reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta w ciąży ;)

My przez przypadek świetowaliśmy dzień pizzy na dzień przed świetem więc wczoraj był barszczyk czerwony z ziemniakami :)

p19uflw1jarcljhd.png

reklama
@Truskaweczka2017
Link do: Thai chicken soup with basil and lime - MediterrAsian.com

Link do: The Best Thai Coconut Soup Recipe
Najbardziej lubimy te dwa przepisy. Jeden z kurczakiem. Drugi z krewetkami. Nie używam cilantro bo mam bardzo silne uczulenie i nie mogę oddychać. Zamiast tego pietruszka. Jak nie masz lemongrass będzie nieco innym smak, ale nic sie nie dzieje.

Link do: Orange Chicken | Easy Delicious Recipes
Link do Orange kurczaka. Trochę modyfikuje bo za wiele składników, które nie zawsze mam. Ale warto przejrzeć jej stronę. Ma jedne z lepszych przepisów. Ja tylko używam bezglutenowej mąki.

Jeśli chodzi o smażony ryż to najlepszy jest z imbirem, czosnkiem. Podsmażasz delikatnie przez minutęna oleju. Lubię dodać olej sezamowy. Nadaje ciekawy smak. Ale niedużo. Potem warzywka (u mnie to jakieś resztki zazwyczaj). Następnie na boczku smażymy jajka. Mieszasz usmażone z warzywkami. Dodajesz ryż. Jeśli trzeba troszkę oleju. Ja na koniec daje sos sojowy i fish sauce. Robi różnicę. Czasami jak mam kurczaka z dnia poprzedniego tez dorzucę i jest ryż z kurczakiem [emoji12] do tego jakieś warzywka (bo rodzinka lubi). Lubię orientalna kuchnie bo nie lubię długo stać przy garach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Mąż dziś zrobił bagietki. Przeciął wzdłuż. Posmarował domowym masełkiem czosnkowym z pietruszką. Na to położył plasterki mozarelli. Zapiekł w piekarniku. Po wyjęciu na każde dał plasterki pomidorka i polał octem balsamicznym (lub jak kto woli magą, ja nie mam). Posypał szczypiorkiem. Mmmmm

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ojj z kuchni orientalnej jeszcze jest mega pyszna soba. Mój M jak krzycze Japończyk? Od razu odpowiada, ten z kurczakiem. I juz wiem, że uszy beda mu sie trzaść. Ja sobe urzywam tez do robienia makaronu z serem i boczkiem. Mega szybki zapychacz.

reklama
Do góry