reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Floriana, no ja też martwię się o mojego. Coraz dłuzsze są przerwy między karmieniami. Wczoraj jadł ok 23, potem o 4, a rano dopiero przed 10 coś w niego wcisnęłam. Kolo 12.30 przed spacerem, potem 15, 18.30 i zwyczajowe po kąpieli.

Ale jak po napisaniu policzyłam karmienia to nie jest tak źle :tak:
Ila Wam karmień wychodzi?

Chyba jutro wrzucę człowieka na wagę.;-)

Mój to żarłok.
Jutro będę notowała, ale w dzień je co 2 godziny chyba.
W nocy jestem tak zaspana, że nie patrzę na zegarek. Ale karmienia są 3: ok 11, nie wiem i o 7:30

Ostatnia edycja:
No i już dawno chciałam zapytać...Czy Wasze dzieci w nocy na karmienie budzą się z placzem?
Moje i pierwsze i drugie dziecko daje znać wierceniem. Może gdybym długo nie reagowała to by wyło. Ale najczęściej się budzę , próbuję przeczekać, ale jak nie zasypia to karmię.

Czy tylko ja zapisuje godziny karmienia? Robie to praktycznie od poczatku i chyba weszło mi w krew.
Teraz z moich zapisków wynika ze od dłuższego czasu mamy 8 karmien w ciagu doby (czasami 7 a czasami 9). Ale tez dzieki temu wiem od kiedy moje dziecko przesypia ale noce :)

reklama
Ja tez budze sie na wiercenie, choc pare razy po dluzszej przerwie w karmieniu zdarzylo sie ze obudzila sie z wrzaskiem. Tzn cyc tu teraz natychmiast:) dzis chyba tak miala, albo wczoraj w nocy:/ nie moge sobie przypomniec.
Ostatnio, czesto budzi mnie jednak jej rozmowa z misiami z karuzeli, nie wierci sie nawet, bo spi na plecach, otwiera oczy i juz rozmawia:)

Pola ja jedynie w szpitalu zapisywalam o ktorej karmilam, przez te 4dni tylko. Teraz nawet nie wiem ile nam karmien wychodzi, az musze policzyc.

Do góry