reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

No w sumie Jaskulski też wszystko tłumaczy i czasem mi aż głupio bo nie wiem o co go więcej pytać a później dopiero przychodzą mi do głowy różne rzeczy. Mi to "połówkowe " usg robił bardzo długo i sprawdzał p kolei kazdą część budowy ciała mojej dzidzi - wg. jakis tam określonych parametrów w których się mieściła a to znaczy że wszystko w najlepszym porządku - wszystko mi tłumaczył co i w jakim cwlu sprawdza to mi duzo dało bo strasznie martwqię się o zdrówko dzidzi.

reklama
Helou. Ja wczoraj bylam u Jaskulskiego. Na swoje zyczenie mialam usg, tez mi powiedzial ze tym razem wskazan nie ma, za mc bedzie mi robil obowiazkowo usg - polowkowe wlasnie.
Asiuniu, jestes w 28 tygodniu, a dopiero raz mialas usg?? Ja bym nie wytrzymala :)
Wczoraj zapytalam go czy usg szkodzi dzidzi, on stwierdzil ze nie, wiec jesli nie, to kazalam robic. U dzidzi wszytko ok. Tez stwierdzil, ze wlasciwie rozmiar dzidzi odpowiada 18 tygodni + 5 dni, czyli jakby tydzien predzej. Jakies wypasione te nasze bobaski :) Pobadal wczoraj wielkosc komor mozgu (wykluczenie wodoglowia) i fald karkowy (wykluczenie zespolu Downa), wszystko w porzadku. Serduszka nie badal, mowil ze to za mc. Dzidziolek moj nie bardzo byl chetny do okazania jaka to plec kryje :) Jaskulski stwierdzil, ze na 90 % wie, ale to zdecydowanie za mala pewnosc - i stwierdzil, ze mi nie powie :) Za mc moze sie dowiemy, a jak nie, to nie bede pozniej zbyt czesto meczyc Maluskiego usg, tak mysle.
Ja sobie nie wyobrazam, ze Jaskulski moze byc bez humoru :) Ja go tak bardzo nie mecze pytaniami, glownie pytam o rozne rzeczy, ktore mi w trakcie m-ca przychodza do glowy. No ale nie zapisuje pytan i potem polowe zapominam ;)
No to tyle. Dzis jade do rodzicow, do Zielonej, suuuper. Buziaki dla Was, pozdrawiam.

Fakt Jaskulski jest zawsze bardzo miły i ciepło traktóje chyba każdą pacjętkę!A z tego co wnioskuje to wszystkim nam mówił płeć na 90% albo na 95%. Mi powiedział niby na 90%, ze to dziewczynka - ale Pani położna powiedziała że tak naprawde to dopiero w 30 msc. ciaży można coś na ten temat dokładniej powiedzieć - więc już samam nie wiem. Moja dzidzia też nie chciała się ustawić nawet do zdjęć żebym miała ładne fotki z USG hihihi Miała takie zaciśnięte piąstki!!!!Nużek też nie chciała zabardzo rozkładać. Pozdrawiam Buziaczki

hej dziewczyny , fajnie macie z tym jaskulskim gdybym miala blizej to napewno bym tez do niego jezdzila no ale do zlotowa mam 18 km a do pily 33 wiec to roznica..no i dlatego do zlotwa jezdze ale moze kiedys sie wybiore do pily ;)do tego doktora-a ile kosztuje u niego wizyta z usg??
ja swojego mam na kase chorych dlatego powiedzial mi ze w trakcie ciazy przysluguje mi tylko 3 usg wiec wiecej mi raczej nie zrobi..tak to jest z tymi lekarzami. Teraz mam wizyte 12 lipca wiec moze mi zrobi usg jak nie to pojade prywatnie i sobie zrobie. ;)

jaskulski jest dobry ale drogi! Wizyta kosztuje 70 zł + 40 zł USG to razem wychodzi 110 zł więc trochę dużo-ale warto!!!

Prywatnie to chyba tak kosztuje bo ja u swojej Pani.Gi.też tyle płacę i tyle płaciłam w poprzednich ciążach (przełom 3lat) więc byłam zdziwiona że wizyty kosztują tyle samo.Wiadomo w dzisiejszych czasach wszystko drożeje praktycznie z dnia na dzień....

Jeszcze by brakowalo, zeby ceny wizyt wzrosly i tak jest w Pile drozej niz w Poznaniu. A bylam tez prywatnie kilka mcy temu u Przybylskiego, tez placilam tyle za wizyte, a przedwczoraj dowiedzialam sie, ze Przybylski jest ordynatorem ;) Jednak ja wole Jaskulskiego, choc i tamten jest bardzo ok.

hej dziewczyny , mam pytanie a jak chodzicie do innych ginekologow to pokazujecie im swoja ksiazeczke ciazy???i oni sie do niej wpisuja???bo ja mam jednego stalego ale chce skoczyc do innego i niewiem czy pokazac ksiazeczke czy nie??

Ja podczas ciazy nie bylam u innego ginekologa. Tzn. bylam - U Morawskiej, potwierdzila mi ciaze, ale to byl 6 tydzien, i jeszcze nie zakladala mi ksiazeczki. Wez ze soba ksiazeczke, jak sie zapyta, to mu pokazesz, a jak nie bedzie chcial, to nie ;)

reklama
Witajcie Dziewczyny!
Wróciłam już do Piły i stęskniłam się za Wami!
W sobotę kupiliśmy wózek dla dzidzi - oczywiście od razu w pierwszym sklepie (jak ja znam mojego męża ;) ) Wózek jest szwedzkiej firmy Emmaljunga, można sobie obejrzeć pod adresem http://www.familyshop.com.pl/TOWARY/Emmaljunga/Smart.html ja mam kolor Wimbledon, jest bardzo ładny, wygląda na bardzo solidny i funkcjonalny, kosztował nas 1650 PLN.
Kupiliśmy także fotelik do auta, firmy Deltim, za 290 PLN (nie zależało nam na kupnie Emmaljunga, bo i tak nie będziemy go mocować do wózka).

A 12 lipca idę do Jaskulskiego na USG i bardzo jestem ciekawa jak tam dzidzia (pojawiają się oceny mojego brzucha typu "oj, będzie duże dziecko, jak Ty urodzisz!"). Faktycznie brzuchal mam moim zdaniem ogromny jak na ten 29 tc. Zaczyna mi się robić ciężko i niewygodnie, mam krótki oddech i trudno mi się zakłada buty, ale auto dalej prowadzę i zamierzam wytrwać w tym jak najdłużej, bo nie mam natury pasażera ;)

Pozdrowionka!!

Maassandra, jak się czujesz??

Do góry