reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

kupiłam, rozmawiałam z babką ze sklepu i stwierdziłam ze na pół roku nie ma sensu kupować karuzeli z 200 zł, wolę kupić jakieś zabawki interaktywne, kupiłam taką mocno kolorową z pluszakami podobną do Fishera i Tiny Love tylko nie na baterię a z pozytywką nakręcaną, fajną karuzelkę plus interaktywną żabę do przyczepienia na fotelik z Baby Ono o taką Zabawka BabyOno fajna jest bo dość duża i poduszkę klin do łóżeczka.

macie jeszcze zajęcia w SR? któraś jeszcze urodziła oprócz mnie i Kamili??

Ostatnia edycja:
reklama
wczoraj były ostatnie zajęcia w sr. Z tego co wiem to Kaśka urodziła albo jest w szpitalu (dokładnie nie wiem bo się spóźniłam) :)

wszystkie dziewczyny od nas z grupy planują rodzić w Świdnicy tylko Asia (ta co ma termin na listopad) zastanawia się nad Wałbrzychem

ja bardzo miło wspominam zajęcia w SR i szkoda, ze tak szybko "odpadłam" ;-)

kupiłam dzisiaj leżaczek ło taki LEZACZEK BUJACZEK FOTELIK T4145 FISHER PRICE 0-18 (1847588877) - Aukcje internetowe Allegro za 100 zł

już chyba wszystkie gadżety mam.

polecam:

http://www.mamabebe.pl/product-pol-406-Laktator-Reczny-Avent-Philips-ISIS-SCF300-20.html

przy karmieniu piersią niezastąpiony - nie wiem co bym zrobiła gdybym go nie miała, przy moich problemach z piersiami mogę odciągać pokarm i podawać go butelką. Odciągam po 100 ml co 3 godziny w 15 minut więc szybciutko i duuuużo. Jesli zamierzacie karmić to warto kupić - w Świecie Dziecka kosztuje 120 zł w tym jest kosmetyczka z akcesoriami o wartości 85 zł /sam krem wart 40 zł jest w tej kosmetyczce, oprócz tego wiele innych przydatnych rzeczy, pojemnik na pokarm, smoczek, zapasowe części do laktatora - opłaca się baaardzo/, Jestem z niego bardzo zadowolona.

Ostatnia edycja:
masz problemy z piersiami? wydaje mi się że pisałaś że wszystko jest ok tylko kilka dni gorączkę miałaś?
taki laktator można na allegro kupić za 60zł, i jeśli będzie mi potrzebny to to zrobię, chyba że sie okaże ze jest potrzebny na już, to się kupi w sklepie:) zresztą łukasz coś mówił że jak będzie trzeba to pojedzie do szpitala w świebodzicach i kupi ten medeli
leżaczek kupiłam już jakiś czas temu o taki: Leżaczek Bright Starts KOMFORT 6779.

Mam problemy z brodawkami od 3 dni, od wkładek laktacyjnych dostałam jakiegoś uczulenia /używałam je na wyjście z domu/ i mam teraz brodawki jakby odparzone - bolą bardzo i złazi z nich skóra aż więc muszę odciągać pokarm laktatorem dopóki nie wyleczę tych brodawek. Mleka mam mnóstwo i laktator jest niezbędny. Kupiłam go do "zmiękczania" brodawek przed karmieniem, kiedy są twarde i dziecku ciężko złapać - wystarczy wtedy kilka odciagnięć pokarmu i jest ok.

właśnie odkryłam świetną butelkę LOVI jest rewelacyjna, o wiele lepsza od Tommee Tippee. Z TT Alan się krztusił często jadł na raty a z Lovi świetnie sobie radzi i zjada porcję mleka od razu.

Poduszka klin fajna ale nie do spania w nocy - Alan zjechał z niej całkiem w nocy. Nadaje się do leżakowania w dzień, zwłaszcza po jedzeniu.

Laktator bardziej opłaca się kupić w Świecie Dziecka iż na Allegro - sprawdzałam. Na all masz goły laktator jeśli nowy to z przesyłką wyjdzie około 90 zł, tańsze są używane a ja używanego laktatora bym nie kupiła, w ŚD z dodatkowym, przydatnym wyposażeniem, gwarancja na miejscu co przy takim sprzęcie jest bardzo ważne - jeśli coś się zepsuje dostajesz nowy od ręki i nie trzeba czekać na przesyłkę. Dużo kupuję na All ale akurat ten sprzęt wolałam kupić w sklepie bo się bardziej opłacało.

W biedronce są chusteczki Huggies Pure http://huggies.frisco.pl/product/50...usteczki_pielegnacyjne_nawilzane_64_szt.xhtml 3-pak za 9,99 a w Tesco pieluchy Pampers 94 sztuki za 45 zł. Się opłaca. W biedronce są też pieluchy huggies za 40 zł duże paki ale ich nie polecam bo lubią odparzać i przeciekać.
http://gazetka.biedronka.pl/g22,tajemnice_urody.html strona 30-31

co do leżaczka to też sie zastanawiałam nad tym http://allegro.pl/lezaczek-bright-stars-i1861723301.html ale on jest tylko do 9 kg więc ostatecznie wybrałam Fishera bo jest do 18 kg a pamiętam, ze dla Adka potrzebowałam właśnie takiego krzesełka jak był już większy, teraz posłuży do tego leżaczek bo jest wielofunkcyjny.

Śmigam zaraz z Małolatem na dwór bo jakieś słońce się pokazało...może będzie ciepło ;-)

Ostatnia edycja:
też się zastanawiałam nad leżaczkiem do 18 kg i doszłam do wniosku że nie ma sensu bo jak dziecko już chodzi to nie chce w czymś takim siedzieć - wiem to po obserwacji siostrzeńca i siostra też mi tak mówiła. Jak mała będzie większa to kupimy jej krzesełko do siedzenia takie w ikei są dla dzieci fajne. no i kupimy jeszcze szybciej krzesełko do karmienia takie wyższe żeby przy stole siedziała :)
ale wiadomo że każdy kupuje co mu pasuje:)
a ponoć laktatory aventu są w promocji w Świecie Dziecka (od dzisiaj chyba) za 90 zł

ale to moje dziecię rośnie :-):tak: waży dzisiaj 4050g. /w piątek ważył 3850g/ i ma 60 cm...właśnie ciuszki jakoś tak ostatnio się zrobiły krótkie :-)

tylko się cieszyć

ja dzisiaj po wizycie, 25.10 mam się stawić do szpitala na wywołanie, ale lekarz mówi że się szybciej rozwiąże bo już mam 2 cm rozwarcia i wszystko jest gotowe do porodu:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry