reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta w ciąży ;)

reklama
A mam pytanko czy robiła któraś deser z tapioki ? Z mlekiem kokosowym? Plus jakiś mus do tego owocowy, Kurde próbowałam raz , ale nie wiem co robię zle? Te kuleczki tapioki posklejalay mi sie, glut sklejony sie zrobil, a przepisów mnóstwo w necie. W niektórych żeby najpierw moczyć ta tapioke, w innych ze od razu gotować:/


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
 
A mam pytanko czy robiła któraś deser z tapioki ? Z mlekiem kokosowym? Plus jakiś mus do tego owocowy, Kurde próbowałam raz , ale nie wiem co robię zle? Te kuleczki tapioki posklejalay mi sie, glut sklejony sie zrobil, a przepisów mnóstwo w necie. W niektórych żeby najpierw moczyć ta tapioke, w innych ze od razu gotować:/


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tapioca gotuje się bez przykrycia i na bardzo małym ogniu, często mieszając. Jeśli tapiokę namoczysz, szybciej się ugotuje. Dodatkowo czasami dodaje więcej mleka kokosowego. Czasami wchłania więcej.

Ja lubię pudding a chia. Nie gotuję. Mieszam z mlekiem kokosowym czy migdałowym na wieczór i rano wyjmuję. Do tego robię mus owocowy. To moje śniadania.
f8ef3a11424013856f9703391caefb57.jpg
dd16aabdfd1d9c0dd7d14a61133308a2.jpg



Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
 
Tapioca gotuje się bez przykrycia i na bardzo małym ogniu, często mieszając. Jeśli tapiokę namoczysz, szybciej się ugotuje. Dodatkowo czasami dodaje więcej mleka kokosowego. Czasami wchłania więcej.

Ja lubię pudding a chia. Nie gotuję. Mieszam z mlekiem kokosowym czy migdałowym na wieczór i rano wyjmuję. Do tego robię mus owocowy. To moje śniadania.
f8ef3a11424013856f9703391caefb57.jpg
dd16aabdfd1d9c0dd7d14a61133308a2.jpg



Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mmmmmmm pychotka:) właśnie taki mi sie marzy deserek :)
A powiedz mi czy najpierw zagotować mleko i dodać tapioke czy od razu zalać mlekiem i gotować razem ?


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
 
Jak masz napisane na opakowaniu? Ja zazwyczaj płuczę, daję do garnka i od razu dododaję mleczko kokosowe. Ta większa wchłania więcej wody/mleka.


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
Jak masz napisane na opakowaniu? Ja zazwyczaj płuczę, daję do garnka i od razu dododaję mleczko kokosowe. Ta większa wchłania więcej wody/mleka.


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oki dzięki za info !:)
Na opakowaniu jest, żeby zamoczyć wstępnie w wodzie, następnie gotować do miękkości:)
Moze jutro cos poczaruje :)


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
 
Do góry