reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Mi wychodzi najczęściej 6 karmien. Dzisiaj znowu dziwnie bo karmilam o 1.30 potem dziecię obudzilo sie po 4 ale cyca nie chciała. Zasnela ze smoczkiem. Dopiero po 6 pociągnęła z jednego z drugiego musialam ściągnąć bo by mi chyba eksplodował. Wczoraj po takiej przerwie próbowałam dac jej butelkę żeby zobaczyć czy ma tylko awersję do cyca a le też nie chciała. No będzie niejadek chyba. Nic mi nie przychodzi innego do glowy

a karmicie typowo na żądanie, czy patrzycie na zegarek, żeby było te mniej więcej 3 godziny między jednym a drugim karmieniem? I czy wasze dzieciaki też są takie nieprzewidywalne? Moja wczoraj wstała o 5.30 a dziś o 7.30, no nijak się tego dziecka nie da zaprogramować. Jedynie usypia zawsze ok 20.

Ja ostatnio w ciagu dnia.w ogole nie zwracam uwagi na czas i godziny karmien, daje jej jak najczesciej bo boje sie ze malo przybiera bo przesypia calutkie noce :/

Flo ja karmiłam mniej więcej co 3h (ale na żądanie), wieczorami krótsze przerwy. Teraz z wiadomych przyczyn karmię częściej, ale też nie szybciej niż po 2h bo inaczej ulewa. Musi mieć 2h przerwy, żeby się przyjęło jedzonko.

reklama
Do góry