reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

A nie bawia sie w tych sikach czy cos jak Ty zajmiesz sie np. Obiadem ? Jak nasikaja to nie bawia sie nocnikami nie rozlewaja ? A co z dwojka ?
Nie bawią się... czytaliśmy książeczkę o Basi... I Basia robiła sisi papa... więc obe na poczyaki6 kazały za każdym razem wylewać i robiły papa... Teraz stoi nocnik na korytarzu i co chwilę wylewamy.pełne...

reklama
2 raz bez problemu robią do nocnika... same z siebie... fakt że 2 razy czyściłam dywan... Ale to o tak mało na 2 mięs treningu...
My do przedszkola od września więc chcemy być juz bez pieluchy no może tylko na leżakowanie
Aaa i raz zyrafa z lego kąpala sie w siuskach[emoji23][emoji23][emoji23]

U nas się od tej lektury zaczęło. 3 dni czytaliśmy potem puściłam bez majtasów i jakoś poszło. Wpadki się zdarzały na szczęście tylko na podłogę lub dywan Ale to zaraz przyjdzie pani z odkurzaczem i doprowadzi nam dywany do porządku. Ja chciałam wcześniej zacząć naukę nocnikową ale że względu na końcówkę ciąży i poczatki z noworodkiem, gdzie byłam z nimi sama...nie dało się. No i to lato to idealny moment na pozbycie się pieluchy. Prawie się udało. Została pielucha do spania i na długie spacery. Ale to z mojej wygody by nie szukać kibelka co 3 min.
Screenshot_20190824-222103.jpeg

Hahahah to przelewanie to musiała być super zabawa... daj im chwilę może same się ogarną... aby jedna załapała to i drugą będzie chciała tak samo jak siostra...
One maja takie pomysly ze szok. o_O :baffled: to sa dwie wariatki. Kurcze u mnie juz kupa byla rozmazana na podlodze. Smierdzialo ze szok. Takie latanie u moich z golym.tylkiem chyba nie przejdzie. My tez robimy papa siku ale dopiero jak juz w kibelku jest i splukujemy. Obawiam sie ze moje "dorosle" corki zechca same wylewac siuski do kibelka a wtedy tragedia murowana.

Tak mi się przypomniało jak mówicie o sikaniu jak byłam u siostry i jej synek miał wtedy około 3 lata. Uczył się sikać na nocnik i bawił się w swoim pokoju. Za jakiś czas przyszedł do nas z filizanką taką zabawkową z jego kuchni wypełnioną sikami po brzeg :D i nas czestował:D
[emoji23][emoji23][emoji23] ale pomysły

reklama
Do góry