reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

Matka_wariatka - muszę spróbować z tym propolisem, może to również w naszym przypadku okaże się cudownym lekiem?

Chrząszczyk - ten lek to Protopic. Jeżeli chodzi o plamki z czerwonymi obwódkami to najczęściej tak wygląda AZS, ale z tego co pamiętam to w środku skóra jest bardziej szorstka.

Mamunia 86 - ja też sobie chwalę Mediderm. A tę maść z mocznikiem też wezmę pod uwagę. Ja od lekarza dowiedziałam się, że balsamy trzeba stosować zamiennie. Więca mamy Mediderm, Dexeryl, Oilan Med, od koleżanki z Anglii czasem dostaję Cetraben. Z leków to na miejsca wydrapane do krwi smarujemy Agrosulfanem (zalecenia z oddziału dermatologii w szpitalu). Jeżeli jest dużo takich zadrapań to dodatkowo kąpiemy Łukasza w roztworze z ACE (5 ml na 10 litrów wody), podobno działa odkażająco i antybakteryjnie. Jak jest dobrze to kąpiemy w krochmalu albo wywarze z siemienia lnianego. Z leków też podajemy w trudnych chwilach te przeciwświądowe syropki (Dehistar, Rupafin)

Karolina921 - gratuluję zakupu. Też uważam, że minimalizm jest dobrą dewizą. My teraz mamy dom zagracony różnymi zupełnie niepotrzebnymi rzeczami, które dzieci używały tylko przez jakiś czas. A że nie mam smykałki do handlu to zalega mi to wszystko.
Mam podobnie tak jak opisujesz. Choc u mojego syna to są w ogóle zlane, czerwone placki, które strasznie go swędzą. Protopic znamy i stosujemy czasami. Oprócz tego tez i Advantan. Co do zmiany co jakiś czas na inny emolientami to nawet nie wiedziałam. Używaliśmy kiedyś długo Cetaphil teraz mamy Linum z Dermedic. Nawet fajna seria.

reklama
Zobaczymy jak to będzie u nas... póki co byłam z nimi 2 razy w Norwegii raz w Warszawie i na roztoczu Ale to takie pobyty u rodziny a nie w hotelu więc na razie jedziemy tylko na kilka dni by zobaczyć czy będzie fajnie.
Fajnie to pewnie będzie :) u nas z trójką jest wesoło. Tylko po prostu nie jest to odpoczynek o jakim marzymy [emoji38]
Ale uwielbiam z nimi spędzać czas więc jestem szczęśliwa i tylko czasem tęsknie zerkam na leżaki i kobitki czytające w ciszy książki ;)

Ale tu cisza ostatnio. Co porabiacie dziewczyny?

...właśnie nie mogę się doczekać kiedy chłopaki ruszą do szkoły i może będę mogła trochę poczytać podczas drzemek najmłodszego oseska. Nowe książki już mi się piętrzą na półce.

Zapomniałam Wam dziewczyny życzyć dobrej nocki. Odezwę się w środę. Jutro jadę w odwiedziny do siostry wiec nie wypada poczytywac i pisać.

Ja nie pisałam bo miałam gości od od do bez wieczór.

Ostatnie dni wakacji A jednej strony się cieszę a z drugiej mam obawy jak to w tym roku pójdzie.

Halszka gratulacje!;) Myślałas już jak sobie poradzić na spacerach ? Tzn chodzi mi o wózek i o to teraz najmłodsze dziecko.. bliźniaki będą w wózku a roczna wtedy dzidzia?

Gratuluję! U mnie też lekarz w 12tc określił płeć bliźniaczek i się nie pomylił ;)
Ale najważniejsze, że wszystko jest ok :)

Zatem może też się nie pomylił :-D

Halszka gratulacje!;) Myślałas już jak sobie poradzić na spacerach ? Tzn chodzi mi o wózek i o to teraz najmłodsze dziecko.. bliźniaki będą w wózku a roczna wtedy dzidzia?

Powiedziałabym, że spędza mi to sen z powiek :biggrin2:Jednak wiem, że mogę liczyć na teściową. Oprócz tego mamy jeszcze nianię, więc damy sobie radę.

reklama
Halszka super, że masz taką pomoc! W takim razie i z tym nie bedzie problemu :)

Moi już śpią ale spokoj:rolleyes2:

Do góry