reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Ja uwielbiam kozie sery, ale teraz nie jem przez tę głupią dietę.

Właśnie zjadlam ciastka francuskie z dżemem... Trzy:)

Z tą dietą to sama nie wiem. Przez 3 tyg nic się nie zmienilo z kupą, nadal był śluz. Zjadlam ser i bez zmian, więc zjadlam znow. Po tygodniu zjadłam ciasto i były brązowe niteczki. Już sama nie wiem czy ta dieta ma sens.

U nas też był śluz w kupie przez 3 tygodnie. Konsultowalam chyba z 5 osobami w tym 3 lekarzami i poloznymi tez doradczynia laktacyjna i ile osób tyle opinii. Diety nie udało mi się zmienić. Zresztą nikt mi nie powiedział co wyeliminować a śluzu już nie ma. Zwrócono mi uwagę że mleko matki też zmienia skład i może być taka reakcja. W posiewie nic nie wyszło.

A tutaj z tym sluzem nic nie robia do 3 miesiaca, ze ten sluz jest normalny. O ile nie ma krwi w kupce, nawet nikt nie chcial ze mna rozmawiac ze mala ma sluz, ale powiem Wam, ze faktycznie minal nam 3 miesiac a sluzu w kupie z kazdym dniem jest coraz mniej.

Ostatnio nawet jak bylam u lekarza, to uslyszalam ze dopoki bede karmic piersia to sluz od czasu do czasu sie pojawi i mam sie tym nie martwic, bo on teraz bedzie powoli zanikal.Co lekarz to opinia.

Ostatnia edycja:
Zważyłam wczoraj swoją córę i mamy chyba problem podobnie do Ciebie Lilla :( na wadze wyszło 5400 to tylko 200g więcej niż 5tyg temu :( Postaram się pójść dziś do przychodni zważyć na tej samej wadze co wtedy, ale to bardzo mało. Jestem załamana, bo ja swojej do częstszego jedzenia nie zmuszę. Wczoraj walczyłam z nią od 14 do 17 co pół godz przystawiając. A jadła wcześniej o 11. W nocy 2 porządne karmienia, ale jak widać to nie wystarczy. Chciałabym skonsultować z lekarzem, ale boję się, że każe mi włączyć mm. Po zważeniu zadzwonię jeszcze do doradczni laktacyjnej. A już zaczynałam lubić karmienie piersią ...

Floriana zaglądąłaś jej do buzi? Nie ma pleśniawek? Może ją coś boli jak je i dlatego unika jedzenia? Ja nie wierzę w rośniecie wzwyż i nie przybieranie. Dzieci po prostu rosną skokowo i nie ma się to nijak do długości dziecka. Aczkolwiek na przestrzeni 5 tygodni powinna coś przybrać:tak: Jak pójdę na szczepienie to zważę Adama, bo ostatnio ważyłam go ze sobą na wadze w domu i wygląda na to, że w 2 tygodnie przybrał 300g, czyli znowu mniej niż ostatnio. Żeby tylko z kanału centylowego mi nie spadł..

Dziękuję Wam dziewczyny! Ale chyba za szybko spanikowałam. Poszłam do przychodni zważyć ją na tej samej wadze co ostatnio i jest 5900:tak: nie będę już pożyczać od koleżanki tej elektronicznej:dry: eh ja ciągle panikuję zamiast racjonalnie myśleć. Widocznie ona naprawdę nie potrzebuje więcej jeść. Teraz karmiłam ją o 5.40 a potem dopiero 10.20. Wcześniej nie chciała. Muszę wierzyć, że krzywdy sobie nie robi. Chociaż przy tym karmieniu na żądanie nie mogę sobie zupełnie zaplanować dnia.
.jagódka- też tak patrzysz na te siatki? Adaś jest w dolnym centylu, że boisz się, że spadnie?

reklama
Do góry