reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

reklama
Moje gady tez apetyt maja ale jedna jest bardziej za warzywami a druga bardziej za miesem. Jednak z obiadami to nie zawsze mi zjedza i musze kombinowac. Mlodzian no to mleko chlipie jeszcze wiec. Zobaczymy jak to bedzie pozniej z jedzeniem. A maja 3 lata i ok 14 kg takie szczuple wysokie dziewczyny. Mlody 2 miesiace ok 6 kg i z 68cm bedzie mial bo taki rozmiar na niego pasuje.

Kazda z nas ma tez obowiazki wiec trudno wisiec na forum calymi dniami. Ja dzisiaj wisze bo jestem zablokowana. Maz wrocil z pracy i wierci a corki boja sie wiertarki i roznych takich. Musze siedziec jako ten protector bo jak maz wierci a mnie nie ma w poblizu to panika straszna
Witaj witaj... Jakbym o swoich czortach czytała. Moje panny mają 2.5r i też się boją wiertarki i stukania...

Ale naprodukowałyscie... idę czytać...

Ogladam na tvp2 WOLNOŚĆ WE KRWI i płaczę nas naszą Polska historią...dziękuję Bogu, że żyję ja i moje dzieci w takich czasach.
Ja czytalam o czasach kiedy Rosjanie weszli do Polski. Nawet starych kobiet i dziewczynek nie oszczedzali. Dziewczyny zakladaly po kilka warst ubran smarowaly sie sadza nie myly chowaly twarze i wlosy aby tylko obronic sie przed gwaltem. :(

Ona szczególnie! Odkąd zakończyliśmy kp prawie rok temu, to obudziła się w nocy tylko 2 razy. A tak to śpi do rana i oszczędza sen matki i ojca :D

Ale żeby nie było, starsza córka dopiero ok. rok przesypia noce bez pierdyliarda pobudek, choć i jej sie zdarza coś przyśnić złego. Syn ze snem też był złoty dzieciak, ale najmłodsza to już całkowicie miód i malina :)
Wow zazdroszczę... Moje 2.5latki jeszcze się budzą w nocy. Od 4m już nie każdej Ale czasem nawet po 2-3razy
U mnie coreczki byly malutkie bo w 35 tyg je wyciagneli wiec nie mialy tyle sily co syn. Takze troche sie zdziwilam jak mi tak mocno z piony wywalil.
Aby Tobie rowniez dziecko chowalo sie zdrowo i spokojnie. :biggrin2:;)
Moje panny są z 32tc też miały ponad 2kg każda. A najmłodsza 3600 ale też mi się kruszynką wydawała...

Co do spania z dziećmi to u nas różnie to było. Zwykle panny zasypiają u siebie Ale czasem śpią z nami. Teraz już rzadko bo w łóżku często mam bobasa i niestety nie ma aż tyle miejsca

reklama
Witam, i tlumacze ze to tatus i ni cholery dalej panika. Jednojajowe czy dwu ?
Jednojajowe... U nas nie pomaga tłumaczenie. Ostatnio też boją się samolotów i koguta jak usłyszą biegną na złamanie karku i chowają głowę prawie w piasek jak strusie[emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry