reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

reklama
Natalka dobrze, że nadrabiają. Ja urodziłam hipotrofika w 38tc skończonym , ważył 2kg . Teraz ma prawie dwa lata i waży niewiele ponad 9kg.. niejadek straszny.. starsi też w terminie z wagą 3kg i 2700g ale na szczęście nigdy niejadkami nie byli a najmłodszy to ręce opadają z tym jedzeniem ..
To najgorsze jak dziecko nie chce jesc. Wspolczuje.

Dziękuję za miłe słowa, choć ja się tak nie czuje, :huh: :-D

O temat spania z dziećmi,
U mnie dzieci spaly z nami na początku jak były niemowlakami i była grana pierś często, także nie długo Góra 2-3 miesiące i potem spaly w swoich łóżeczkach, poprostu ich po karmieniu tam odkladalam. ... A zazwyczaj kolo roku łóżeczko już lądowało w innym pokoju. Teraz zamierzam zrobić identycznie.. :) za wygodna jestem i nie umiem spać z dziećmi bo się nie wysypiam poprostu... :)
Ja tez zamierzam tak samo zrobic z synem co z corkami czyli 13/14 miesiecy spaly w lozeczkach w swoim pokoju. Zadna z mas pod koniec ciazy nie czuje sie pieknie tylko jak wieloryb ale uwierz nam slicznie wygladasz.

Ja miałam dzieci rok po roku starsze, spaliśmy we czworo dluugi czas.

WAGA urodzeniowa a obecna, jedzenie.
Dzieci rodziłam małe:
2610g/49cm obecnie 32 kg 12 lat. Je bdb.
2410g/47cm obecnie 31 kg 11 lat. Je w miarę ok.
2780g/51cm obecnie niecałe 16 kg lat 6, je ok.

Ogolnie dzieci mam szczupłe i niewielkie. Po rodzicach.

Ja tez zamierzam tak samo zrobic z synem co z corkami czyli 13/14 miesiecy spaly w lozeczkach w swoim pokoju. Zadna z mas pod koniec ciazy nie czuje sie pieknie tylko jak wieloryb ale uwierz nam slicznie wygladasz.
Dziękuję :)

U mnie corka była najlzejsza z synem są rok po roku.
C 3400 - 56 a teraz ma 160 i 57,5kg
S 4220 - 55 a teraz kolo 155 i 48kg
S 4070 - 57 teraz 140 i 37kg.
Wszyscy wszystkozerni :) i tu ten plus mam.

Ciekawe jak teraz będzie, inny tatuś, to może się trafić hardcor :dry::huh:

To u mnie najstarsza 9 lat urodzona 3770 58 cm teraz 1.50 I 32 kg juz wazyla 33 ale przez chorobe mi spadli po kilogram je w miare dobrze, synek 4 lata urodzony z waga 3060 51 cm teraz 1,20 21 kg tak samo juz wazyl 22 ale spadl zwagi je w miare chociaz trzeba mu trafic w gust☺ najmlodsza 10 kg tez spadla ostatnio przez chorobe wymiarowo 86,92 ur 2930 I 52 cm dluga po wszystko wyciaga raczki ale przez alergie jestesmy na mleku ktorego zaczym zachorowala potrafila wypic 1300-1400 na dobe, kaszce dla alergikow, ziemniaku, kroliku I ostatnio przeszla bulka niby jej nic po niej nie było ale przy morfologii parametry alergiczne wyszly podniesione I podejrzewamy właśnie bulke, tylko najstarsza urodzona o czasie 40 tydz, synek 35 tydz, coreczka 36 tydz

Kinga to spory synek, mój prawie 6 latek waży 19kg:D a córka ma 4 lata prawie i waży koło 14-15kg
Właśnie wszyscy mysla, ze ma z 6 lat, ale corce tez daja 12 bo ma 1,50 a ona dopiero 9. Mi tez zawsze wiecej dawali bo taka wysoka. Moja najstarsza na 4 latka wazyla 16 kg ale w tym czasie byla niejadkiem apetyt jej sie poprawil jak skonczyla 7 lat☺

Liza śliczna mama!!!!! Pięknie wyglądasz:)

Aguu gratuluję!!!!!! Jak rodzeństwo przyjęło nowego członka rodziny????

Ja też z tych co śpią z dziećmi;) ze starszymi spałam do dwóch lat bo wtedy im się rodzeństwo rodziło, teraz mały ma 22 msce i też śpi z nami:) u nas problemu nie było jak przechodzili do swoich łóżek :)
Dzięki ;) syn - najmłodszy już nie najmłodszy - chyba dobrze przyjął. Ogólnie jest ostatnio bardzo ciezki w dogadaniu się. Córki jeszcze wakacjuja więc trudno powiedzieć jak przyjmą nową sytuację. Mam nadzieję ze spokojnie. Są już duże w końcu (7,5 i 9,5).

Ja tam też spałam z dziećmi przynajmniej póki dużo ssaly czyli z dwa lata haha.
Co do wagi. Moje rodziły się około 4kg+ przyrastaly różnie. Ale teraz wszystkie raczej typowo średnie na swój wiek. Jedzą też ok choć każde miało etap niejedzenia ok 1-3r.z.

Dziękuję za miłe słowa, choć ja się tak nie czuje, :huh: :-D

O temat spania z dziećmi,
U mnie dzieci spaly z nami na początku jak były niemowlakami i była grana pierś często, także nie długo Góra 2-3 miesiące i potem spaly w swoich łóżeczkach, poprostu ich po karmieniu tam odkladalam. ... A zazwyczaj kolo roku łóżeczko już lądowało w innym pokoju. Teraz zamierzam zrobić identycznie.. :) za wygodna jestem i nie umiem spać z dziećmi bo się nie wysypiam poprostu... :)
U nas identycznie ;)

reklama
U nas z wagą jest tak:
1. Syn 6 lat - 18 kg
2. Córka 4 lata - 16 kg (wysoka, wzrost prawie jak syn)
3. Córka 2 lata - 9,5 kg (nasz krasnal :))
Wszystkie jedzą chętnie, nie ulewały za niemowlaka, lubią warzywa, owoce, mięsa. Wszystkie szczupłe i w sumie nie za wielkie - też po rodzicach :)

Do góry