reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

CO POLECACIE NA KATAREK U 9 MISIECZNEGO BOBASA? JA JUZ NIE PAMIETAM CO ROBILAM PRZY STARSZAKACH RANY JULEK SKLEROZA STARCZA NAPEWNO GRUCHA DO NOSKA A CZY JAKIS APLIKATOR? STOSOWALA KTORAS TE PASKI AROMACTIV?

reklama
CO POLECACIE NA KATAREK U 9 MISIECZNEGO BOBASA? JA JUZ NIE PAMIETAM CO ROBILAM PRZY STARSZAKACH RANY JULEK SKLEROZA STARCZA NAPEWNO GRUCHA DO NOSKA A CZY JAKIS APLIKATOR? STOSOWALA KTORAS TE PASKI AROMACTIV?
U nas maść aromaktiv kropelki olibas na bluzkę po 2 albo do kąpiel i z10 super oczyszcza nosek, ściągać Ale nie za dużo bo bardziej się podrażnia nosek. I ewentualnie inhalacje ż soki fizjologiczne albo zielony nebud.

Hej. Co do chorob to wlasnie konczee zapalenie jamy ustanej z blizniakami. Jakies wirusowe bo.obylo się bez antybiotyki. Corkar juzr wlasciwie zdrowa syn jeszcze cierpi ale juz bez.gorączki wiec liczę na to, zde jeszcze 3/4 dni i będzie ok. Strasza corka duuzo.infekcji przechodzila.w przedszkolu.choc zazwyczj.bez antybiotyku. Za to w zeszlym roku przynosila jakies wirusy z przedszkola i 5 razy z najmlodsza byłam w szpitalu na zapalenie pluc, duszności itp. Ogólnie obserwujemy ją w.kierunku astmy wczesnodzieciecej. Teraz w zerowce corka przeszla 3tydzien i odpukac to chyba jej rekord bez.choroby czy kataru odkad zaczela edukacje :)

Dobry wieczór,
My jutro idziemy na wesele a rozwalało nas jakieś przeziębienie. Gardła nas bolą, rozbicie.

Na karatek to inhalacje dobrym inhalatorem z soli lub solanki zabłockiej, płukanie noska wodami no i ściąganie kataru i ,,,,przeczenianie.

Witam nocną porą jeszcze z hiszpanii, ale ze juz moj poziom bezsennosci siega zenitu zaglądnelam do was.
Wakacje nawet udane, aczkolwiek mocze tylko stopy i glównie siedze w cieniu albo w pokoju z córcia jak juz jej słonce doskwiera ....takze no wakacje...
Lot byl straszny i na sama mysl o powrocie mnie sciska.no ale coz jakos musze wrocic.

@Matka_wariatka86 :)hej słonko!
Nigdy nigdzie nie samolotowałam *ale bym bardzo chciała, ale jak tak ciebie przeczytałam to :szok::oo2: nie wiem czy nie pozostawię to w sferze szalonych fantazji:p
Bezsennośc mówisz ..wspóólczuję. Jak z tym walczysz?

My po kilka razy dziennie woda morska i zaraz odciagam gruszką. Plasterki stosowaliśmy. Zawsze przy infekcjach odtykaja całej rodzinie nosy.

U nas na katar najlepiej działają inhalacje z solanki z dodatkiem kropelki olbasu. Plus olbas na piżamkę. No i przy dokuczliwym katarze nasivin. A przy gęstym to tylko mucofluid. Ale on na receptę.

@Matka_wariatka86 :)hej słonko!
Nigdy nigdzie nie samolotowałam *ale bym bardzo chciała, ale jak tak ciebie przeczytałam to :szok::oo2: nie wiem czy nie pozostawię to w sferze szalonych fantazji:p
Bezsennośc mówisz ..wspóólczuję. Jak z tym walczysz?

Ja latam juz 13 lat i pare lat tamu wogole mnie lot nie przerazał , ale teraz chyba za duzo sie slyszy o katastrofach , atakach itd czlowiek sam sobie wkreca bynajmniej ja , no i zmiana klimatu czyli stref klimatycznych miedzy krajami tez bardzo wpływa na turbulencje ktorych ja niecierpie....a od kiedy latam z dziecmi boje sie sto razy bardziej.
Z bezsennoscia nie walcze, jak juz jest bardzo zle ide polozyc sie kolo córci ona ma jakis spokoj w sobie , chwyce ja za raczke i zasne, tylko ze ona lubi spac sama i jak wyczai ze jestem obok, zaraz jest " mamo to nie twoje lóżko " no wiec ....mam nadzieje ze ten stres sie wkrotce skonczy i sie wyspie.

reklama
Do góry