reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

hej dziewczyny , ja niewiem jak sie rodzi w Pile bo mam blizej do zlotowa no i teraz odnowili cala porodowke ,mam duzo kolezanek ktore tam rodzily i naprawde nie narzekaja. Naet porod w wodzie jest mozliwy bo jest do tego sprzet ,takze jest znieczulenie :)
ja dzisiaj wlasnie bylam u swojego doktora w zlotowie ,leczy on na kase chorych i jest bardzo dobrym lekarzem :)wkoncu mnie przyjmowal na swiat takze hehe:) i mnostwo dzieci:) no i dzisiaj mnie zbadal i na szczescie wszystko oki. Pozdrowienia dla was.

reklama
Czarnkow jest jakies 35 km od Pily, jadac w kierunku Wronek :) Pol godzinki rozsadnie jadac.
Ja calkowicie podzielam zdanie Maassandry - nie ma co panikowac, tyle kobiet rodzilo przed nami! Ja slyszalam o naszym szpitalu rozne opinie co prawda, ale trzymam sie wylacznie tej pozytywnej i nic innego nie chce wiedziec. Teraz mam takie spokojne podejscie, bo jeszcze przed zajsciem w ciaze panikowalam, ze w zyciu nie bede rodzila w Pile :) Ale uspokoila mnie pozytywna opinia i moj ginekolog :) Nie wiedzialam tez ze to zastapca ordynatora!! :) A ciekawe, czy jest mozliwosc, zeby byl przy porodzie, i ile za to bierze. Moja kolezanka bedzie rodzic w Poznaniu, i swojemu ginowi bedzie placic...1500 zl...a polozne podobno biora tam po 500!! Takze widzicie, jak wyglada to w Poznaniu ::)
A co do Zlotowa, to prosze, mniejsze osrodki, sa lepiej przygotowane!!!!! Wstyd dla Pily, ze ani znieczulania, ani wannyy...

masz racje Magi ale moze niedlugo w Pile tez zrobia takie wygody ;) o Zlotowie tez rozne opinie chodzily ale wiadomo jeden mowi tak drugi inaczej najlepiej sluchac siebie i spokojnie czekac a co ma byc to bedzie ;) jakos damy rade hehe

Wyciągnelam dzis meza do IBI, wozki poogladac. Zawiedzeni bylismy, bo wozkow jest bardzo maly wybor. Z TAKO byl tylko typ Natalia, a mnie interesuje City Voyager. Natalia tez byl ladny - w porownaniu z Polakami bardziej mi sie podoba, ale tak sobie posuwalam tymi wozkami, i Polaka chodzil o wiele lzej. To tyle :)

moje niewinne przeziebienie staje sie horrorem!!! w sobote wieczorem moj kochany maz zmusil mnie, zebysmy pojechali na ostry dyzur, bo zaczynalam sie dusic, a antybiotyk jakby nie dzialal :( okazalo sie, ze mam ostre zapalenie oskrzeli :( i pani doktor zalecila zmiane antybiotyku na silniejszy :( teraz sie boje, zeby nie zaszkodzil dziecku. buuuu....

hej dziewczyny ,

magi ja tez szukalam w calej Pile TAKO VOYAGER ale niestety niema , na aukcjach allegro sa, no ale etraz upatrzylam sobie inny niemieckiej formy no troche drogi ale moze gdzies znajde odkupic od kogos tanszy:)

maassandra a rozmawialas z ginekologiem??co mowil na ten temat??musisz sie wygrzewac i uwazac na siebie,trzymam kciuki!!

;D ;D ;D Dzieki Agnezz :) A dzidzia chyba mi kopniaki zapodaje, aczkolwiek takie to smieszne, ze nie jestem pewna :) W sobote czulam ze cztery machniecia, w przed chwila z dwa. Dziwne uczucie, nawet nie jestem pewna, czy to kopniaczki, no ale co innego, moga to byc jakies skurcze?? :)

maassandra, biedactwo, trzymaj się - mam nadzieję, że wszystko szybciutko wróci do normy po nowym leku!!

Zaczynam się zastanawiać nad kupnem wózka, mebelków itd. Myślę, że porozglądam się w najpierw w Warszawie (znów jadę w tym tygodniu), wybór pewnie będzie większy. Ponieważ planujemy więcej niż jedno dziecko, chciałabym, żeby wózeczek posłużył mi dłużej. Nie wiem, czy w tym przypadku im wyższa cena, tym wyższa trwałość i jakość, czy może niekoniecznie.... Jak widzę, opinie na temat wózków są bardzo różne i sama nie wiem, co robić :(

Poza tym jakoś zaczynam się bać porodu (bólu itd), tego, że się roztyję do niemożliwości (na razie niestety już +11kg), że będę miała na przykład uraz do seksu, że nie będę miała cierpliwości do maluszka i takie tam. Jakiś dołek chyba mam... :(

Dzięki za pocieszenie Agnezzz :) już mi dziś lepiej :)

A dzidziusiowych zakupów już nie mogę się doczekać (jeszcze nic nie mam!). W sobotę poznam synka mojego kochanego brata ciotecznego - mały urodził się 18 czerwca i myślę, że widok takiego maluszka rozwieje moje niepokoje :) - przynajmniej na jakiś czas!

reklama
Coś mi nie wychodzi z tym suwaczkiem - spróbuję raz jeszcze. W każdym razie - dziś zaczynam 29 tydzień, więc już coraz bliżej.....

Do góry