reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

hej!massandra ja też mam wizytę u Jaskulskiego 26 lipca!może nawet mamy w podobnych godzinach. Ja mam na godz. 15.00!pozdrawiam

reklama
A tak pozatym to chyba od 3 dni dzidzia mi się rusza - to takie super uczucie , na początku nie byłam pewna ale teraz już myślę że to nie może być nic innego jak tylko moje malutkie skarbiątko!Właśnie koncze osiemnasty tydzień i bardzo się ciesze ze to juz prawie połowa.Porodu też się bardzo boje!Wczoraj dowiedziałam się że w moim bloku dwie klatki dalej mieszka położna - można się do niej zapisać!muszę koniecznie z nią porozmawiać i wypytac co i jak. A tak wogóle to życze dużo dużo zdrówka dla was i dzidzi. J wczoraj byłam z mężem nad morzem taki wypad od rana do wieczora - wkońcu troszkę się rozerwałam - ale okropnie wiał wiatr i nie było zaciepło. Pozdrowienia dla Was wszystkich

czesc mamuski :) ja niestety mam choroby ciag dalszy. dzis lekarka powiedziala, ze najlepiej to do szpitala  :( a ja od szpitala to jak najdalej  ;D wiec na razie kuracja w domku, a w przyszlym tyg. sprawa sie wyjasni.
Ewo gratulacje ;) jak Malenstwo sie rusza to to takies swietne uczucie :) ja czuje je od 15 tyg (to wczesnie troche, i nawet lekarz sie zastanawial czy aby na pewno termin porodu na listopad jest dobrze wyznaczony :) teraz bedziesz mogla prowadzic konwersacje, ze swoja dzidzia ;)
wizyte rzeczywiscie mamy w podobnych godzinach. ja jestem zapisana na 15.15 :) to sie pewnie zobaczymy ;D
Magi, ja tez mam nadzieje, ze cyrkow nie bede odstawiac, i ze ten bol mnie nie przerosnie. a skurczami sie nie martw, odpoczywaj :) to chyba najlepsze lekarstwo.
Olu, to bedziesz miala rozrywkowy czas z malym urwisem, zycze duzo cierpliwosci. mi tez sie podobaja te wozki Tako, przynajmiej ladnie wygladaja w necie, bo na zywo to jszcze nie malam okazji pogladac. koniecznie musimy sie spotkac, jak w koncu sie wylecze  ;)
Asiunia, wiesz z ta znajmoscia plci to jakos dziwnie...myslalam, ze chlopak, a jak lekarz powiedzial dziewczynka, to troche nie moglam w to uwierzyc...moj maz za to szalal z radosci (haha a mowil, ze nie chce znac plci) i wysylal wszystkim znajmomym sms'y, ze jest dumnym tatusiem Marysi  ;D
Agnezz, rodzenie chyba nie moze byc a tak straszne skoro ciagle nowe Malenstwa przychodza na swiat :) ja mysle, ze to MUSI byc niesamowite przezycie i trzeba sie nastawiac pozytywnie. zreszta, jak czlowiekowi cos przychodzi latwo, to tego nie docenia, a jak musi sie wysilic...to pozniej jest ogromna radosc :)
mika2,witam Cie serdecznie. mam pytanko, skoro juz masz dwie pociechy - rodzilas w Pile ze swoja polozna, albo ze swoim lekarzem, czy tak jak akurat wypadl dyzur?
Pozdrownienia dla wszystkich ;D

Moją lekarką jest dr.Gajewska i przy drugim porodzie akurat zaczęła dżur jak mój maluch wychodził na świat i miałam takie szczęście że jak mnie zobaczyła to już została do końca.Bardzo mi pomogła!!!! Ale powiem wam takie subiektywne odczucie że nas tzn.pacjenki od lekarzy prowadzących którzy pracują w szpitalu chyba traktują trochę lepiej. Zawsze jak zajrzą w kartę ciąży i widzą znajome nazwisko to jest inne podejście. Dwa razy leżałam na patologii i nigdy nikt ze mną nie eksperymentował tylko leczyli wg zaleceń mojej lekarki a inne pacjentki to miały co dyżur inną dziagnozę i jazdę-wychodzą do domu a za chwilę ktoś inny mówił że absolutnie i zostawały. Oni jakby nawzajem szanowali swoje pacjentki i nie wchodzili sobie w paradę. Ale to tylko moje osobiste refleksje. Dlatego też w ciąży wolę wydać te parę złotych na wizyty niż chodzić gdzieś do kogoś na kasę chorych. Poza tym wszyscy lekarze tam są bardzo w porządku!!! Będę Was wspierać i pocieszać a sama też się boję!!! To jest chyba najnormalniejszy objaw na świecie!!! Ja tam już się nie mogę doczekać gwiazdki bo całą rodzinką będziemy w komplecie i to będą najbardziej zwariowane święta!!!! Mówię Wam dzieciaczki wywracają życie do góry nogami!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

hej dziewczyny ....kurcze mam chyba zapalenia pecherza biore furagin bo boli mnie dzisiaj...

