reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

ja odradzam fisher price, bo mam taką tylko z misiami i jestem rozczarowana, jest bardzo ciężka i boję się że spadnie dziecku na głowę, będę musiała ją dodatkowo przywiązać (chociaż są osoby które się o niej pozytywnie wyrażają). Zastanawiałam się też nad tą tiny love ostatnią i teraz żałuję że jej nie kupiłam:)

a gdzie będziesz miała zdejmowane szwy? mi lekarz powiedział że po tygodniu mam się zgłosić do szpitala lub do niego na zdjęcie szwów - widocznie zakłada że nie obejdzie się bez nich :(

reklama
no właśnie ta Tiny Love bardzo mi się podoba i chyba na nią się zdecyduję...mam nadzieję, ze Alanowi równiez przypadnie do gustu.

szwy dzisiaj zdjęła mi Pani Ania na kolejnej wizycie domowej więc nigdzie nie musiałam biegać na zdjęcie /była przecież oddziałową na porodówce więc zna się na rzeczy/, moja lekarka powiedziała tylko że najlepiej zdejmować po 10 dniach a nie po 7 bo czasem po 7 lubi się rana otworzyć bo jest jeszcze dość świeża a 3 dni dodatkowe nie zaszkodzą a pozwolą się lepiej zrosnąć. Już siedzę normalnie bo mnie kuły nitki :-) ale generalnie wszystko się super zagoiło.

a jeszcze o diecie podczas karmienia - to prawda że można jeść wszystko...jem surówki z kapusty białej, czerwonej, kalafiorek itp i nic nie jest Maleństwu, żadnych przebojów żołądkowych więc nie ma co przesadzać i jeść jałowo.

Hej Dziewczyny.
Rodziłam w Dzierżoniowie i jestem zadowolona z opieki,nie mogę narzekać naprawdę.
Tochę mnie przetrzymali z porodem,ale wszystko wskazywało,że urodzę normalnie.
Najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło,ale swoje wycierpiałam:-(

Hej Dziewczyny.
Rodziłam w Dzierżoniowie i jestem zadowolona z opieki,nie mogę narzekać naprawdę.
Tochę mnie przetrzymali z porodem,ale wszystko wskazywało,że urodzę normalnie.
Najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło,ale swoje wycierpiałam:-(

fajnie że jesteś zadowolona z opieki szpitalnej. Ja nadal w dwupaki i im dłużej czekam tym bardziej się stresuje :(

ja dzisiaj przestałam już krwawić po porodzie więc dość szybko się skończyło :-D ...nareszcie :-D ulga niesamowita i w końcu doopa trochę odetchnie :-D
czas teraz pomyśleć o antykoncepcji :tak: ;-)

Klementyna 33 dziekuje slicznie za odpowiedz.
Napewno poczytam o tym Latawcu zeb cos wiecejsie o nim dowiedziec i o opiece tam....
a jak wyglada sprawa z roznego rodzaju specjalistami, wiadomo ze z malym dzieckiem trzeba pozniej jezdzic do roznch poradnii ( na bioderka, na sluch, do okulisty,kardiologa itd) czy tam wszyscy specjalisci sa na miejscu czy kieruja do roznych miejsc???
Ja w Opolu gdzie rodzilam na Reymonta mialam wszystkie przychodnie dla dzieci w jednym miejscu i to bardzo duzym ulatwieniem jest :)
P.S. Gratuuulacje wielkie za urodzenie slicznego maluszka i szybkiego powrotu do normalnosci :-)))))
Pozdrawiam milo :)

Klementyna 33 dziekuje slicznie za odpowiedz.
Napewno poczytam o tym Latawcu zeb cos wiecejsie o nim dowiedziec i o opiece tam....
a jak wyglada sprawa z roznego rodzaju specjalistami, wiadomo ze z malym dzieckiem trzeba pozniej jezdzic do roznch poradnii ( na bioderka, na sluch, do okulisty,kardiologa itd) czy tam wszyscy specjalisci sa na miejscu czy kieruja do roznych miejsc???
Ja w Opolu gdzie rodzilam na Reymonta mialam wszystkie przychodnie dla dzieci w jednym miejscu i to bardzo duzym ulatwieniem jest :)
P.S. Gratuuulacje wielkie za urodzenie slicznego maluszka i szybkiego powrotu do normalnosci :-)))))
Pozdrawiam milo :)

niestety w tej przychodni specjalistów wszystkich nie ma ale nie ma jakichkolwiek problemów ze skierowaniami do nich, ja ze starszym synkiem jeżdżę do Wrocławia do kliniki chirurgii dziecięcej i zawsze mam skierowanie wypisane jeśli tylko potrzebuję tam jechać - mój synek starszy ma zrośnięte 2 łuki żebrowe :eek: i kontrolujemy jak to się rozwija z wiekiem ale to czysta kosmetyka i nie widać tego wcale. Raczej nie znajdziesz takiej przychodni u nas gdzie byliby wszyscy specjaliści od Maluszków.

Wczoraj Pani Ania wpadła ważyć Alana - przybiera super więc z pokarmem wszystko ok, mam już go tak dużo że jak pomyślę o karmieniu to sam zaczyna wypływać z piersi :tak::-D

kupiłam śpiworek do wózka Śpiwór, śpiworek, jedyny do wózka, auta, na sanki. (1848867530) - Aukcje internetowe Allegro powinien być niezły, oprócz niego mam jeszcze 3 kombinezony to coś pewnie wybiorę najlepszego na zimę. A od Małżona autko dostanę bo z 2 dzieci muszę być niezależna i mobilna :-)

reklama
Kasia czasami ciąże podtrzymywane "lubią" się przenosić. Ja też bez objawów jechałam do szpitala. Ale lepiej jest jak się samo zacznie niż z indukcją....do dzisiaj mnie boli ręka po wenflonie bo mi się zapalenie żyły zaczęło robić od tego badziewia.

Do góry