Matka_wariatka - muszę spróbować z tym propolisem, może to również w naszym przypadku okaże się cudownym lekiem?
Chrząszczyk - ten lek to Protopic. Jeżeli chodzi o plamki z czerwonymi obwódkami to najczęściej tak wygląda AZS, ale z tego co pamiętam to w środku skóra jest bardziej szorstka.
Mamunia 86 - ja też sobie chwalę Mediderm. A tę maść z mocznikiem też wezmę pod uwagę. Ja od lekarza dowiedziałam się, że balsamy trzeba stosować zamiennie. Więca mamy Mediderm, Dexeryl, Oilan Med, od koleżanki z Anglii czasem dostaję Cetraben. Z leków to na miejsca wydrapane do krwi smarujemy Agrosulfanem (zalecenia z oddziału dermatologii w szpitalu). Jeżeli jest dużo takich zadrapań to dodatkowo kąpiemy Łukasza w roztworze z ACE (5 ml na 10 litrów wody), podobno działa odkażająco i antybakteryjnie. Jak jest dobrze to kąpiemy w krochmalu albo wywarze z siemienia lnianego. Z leków też podajemy w trudnych chwilach te przeciwświądowe syropki (Dehistar, Rupafin)
Karolina921 - gratuluję zakupu. Też uważam, że minimalizm jest dobrą dewizą. My teraz mamy dom zagracony różnymi zupełnie niepotrzebnymi rzeczami, które dzieci używały tylko przez jakiś czas. A że nie mam smykałki do handlu to zalega mi to wszystko.