Ola
masz racje ciezko tak znosic rozne marudzenie dziecka narzeczonego , ja wogol epodziwiam cie ze zostajesz z nim sama :) ja staram sie unikac takich sytuacji hehe. Jakos niechce sie wcale w to wtracac. Wazne ze akceptuje ze to dziecko jest a reszta nalezy do jego rodzicow :)tym bardziej ze etraz oczekujemy swoich malenstw i nie mozemy sie denerwowac innymi.:)milego pobytu w warszawie Olu ci zycze uwazaj na dziedzie i siebie:)

masandra u mnie narzeczony tez bardzo chce dziewczynke wiec pewnie sie mocno ucieszy jak bedzie wiedzial :) dlamnie to obojetne bo to moje pierwsze dziecko wiec wazne zeby zdrowe bylo hehe:)

ewa fajnie masz to takie przyjemne ruchu , mnie to czasem denerwuje poniewaz mnie bola te ruchy niewiem czemu ale ciagle dzidzia mnie kopie w pwecherz no i to boli i za chwile latam do wc a czasami to wykancza:)moglaby juz ta dzidzia przyjsc na swiat hehe

a wlasnie co do wozeczkow to ja mam upatrzone narazie 4 ale niestety ich ceny sa dosc wysokie :)

1. firmy i'coo
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55868449

2.firmy Racer XL
http://www.hartan.de/produkte/main.php?artnr=1274-50-268

3.firmy TRIO x LUB xl

4.tako voyager:)

CENY sa koszmarne ale moze gdzies na aukcjach dostane taniej jak nie to ten TAKO Voyager sie kupi tylko boje sie poniewaz niewiem czy on jest dosc miekki ,neichce zeby byl sztywny a tu w Pile niema jak do sprawdzic......moze jak pojade do niemiec to jakos sparwdze....niewiem ale ladne sa wszystkie 4 ;D

Asiunia, a Ty skonsultowalas sie z lekarzem odnosnie zazywania Furaginu?? To jest dosc silny lek. Ja miewam bardzo czesto zapalenia pecherza, i przed zajsciem w ciaze tez wlasnie mialam, lekarka zapisala mi inny lek, zapytalam ja o Furagin, bo mi zawsze pomagal, a ona stwierdzila ze kobiety czesto same szkodza, bo wezma kilka Furaginow, a kiedy objawy mina, to przestaja - a to ponoc swietna pozywka dla bakterii. Zdziwila mnie tym, ale skoro tak twierdzi. Upewnij sie, czy mozesz ten Furagin, a jak nie, to bierz Urosept, wiem ze to nie to, ale ziolowy i bezpieczny jest.

Dowiedzialam sie tez wlasnie, ze w szpitalu calkiem inaczej traktuje sie pacjentki ginow, ktorzy pracuja na Odziale. Od razu mi sie lepiej zrobilo :) Bedzie dobrze! A podobno polozne biora niezla kase za porod, slyszalam o kwocie 600 zl od poloznej, to w ogole ciekawe ile gin by wzial. Ale jak zakladam, ze pacjentki Jaskulskiego sa traktowane w sposob szczegolnie mily ;) Ciesze sie, ze do niego trafilam :) Pa!

Asiunia, straszniste ceny sa tych wozkow!!!!! 3 tysiace za wozek, to jednak przesada!!!!!!! Chyba ze sie ma w nosie kase, bo jej sie tyle ma rzecz jasna ;)
Ja rozejrze sie w Zielonej Gorze za wozkami City Voyager, jak beda to oczywiscie poogladam, jakie sa i dam znac. Widze, ze zainteresowanie tymi wozkami jest bardzo duzo. Ja juz nawet zaczelam sie zastanawiac, czy typ Natalia mi sie bardziej nie podoba, ale w City ta rama taka solidniejsza i te sprezyny konkretnie wygladaja :) No zobaczymy.

reklama
hej dziewczyny

Magi to wlasnei mi przepisal osattnio moj ginekolog ten Furagin:) mam nadzieje ze cosik pomorze bo te moje zapalenia kiedys juz nerki mialam ,piasek w moczu takze musze uwazac.:)
fajnie by bylo gdybys sie rozejrzala za tymi wozkami:)i daj koneicznie znac z gory ci dziekuje;)fajne sa no i z nich najtansze:)
Ceny innych sa duze chociaz na aukcjach znalazlam juz tansze:) no ale wiadomo to uzywane i tez roznie bywa...ale te tako sa tez bardzo ladne tylko zeby miekkie byly tez ...pobujac czy cos:)

Do góry