reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Ja osobiście miałam w poprzedniej ciąży USG i badanie kontrolne (typu krew i mocz) w ARS MEDICALU i wspominam to niezbyt miło. Kolejka szła taśmowo, na żadne pytanie nie udzielili odpowiedzi i ogólnie zero kontaktu. Teraz wyniki sobie robie w laboratorium (ma dole starego szpitala), ceny niskie a Panie laborantki miłe i sympatyczne.Wyniki w ten sam dzień (można się też dowiedzieć telelefonicznie).Do tego przestałam się bać igły bo robią to praktycznie bezboleśnie! ::) A co do dentysty to jeżdżę do Szamocina bo tam jest taki super Pan Doktor. Wizyta prywatna (tzn.borowanie z plombą światłoutwardzalną-tzn.białą i znieczuleniem 40zł). Poza tym szybko sprawnie i też bezboleśnie. Miałam leczone zęby w poprzedniej ciąży i zastosował znieczulenie takie dla ciężarnych (chyba słabsze) i obyło się bez bólu,strachu i ogólnie ok!!! W Pile jakoś nie mam p[rzekonania do dentystów na kase chorych (zaliczyłam kilku i bez rewelacji a do tego te kolejki) a prywatnie to jest drogo. Pozdrawiam!!!!!

reklama
hej! a ja dziś byłam się zameldować tymczasowo i wkońcu zapisałam się do internisty do Pani OSZCZYK i do pielęgniarki środowiskowej. Dentysty jeszcze nie wybrałam. A tak pozatym to bez żadnych zmian! Pozdrawiam

Dziewczyny, moge prosic o namiar na dr do Szamocina i Pania dr Osiecką?? Gdzie przyjmuja, jakie dni i telefon??? Bardzo bym prosila. Prosilam tez juz niepamietam kogo o namiar na Filipskich, ale sie widze nie doczekam... ::)

czesc dziewczyny! nie mialam dostepu do neta, bo moj maz robil reinstalke windowsa.
Ewo, juz podaje nr tel do Filipskich: 215 51 31, siedzibe maja na ZIelonej Dolinie. adresu Ci nie podam, bo nie znam ;D jezdze na orientacje ;D w kazdym razie gdybys jechala autobusem, to przystanek nie jest daleko od gabinetu.
pozdr :)

Stomalolog w Szamocinie nazywa się Witold Czech tel.2848228 adres ul.Polna 1.Nie wiem jak przyjmuje w okresie letnim-wiadomo okres urlopów.Dodam tylko że przyjeżdżają do niego z całej Polski a nawet z Niemiec bo naprawdę jest dobry w swoim fachu. Najwyżej jak się któraś z Was bedzie rejestrować to niech zaznaczy że jest w ciąży-może wcisną w jakiś szybszy termin. Moja cała rodzina już leczyła tam zęby i wszyscy są zadowoleni. Ja miałam nawet chirurgiczny zabieg pod narkozą. Ale dełam 200zł gdzie w Pile prywatnie wołali ponad 500zł. Najlepiej jechać w dwie trzy osoby wtedy ewentualne koszty dojazdu się zwracają.
Pozdrawiam!!!!!!

hej!ja dziś idę pochodzić sobie po sklepach bo pogoda jest całkiem znośna a w domku nie chce mi się już siedzieć bo strasznie mi się nudzi!jutro ide do internisty - zapytam odrazu jak to jest tu ze skierowaniami na badania typu krew i mocz - moze od czasu do czasu dałaby mi żebym za wszystko nie musiała płacić prywatnie (ale szczerze mówiąc to wątpię w to!) do dentysty boję się iśc jak cholerka a ostatnio mnie coś ząbek pobolewa wiec nie tylko profilaktycznie jest to wskazane ale i po to żebym przestała cierpiec - jak kazdy chyba nie znosze bólu zębów. Ja wózeczka nie musze kupowac bo mam po siostrze męża w bardzo dobrym stanie i dobrej jakości - tylko musze go oddac do czyszczenia!nad łóżeczkiem się za to zaczęłam ostatnio poważnie zastanwiac i nie wiem czy lepsze takie z drewna czy moze z siateczka po bokach - muszę to wszystko dobrze obejrzeć i porównac ceny. Pozdrawiam Was i wasze dzidzie!!!

Większość tak, ale moja siostra miała takie ogólnie z drewna tylko te boki miało z tkiej fajnej grubszej siateczki i nawet dobrze sie sprawdzało i dlatego sie zastanwiam - osobiście w sklepach oglądałam tylko drewniane

Dzięki dziewczyny za namiar na stomatologów. Musze pomaszerowac do któregos czym predzej ;) Co prawda nic mnie nie boli - odpukac, ani niepokojacych zmian w postaci szalejacej prochnicy nie widze ;) ale czas oddac sie w rece specjalisty, niech popatrzy fachowym okiem, co i jak.
Co do lozeczek z siateczka, to podzielam poglad Agnezz, ze to turystyczne. Ja osobiscie jako lozeczko "glowne", wole drewniane, maja taki niesamowity urok z tymi wszystkimi oslonkami i baldachimkami, ale takie turystyczne tez mi sie bardzo podoba, i nie wiem czy sobie nie sprawie - takiego na kuleczkach, zeby dzidziolka miec na oku :) Juz jak ciut starszy bedzie ;)

Ja dla drugiego dzidziusia to kupiłam to tzw.turystyczne (z siateczki) i super się sprawdziło. Drewniane miałam w sypialni jak dzidziuś był malutki to było super bo miało regulacji wysokości i nie musiałam się nisko schylać. A to turystyczne miałam w pokoju dziennym i zawsze dzidzia była na oku ;D ;D !!! Poza tym to z siateczki idealnie się sprawdza jak maluch zaczyna swoje przewroty na brzuszek i z powrotem i jak uczy się siadać - w razie "w" nie obija sobie główki o drewno tylko ląduje na siatce i jest ok! Nasz był strasznym wiercipiętą i całe dnie turlał się w tym turystycznym. Poza tym jak jechaliśmy do rodziców czy do znajomych to łóżeczko zawsze jechało z nami.Składanie i rozkładanie zajmowało mężowi jakieś pół minutki a maluszek zawsze miał to swoje m1 ze sobą. Ja swoje kupiłam jako używane w komisie koło poczty i dałam 100zł za firmowe "huck". Stan był i zresztą nadal jest idealny, tylko go porządnie wyszorowałam i na balkonie wywietrzyłam. Teraz dla trzeciego dzidziusia to już jedna babcia się zapowiedziała że kupi takie turystyczne ale z podwieszaną półeczką-jak dzidzia jest malutka i z wibrującym materacem który kołysze do snu a do tego łóżeczko ma jeszcze wygrywane kołysanki. Poza tym ma kółeczka więc bez problemu można się przemieszczać po mieszkaniu. To tyle z moich refleksji. Jedyne co jeszcze mogę dodać to oglądałam taki turystyczne łóżeczka w marketach i szczerze nie polecam-jak mechanizmy zacinają się już w sklepie a sprawdzaliśmy z mężęm tak z ciekawości to co będzie potem jak łóżeczko w swojej przyszłości ma się składać i rozkładać jeszcze wiele razy ale to już decyzja indywidualna. Trochę się rozpisałam!!! Pozdrawiam!!!! ;) ;)

reklama
hej dziewczyny mam do was pytanie , gdzie w Pile sa fajne komisy???ja znam tylko jeden ten kolo Kina:) ale moze sa jeszcze jakies fajne??z gory dziekuje

a lozeczko to tez raczej kupie kojec :)

bb095613ft.jpg

albo
picture21tu.jpg

Do góry