reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

witam ciebie Ola my tez sie stesknilysmy za wami:)
wozeczek fajny chociaz ja i moj partner potrzebujemy niski poniewaz obydwoje jestesmy bardzo niscy......:)no i cena za wozek tez calkiem niezla heheh;)ja tak chcialam do 800zl:)no ale ladny wozeczek super..
moj brzuchol narazie jest taki sobie...rosnie widze z dnia na dzien:)niemartw sie czasem kobieta ma duzy brzuch a dzidzia w sam raz za to wod plodowych am duzo no i poza tym dzidzia bedzie zdrowsza hehe:)
w piatek moja kolezanka w pile urodzila synka 4 kg a brzuszek maluski miala jak niewiem co:)a tu 4 kg chlopa hehe pozdrawiam ciebie i dzidzie

reklama
Hej!A ja wczoraj zrobiłam zdecydowanie mniejszy zakup niż wózek hihihi - ale nie mogłam się oprzeć . Kupiłam kocyk dla dzidzi jest taki śliczny i mięciuści że sama najchętniej bym się w niego wtuliła !!!!Pozdrawiam

widze, ze zakupy ruszyly pelna para :) ja jakos tak boje sie juz teraz kupowac cokolwiek...
poza tym do tej pory nie chodzilam po sklepach dla noworodkow. moze teraz to sie zmieni, bo moj maz wlasnie oddal prace inz!!!! ;D nareszcie ;D nareszcie ;D teraz bedzie mial wiecej czasu dla mnie i dzidzi!
Olu, ladny wozek kupiliscie :) co prawda to raczej nie na moja kieszen, ale bardzo mi sie podoba :) a jezeli chodzi o samopoczucie...no coz, czuje sie lepiej, ale gruzliczy kaszel mam nadal. jutro ide na badania do szpitala, i wtedy zapadnie decyzja co dalej. mam nadzieje, ze bedzie ok.
Ewa, a gdzie kupilas kocyk? gdzies w Pile moze? do stomatologa ide na NFZ, mam karte zalozona na Zielonej Dolinie u Filipskich (maz i zona), robia b. dobrze i przyjmuja tez prywatnie (wizyta 70 zl). mialam termin na ta konsultacje zlecona przez gina, ale przez chorobe musialam zrezygnowac. teraz sa miejsca dopiero na pocztku sierpnia :( ale co tam, moge poczekac. a tak na marginesie, ciekawe, ze musialas sie czasowo meldowac... ja nie jestem tu zameldowana czasowo i jeszcze zaden lekarz przyjmujacy na NFZ nie robil mi problemow...
pozdr

Bo wiesz ja nie próbowałam jeszcze tutaj na NFU - myślałam że takie zameldowanie jest konieczne? jeśli nie to byłoby nawet dobrze bo bym się już w najbliższym czasie poszła umówić na wizytę...ale do lekarza musze się chyba zapisać i do dentysty też , prawda?

A zapomniałabym!Kocyk kupiłam w Pile - ale tak skromna jest moja wiedza o Tym mieście że nie potrafie powiedzieć gdzie - a byłam z siostrą męża, teraz jej tu nie ma wiec nie mogę zapytać. Ale to nawet nie był typowo dla niemowlaków i sama sie zdziwiłam ze tam coś tak fajowego znalazłam, bo ogladałam zwykłe koce takie dla nas - a jak zobaczyłam ten malutki to musiałam go kupić i nawet nie był drogi!Ja też nie robię narazie żadnych innych zakupów - myśle, że to jeszcze troszkę zawcześnie, chociaż nie ukrywam jak widze te maleńkie ciuszki to aż serce się rwie żeby coś kupić - ale staram sie narazie powstrzymywać.

Ewa, nie wiem czy zameldowanie jest konieczne, zawsze lekarze pytaja o adres zamieszkania, a nie zameldowania i nie sprawdzaja tego. Ale swoja droga, moglabys sie czasowo zameldowac, to migiem zalatwisz, a bedziesz miala z glowy!
Do lekarza na NFZ oczywiscie trzeba sie zapisac wczesniej, szczegolnie do stomatologa, bo podejrzewam, ze kolejki sa. A gdzie przyjmuja Ci Filipscy na NFZ?? Moglabym prosic dokladny adres i telefon?? Bo tez musze isc, a prywatnie cos stracilam ochote :)

A dzis taka straszna pogoda, glowa mi peka, az mdlosci dostalam, jeszcze godzina w pracy :( Nie wiem czy wytrzymam.

Hej! A nie wiecie czy są jacyś normalni dentyści na LOTNICZEJ , bo ja akurat tu mam najbliżej i wogóle do której tu lekarki najlepiej się zapisać(chodzi o interniste) jakby któraś była z tych okolic Piły to byłabym wdzięczna za jakieś informacje!Buziaczki A ta pogoda dziś faktycznie okropna jest...!!!!

Ceny wózków mogą doprowadzić do szaleństwa, to prawda. Trzeba w miarę możliwości zachować trzeźwe myślenie :-) Szczerze mówiąc mnie się np. podoba także Tako Natalia. Jest ich kilka w IBI, cena 839, wózeczki ładniutkie.

Ja się wszędzie leczę prywatnie, trochę w Warszawie a trochę tu. Jutro idę na badania krwi do Ars Medical, ale jak dzwoniłam, pani była bardzo zdziwiona, że chcę badania robić prywatnie.

Siedzę sobie w domku z synem mojego męża, który - ku mojemu zdziwieniu - gdy jesteśmy razem we dwoje, jest po prostu aniołkiem. A przy tacie wychodzi z niego coś całkiem innego. Interesujące.. ale wygląda na to, że te 2 tygodnie zlecą nam fajnie :)

Pogoda jakaś dziwna faktycznie, chyba będzie padać wieczorem..?

reklama
Ewa, ja do rodzinnego chodze w przychodni na górnym, kolo Leadr Prica. Lekarka nazywa sie Murawska-Bregar, telefon do gabinetu 351 20 06, przyjmuje od 9 rano chyba. Ona jest troche spoecyficzna kobita, naprawde zabawna, ale mysle, ze jako lekarka jest ok. Od poczatku chodze do niej, lekarzy na Lotniczej nie znam. Przyjmuje tak do 14 po poludniu dalej do 18 - jak sie zle czujesz, zawsze przyjmie.

Do góry