reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Mi wychodzi najczęściej 6 karmien. Dzisiaj znowu dziwnie bo karmilam o 1.30 potem dziecię obudzilo sie po 4 ale cyca nie chciała. Zasnela ze smoczkiem. Dopiero po 6 pociągnęła z jednego z drugiego musialam ściągnąć bo by mi chyba eksplodował. Wczoraj po takiej przerwie próbowałam dac jej butelkę żeby zobaczyć czy ma tylko awersję do cyca a le też nie chciała. No będzie niejadek chyba. Nic mi nie przychodzi innego do glowy

a karmicie typowo na żądanie, czy patrzycie na zegarek, żeby było te mniej więcej 3 godziny między jednym a drugim karmieniem? I czy wasze dzieciaki też są takie nieprzewidywalne? Moja wczoraj wstała o 5.30 a dziś o 7.30, no nijak się tego dziecka nie da zaprogramować. Jedynie usypia zawsze ok 20.

Ja ostatnio w ciagu dnia.w ogole nie zwracam uwagi na czas i godziny karmien, daje jej jak najczesciej bo boje sie ze malo przybiera bo przesypia calutkie noce :/

Flo ja karmiłam mniej więcej co 3h (ale na żądanie), wieczorami krótsze przerwy. Teraz z wiadomych przyczyn karmię częściej, ale też nie szybciej niż po 2h bo inaczej ulewa. Musi mieć 2h przerwy, żeby się przyjęło jedzonko.

reklama
Do góry