona na leczeniu się nie zna za bardzo. Żądaj L4 do dnia porodu - masz takie prawo.

ja jestem cały czas na l4 tylko się zastanawiałam jak to będzie jak dostanę skierowanie na wywołanie np na 20.10 i się stawie do szpitala, a wywoływanie potrwa np 3 dni, to jak to będzie? bo lekarz zapewne w takim przypadku wystawi mi l4 do 20.10, a później to nie wiem czy szpital wystawia zwolnienie na te kilka dni przed porodem? hmm

najlepiej dogadaj sie z lekarzem niech wystawi dłuższe L4 - przecież dla niego to nie problem. Generalnie masz prawo urodzić do 42 TC i do tego czasu też powinien lekarz wystawić L4, termin porodu to tylko przypuszczalny dzień kiedy moze on nastąpić. Jesli nie wystawi Ci L4 o w szpitalu za dni, kiedy będziesz leżała żądaj L4 - muszą Ci wystawić. Macierzyński dopiero od dnia porodu. Jest tak krótki, że szkoda go tracić leżąc w dwupaku.

no brykam po Adka do szkoły a potem po buty dla niego i po karuzelę do łózeczka - może w Świecie Dziecka coś znajdę zamiast na Allegro. Trochę się wyrwę z domu od ssaka :-D niech teściowa trochę posiedzi z wnusiem póki śpi i grzeczny :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry