reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Aneczka, domyślam się, jak musiałyście obie cierpieć z powodu rozłąki! Co się wtedy Julii stało? Mam nadzieję, że już nie ma problemów ze zdrowiem??

Ja też przekazuję nam wszystkim spóźnione życzenia z okazji Dnia Matki - Mili, wcale nieprawda, że się nie załapałaś, przecież mamą już JESTEŚ! :tak::tak:

U nas w piątek miał się odbyć kameralny grill, zaprosilismy jednych sasiadów, a w końcu było 8 gości plus dwa duże psy. Kiedy zaczęło lać, przenieśliśmy się do domu - super impreza nam wyszła!

Pozdrowionka dla wszystkich!

reklama
Halo halo jest tu kto? Może Mili już urodziła a inne mamuśki wykańcza upał?

Ja umieram na alergię. W domu mam na szczęście dość chłodno.
Pozdrawiam, odzywajcie się!

Oj cisza nam zapadła w ostatnich dniach. Ja osobiście cierpiałam z powodu 1) nadmiaru pracy, 2) koszmarnej alergii. Chociaż kilka słów dziś skrobnę.

Co tam słychać u pozostałych mam? Założę się, że Mili już rozdwojona, bo się nie odzywa...

Pozdrowionka!!

U nas w przyszłym tygodniu szykuje się urozmaicona działalność towarzysko-gościnna, w środę lub czwartek mają zjechać na jeden dzień znajomi, z którymi pod koniec czerwca jedziemy na wakacje, a w piątek pojawi się moja ciocia ze swoim ukochanym, natomiast mój mąż w weekend będzie bawił gdzie indziej. A Wy, Pilanki, wyjeżdżacie na Boże Ciało?

Aneczka, kiedy się przeprowadzasz?

W czwartek lecimy do Irlandii.
Zaczynam pakowanie. Wczoraj byliśmy na basenie w Szczecinku, ale brodzik był nieczynny:(( Potaplałyśmy się z Julką w basenie rekreacyjnym... z początku jak zwykle się bała, później krzyczała "Mama nie trzymaj Julii"

Aneczka, życzę Wam szczęśliwej podróży i szczęśliwego życia na miejscu!! Mam nadzieję, że będziesz zaglądała do wątku pilskiego na BB?

Aga, jak rozmowa w sprawie pracy??? Odezwij się koniecznie!

Mili chyba już urodziła.....??

A ja jutro idę do dentysty. Pierwszy raz w Pile i mam stracha, bo dawno nie byłam i pewnie będzie trzeba parę rzeczy ponaprawiać :-:)baffled::confused: Miałam kłopot z zapisaniem się, wszyscy dentyści proponują terminy na koniec miesiąca (a ja wtedy będę na wakacjach, dziękuję bardzo). Dopiero jeden oddzwonił, że zwolnił mu się termin jutro. Jest to dr Marciniak, ma gabinet przy Kolbego - znacie go może?
W ogóle których dentystów polecacie?

Pozdrowionka.

Witam! Trochę sie nie odzywałam, bo niestety Dominika była chora:no: Gorączka pow. 39, do tego ropny katar i zaropiałe oczka!!! Najgorsze, że to był pierwszy raz, kiedy miała tak wysoką gorączkę. Musiała dostać antybiotyk, ale na szczęście już po chorobie:-) Ma jeszcze niewielki katar, ale najważniejsze że już nie gorączkuje. Ale i tak na tą wysoką gorączkę, którą miała, to była bardzo grzeczniutka i kochana:tak: Jutro idziemy na kontrole do Pani doktor.

Co do rozmowy, to nie byłam zbyt zadowolona z jej przebiegu. Główna księgowa zadawała bardzo szczegółowe pytania i niestety nie potrafiłam na wszystkie dokładnie odpowiedzieć. Ale za bardzo sie tym nie przejęłam, w końcu w razie co mam jeszcze pracę. Za kilka dni telefon:szok: Na początku pomyślałam, ze pani chce mnie poinformować kogo przyjęli, a ona mi mówi, że przeszłam etap rekrutacji, wiec pomyślałam, ze będzie jeszcze jakiś kolejny etap :baffled: A ona mówi dalej, że mogą mnie przyjąć od połowy sierpnia:-D Więc sie ucieszyłam, że bede miała czas na znalezienie opiekunki dla Dominiki, ale jak usłyszałam ile chcą mi dać kasy, to sie załamałam :-( No i niestety musiałam zrezygnować, bo zaproponowali mi dużo mniej niż mam obecnie. Ale przynajmniej mam pierwsze doświadczenia z rozmowy kwalifikacyjnej i satysfakcję, że chcieli mnie zatrudnić:-)

Olu, Jeżeli chodzi o dentystę, to ja chodzę do dr Łukasik. Bardzo miła osoba. Przyjmuje na Żeromskiego. Jak będziesz chciała, to podam Ci namiary na nią.

Pozdrawiam wszystkie Pilanki!!!

Aneczka, doktor Marciniak ma na imię Piotr - przez telefon wydaje się być bardzo spokojnym i miłym człowiekiem, ciekawe jakie ma nastawienie do pacjentów-panikarzy ;-)

Aga, przykra sprawa z chorobą Domini - dobrze, że malutka już w formie. Maksio ostatnio też chorował i to dość długo, też powinnam wybrać się z nim do lekarki (może we wtorek to zrobię), żeby go obejrzała - bo niedługo jedziemy na wakacje i chciałabym, żeby był w pełnej formie.
Szkoda, że z pracą nic nie wyszło, ale tak jak piszesz masz kolejne doświadczenie i już następnym razem będziesz bardziej pewna siebie. Ale nie wiem czemu, byłam przekonana, że obecnie nie pracujesz? Tymczasem piszesz, że masz pracę - też w swoim zawodzie?

Pozdrowienia dla wszystkich!

reklama
Olu, mam pracę i jestem z niej bardzo zadowolona, też w księgowości. Ale niestety praca jest poza Piłą, co prawda nie daleko, bo jakieś 12 km, ale wolałabym pracować na miejscu w Pile, przede wszystkim ze względu na Dominikę. Chciałabym jej poświęcać jak najwięcej czasu, a Dojazdy niestety trochę czasu zabierają.

Co do dentysty, to Pani Łukasiewicz ma na imię Małgorzata.
Pozdrawiam!

Do góry