reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Bo dajesz butelkę. Łatwiej jej leci i dlatego obraża się na cycka. Na jakie wyjścia Lilla? Niunia jest mała, urodziła się jako wcześniak, na Twoje wychodne przyjdzie czas. Ja się na dłużej niż godzinę sama nigdzie nie wypuszczam - żeby nie doszło do syt., że Adam jest głodny. A tak to wszędzie chodzę z ogonem i karmię gdzie popadnie, innego wyjścia nie ma. Albo karmisz piersią na każde kwęknięcie, albo dajesz butlę i sobie wychodzisz - taka jest brutalna prawda. Karmienie cyckiem wymaga wieelu wyrzeczeń i nic nie poradzimy. Zolka wg mnie je stanowczo za rzadko jak na tak lekkie dziecko. Adaś niewiele większy w dzień je średnio co półtorej godziny i to zazwyczaj z dwóch piersi.

reklama
Jagódko jak do fizjoterapeutki idę to zostawiam butle. Zola je z butelki raz na trzy dni. wiesz te przerwy to nie moja sprawka tylko Zoli. karmilam na zadanie. teraz będę częściej karmic czy tego (Zola) chce czy nie chce. Ponawiam pytanie o to czy zle robie gdy odciągam po karmieniu laktatorem?

Po karmieniu nie powinno szkodzić bo laktacje rozruszasz ale ona tego potem nie wydoi i cycki znowu mniej wyprodukują. Zrób sobie taki dzień lenia. Karm co chwilę i zobaczysz czy pomoże.
Karm na każdy kwęk płacz itp. Niech cię czuje cały czas.
Kurcze moja to by non stop chciała

Na długo wychodzisz do fizjo? Nie możesz ustawić karmienia tak, żeby nie dawać butelki? - bo głównie w tym jest problem. Zola się rozleniwia przez butlę i potem nie chce jej się ciumkać piersi długo i efektywnie, bo jest to bardzo męczące i może ona zasypia na cycku ze zmęczenia? Miałam taką sytuację z Klaudią, zasypiała jedząc, bo nie miała siły ssać. Nie w samym laktatorze jest problem, tylko w tym, jak to mleko potem podajesz. Jaką masz butelkę? I teraz jeszcze pytanie - czy jak teraz odciągniesz po karmieniu to będziesz miała mleko na kolejne karmienie? Ja w ciągu dnia raczej nie daję rady ściągać, bo przerwy są krótkie

Lilla, nie obraź się o to co napiszę. Możesz mieć dużo pokarmu, ale może on nie jest treściwy. Czasami tak się zdarza i to nie jest niczyja wina. Moje dzieciaki na piersi przybierały w 3 tygodnie od 500 do 900 gram. Zrób na razie tak jak mówisz, a jeżeli nie będzie nadal przybierać to może zastanów się nad mm? To nie jest nic złego. Moje piją i fajnie się rozwijają.

Nie ma nietreściwego pokarmu,może być lekkostrawny, ale nie nietreściwy - chyba, że to miałaś na myśli Daruniu;-) Pokarm kobiecy w ogóle jest lekkostrawny, a mm zawsze zamuli dziecko na dłużej.:tak:
Lilla wg terrorystek laktacyjnych może hehe;-) Dąż do wyłącznego karmienia cyckiem póki Zolka nie zacznie szybciej przybierać. Potem róbta co chceta:-), na razie nadganiajcie wagę. Mam nadzieję, że szybko się uda:tak: Proponuj cycka co 1,5h od początku poprzedniego karmienia i nie pozwalaj spać na piersi. Jak będziesz czuła, że przestaje ssać jedną pierś, zaczyna się przy niej kręcić, dawaj drugą. Trzymam za Was kciuki, że dacie radę bez MM!!!

GiB tez jestem zdania ze to jej nie rozleniwia. Muszę zwrócić uwagę czy zawsze je tak mało czy tylko pod wieczór. Musi się udać bez MM. Nawet się nie stresuje aby nie zaburzac laktacji. Fajnie moc się wygadac i poczytać wasze komentarze. Mile, pocieszające, a czasami stawiające do pionu.

reklama
Lilla powiem tak.. widzialam jak wyglada " tuczenie" dziecka. Sprawdzaja codziennie wage, waza pieluszki,przy kp waza przed i po jedzeniu, zwiekszaja czestotliwosc jedzenia, jak nie chce jesc to sonda. Jest tez taki specyfik bebilon hmv dodaje siw go do mleka matki. Moj malutek to bral. Jak chcesz to dam ci na fb namiary na fajna i madra dziewczyne od kp.

Do góry