reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Podejrzenie hipotrofii w 28 tc. - czy dziecko może „nadrobić”?

Zdroworozsądkowo na to patrząc też tak mi się wydaje 😔 no cóż, pozostaje w takim razie uzbroić się w cierpliwość i być dobrej myśli.
Wiesz co, wyjście z anemii Tobie samej wyjdzie na dobre więc jak najbardziej się na tym skup. Ale nie oczekuj, ze nagle na USG bedzie 500g więcej, bo to nierealne ;)

Jezeli Cię to pocieszy to ja mam wcześniaka, ktory ma teraz praeie 2l i wazy 10kg i nie ma zadnych problemów związanych z niską wagą. Tak że spokojnie. Jak przepływy są ok i dziecko rośnie to jest ok.

reklama
Dziękuję bardzo dziewczyny za Wasze historie i życzę Wam i Waszym Maluchom dużo zdrowia! 🩷🩷🩷 Też staram się teraz jeść dużo białka, mięsa i jajek, zobaczymy czy to pomoże. Chociaż też zastanawiam się czy nawet jeśli ta zmiana diety ma znaczenie to będzie to widać od razu już na kolejnym USG… Bardzo bym chciała ale chyba wolę się nie nastawiać 🤷🏼‍♀️ Wszystkiego dobrego dla Was!
Dzieci rosną skokowo, więc nie zrażaj się, jeśli nie będzie od razu efektu.
Dodatkowo powiem tak - zależy, kto robi USG. Ja w środy miałam USG w szpitalu uniwersyteteckim, a w piątki u swojego gina. I były spore rozbieżności. W szpitalu wychodziło im mniej, albo na przykład wychodził im niewielki przyrost w stosunku do tego, co wychodziło mojemu ginowi. Typu w piątek na wizycie wyszło 1996, a za dwa tygodnie na wizycie w szpitalu wychodziło im 1997 🤷🏻‍♀️ ufałam mojemu ginekologowi i finalnie to jego pomiary były najdokładniejsze, bo on jeszcze w 39 tc mi mówił, że mały przekroczył już 3 kg. A w szpitalu dawali mu 2800, jak zwróciłam im uwagę, że było już 3 kg, to zrobili jeszcze raz pomiary i dla świętego spokoju powiedzieli, że 2900.

Do góry