pieniste i strzelające kupy jeśli wykluczycie infekcje są objawem alergii pokarmowej. Jelita długo sie regenerują.A zagęszczacz można stosować przy kp?
Jutro właśnie idziemy do gastrologa, zobaczymy co nam powie na to wszystko , dodatkowo mała teraz robi multum kupek, praktycznie zaraz jak zje z 5 i więcej na dzień, kolor spoko tylko jakby taka woda z farfoclami kupki i multum piany.
Byliśmy u fizjo miesiąc temu i wszystko ok, chyba że się coś zmieniło do tej pory..
Myślałam jeszcze że może pleśniawki, obejrzałam języczek i w sumie tam na tyłach była taka grubsza plamka białego nalotu, zastosowałam Aftin i już dużo to mniejsze, ale jakoś córci się nie polepszyło z jedzeniem przez to.
reklama
Koleżanka dawała właśnie przy kp, tylko pisała mi że podawanie tego zageszczacza nie było łatwe, ale jakoś dawała radę. Oni ten zagęszczacz mieli zalecony przez lekarza, nie dawała tego na własną rękę.A zagęszczacz można stosować przy kp?
Lekarz im też polecił spróbowanie mm (Capricare) ale jej synek nie chciał pić. Jednak u nich nie kojarzę problemu pienistych kupek, tylko stwierdzony refluks i to nie ten ukryty a chlustanie pokarmem.
Justyna3210
Fanka BB :)
Potwierdzam że takie coś istnieje, tez mieliśmy taki syrop który dawało się dziecku po karmieniu kp. Albo przed już nie pamiętam, ale to było właśnie do zagęszczenia, dla dzieci z refluksem. To już lekarz w razie co na pewno powie o tym.Koleżanka dawała właśnie przy kp, tylko pisała mi że podawanie tego zageszczacza nie było łatwe, ale jakoś dawała radę. Oni ten zagęszczacz mieli zalecony przez lekarza, nie dawała tego na własną rękę.
Lekarz im też polecił spróbowanie mm (Capricare) ale jej synek nie chciał pić. Jednak u nich nie kojarzę problemu pienistych kupek, tylko stwierdzony refluks i to nie ten ukryty a chlustanie pokarmem.
Owca91
Moderator
zageszczacz na rynku jest tylko od nutricii i jest proszkiem do rozrabiania. Jeśli podawałaś syrop to może gastrotuss który łagodzi objawy refluksu przy cofce ale nie zageszcza.Potwierdzam że takie coś istnieje, tez mieliśmy taki syrop który dawało się dziecku po karmieniu kp. Albo przed już nie pamiętam, ale to było właśnie do zagęszczenia, dla dzieci z refluksem. To już lekarz w razie co na pewno powie o tym.
Ja zageszczacz rozrabiałam z wodą i podawałam strzykawka przed karmieniem, miał mieć konsystencję kisielu. Trzeba powoli podawać by dziecko się nie zadławiło. Teraz kiedy jest na mm dodaje po prostu 1/3 miarki do mleka i mieszam
Koleżanka podawała to co na obrazku. Ale podkreślam, po konsultacji z lekarzem. U nich to pomogło, młody przestał chlustać, przełyk się wygoił, apetyt wrócił. Dziecko podrosło (ma teraz ok. pół roku), rozwija się prawidłowo tzn. ładnie się obraca i ulewanie bardzo sie zmniejszyło, a chlustanie ustało. No ale to jak mówię, tu chyba natura problemu była trochę inna niż u autorki. Nie chcę sugerować, że dziecko autorki ma refluks - choć może ma, skoro płacze podczas jedzenia.
Podziel się: