reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Lilla, ja też nie jestem przekonana do tego rozleniwienia. Ale może są różne dzieci. Moja córka była dokarmiana z butelki i jak chciała ciągnąć cyca to ciągnęła.

Skoro widać,że nie przybiera to nie odkładaj jak zaśnie przy jedzeniu , ale podnieś do odbicia, pewnie się wybudzi i podaj drugą pierś. Jak nie, to musisz szukać sposobu na budzenie .

Powiem Wam ,że moje dziecko najlepiej je w nocy bo nic go nie rozprasza. W ciągu dnia je słabo bo więcęj się rozgląda po kątach niż ssie. I na pewno nie mogę w niego nic wmusić. Czasem wydaje mi,że po 3 h powinien być głodny, albo mamy wyjście i chcę go podkarmić i nic z tego. :no:
Za żadne skarby nie będzie pił. A lekarka, przy jego wadze ,sugerowała ,że może jest przekarmiany;-)

reklama
Przy cycku denerwuje się albo jak ciśnie kupę, albo jak przystawiam ja a ona np beknąc chciała, a nie do cycka. Daję smoczek, młoda chwyta i ciągnie piersi ładnie, ale po kilku minutach już nie przełyka, moim zdaniem. Też nie mam pojęcia jak ją zmusić do jedzenia. Częściej karmić, i tyle.

Jagódka, miałam na myśli, że może jest małokaloryczny i dlatego dziecko może nie przybierać. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.

Lilla, na razie wmuszaj w nią ile wlezie, jak zacznie przybierać to super a jeżeli będziesz musiała użyć mm to pamiętaj, że tragedii nie będzie. Zola nie będzie z tego powodu mniej Cię kochać, a pamiętaj, że najważniejsze jest jej zdrowie.

Pewnie, że jej zdrowie najważniejsze. Jak się pytalam czy jeśli nie zacznie tyc to mam jej mm podawać to babka mi powiedziała że nie tylko warzywa i mięso. Nie wiem co mam myśleć o tym. Poczekam na odpowiedź doradców laktacyjnych które mi dziewczyny polecily.

Tak Ci powiedziały? OMG Najpierw MM, jak nie da rady samą piersią. Zolusia jest za malutka na inne jedzenie. Przecież wiek korygowany bierze się tu pod uwagę!

Ja słyszałam, że dietę należy rozszerzać według wieku metrykalnego a nie korygowanego. Na wątku bliźniaczych mam jest wiele dzieciaków, które urodziły się około 30 tyg, nie były długo karmione piersią i dietę miały rozszerzaną po 4 msc.

Moje urodziły się miesiąc wcześniej i mam zamiar zacząć pomału podawać im coś innego. W przyszłym tygodniu mam zamiar podać im jabłuszko. Potem marchewkę i inne dania po 4 msc. Jak już rzeczywiście skończą 4 msc to dostaną kaszkę bądź kleik. Najpierw do picia, potem normalnie do jedzenia.

Lilla, mięso wprowadza się po 5 miesiącu, ale to dzieciom karmionym mm. Dzieciakom kp wszystko po 6 miesiącu.

reklama
Do góry