reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Floriana, no ja też martwię się o mojego. Coraz dłuzsze są przerwy między karmieniami. Wczoraj jadł ok 23, potem o 4, a rano dopiero przed 10 coś w niego wcisnęłam. Kolo 12.30 przed spacerem, potem 15, 18.30 i zwyczajowe po kąpieli.

Ale jak po napisaniu policzyłam karmienia to nie jest tak źle :tak:
Ila Wam karmień wychodzi?

Chyba jutro wrzucę człowieka na wagę.;-)

Mój to żarłok.
Jutro będę notowała, ale w dzień je co 2 godziny chyba.
W nocy jestem tak zaspana, że nie patrzę na zegarek. Ale karmienia są 3: ok 11, nie wiem i o 7:30

Ostatnia edycja:
No i już dawno chciałam zapytać...Czy Wasze dzieci w nocy na karmienie budzą się z placzem?
Moje i pierwsze i drugie dziecko daje znać wierceniem. Może gdybym długo nie reagowała to by wyło. Ale najczęściej się budzę , próbuję przeczekać, ale jak nie zasypia to karmię.

Czy tylko ja zapisuje godziny karmienia? Robie to praktycznie od poczatku i chyba weszło mi w krew.
Teraz z moich zapisków wynika ze od dłuższego czasu mamy 8 karmien w ciagu doby (czasami 7 a czasami 9). Ale tez dzieki temu wiem od kiedy moje dziecko przesypia ale noce :)

reklama
Ja tez budze sie na wiercenie, choc pare razy po dluzszej przerwie w karmieniu zdarzylo sie ze obudzila sie z wrzaskiem. Tzn cyc tu teraz natychmiast:) dzis chyba tak miala, albo wczoraj w nocy:/ nie moge sobie przypomniec.
Ostatnio, czesto budzi mnie jednak jej rozmowa z misiami z karuzeli, nie wierci sie nawet, bo spi na plecach, otwiera oczy i juz rozmawia:)

Pola ja jedynie w szpitalu zapisywalam o ktorej karmilam, przez te 4dni tylko. Teraz nawet nie wiem ile nam karmien wychodzi, az musze policzyc.

Do góry