reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Floriana tak jak Makota pisze - to taki etap. Proponuj pierś co jakiś czas i chwała Bogu, że nadrabia nocą! Jakby wcale nie jadła to byłby problem. Z tego co kojarzę to chyba skok rozwojowy związany z niuansami jest temu winien.

reklama
Moja Z. dzisiaj co 1-2h płacze z głodu. Wracam z ważenia. Nic nie przybrała a nawet 10g mniej jest. lekko się denerwuje. teraz będę ją budzić jeśli zasnie przy piersi, i mam nawet 3x10min cycka dawać na jednym karmieniu.

Floriana, bo to jest chyba taki etap... Adaś odrywa się od cyca, patrzy mi w oczy, ogląda moją bluzkę, dotyka mnie, nie chce dalej jeść, po czym po chwili znowu woła... je na raty ;-)

też pcha wszystko do buźki

Ten wzrok spod cyca mnie rozbraja:-D Mama co ty mi tu wciskasz, jest tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia. I ten uśmiech.

Floriana tak jak Makota pisze - to taki etap. Proponuj pierś co jakiś czas i chwała Bogu, że nadrabia nocą! Jakby wcale nie jadła to byłby problem. Z tego co kojarzę to chyba skok rozwojowy związany z niuansami jest temu winien.

Może faktycznie w nocy nie dość, że głodna to jeszcze nie ma tylu bodźców, więc może się skupić na jedzeniu. Oby to szybko minęło, bo czuję się jak z noworodkiem z tym, że wtedy przy cycu zasypiała a teraz się bawi ;)

Moja Z. dzisiaj co 1-2h płacze z głodu. Wracam z ważenia. Nic nie przybrała a nawet 10g mniej jest. lekko się denerwuje. teraz będę ją budzić jeśli zasnie przy piersi, i mam nawet 3x10min cycka dawać na jednym karmieniu.

A Zola zasypia w trakcie karmienia? u mnie pomagało odkładanie do łóżeczka, zaraz się budziła. I tak co 5min:sorry2:

cześć dziewczyny!
Wasze dzieciaczki też tak namiętnie wkładają te paluszki do buzi?

Moja nie wklada paluszkow do buzi:) ona wklada sobie cala piastke az czasem ma odruch wymiotny:/
A slini sie okropnie.

Lilla, kurcze mam nadzieje, ze Zola przestanie sobie robic zarty z matki rodzicielki i zacznie przybywac na wadze:(

Ja jak bylam teraz na szczepieniu, zobaczylam ze Laura przybrala tylko 600g to oczy zrobilam jak 5zl.. No bo jak to.. Wisi mi na cycu non stop, nic nie moge zrobic w domu bo ona ssie i ssie a waga piorkowa:/ od szczepienia tyle sie zmienilo ze lubi sobie pociumkac zamiast jesc:/

A tak, Laura tez zanim zacznie jesc to musi sie posmiac do cyca.. Albo je ze 4 min, cos tam jej sie ubzdura w glowce:) wypluje sutka i sie smieje.. Albo bawi sie sutkiem.. Wtedy to juz zamykam bar..

Ostatnia edycja:
Lilla po pierwsze odstaw laktator. I zamiast niego przystawiaj dziecko.

Jagódko ja laktatora używam rano po karmieniu młodej lub jak ktoś ja nakarmi butla, a mi cycki pękają.

Floriana, w nocy jak zasnie przy cycku to spi. Odkladam ja do łóżeczka to się nie budzi. zawsze tak miała nocą.
no chyba żebym huknela, albo jakoś mało delikatnie ja odkladala.

Zaburzasz sobie laktację. Ja bym odstawiła butelki, laktatory i przystawiała Zolkę częściej. Nawet zróbcie sobie dzień lenia i poleżcie w łóżku jak najdłużej z cyckami na wierzchu. Musisz ją podtuczyć, nie ma wyjścia.

reklama
Do góry