reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Czuję, że u nas też będzie problem z imieniem, bo nie możemy dojść z mężem do kompromisu:-D Jak będzie dziewczynka, to może nie będzie tak źle, ale jak urodzi się synek, to dopiero będzie ... Mąż uparł się na JASIA i nie przyjmuje innej propozycji, a mi to imię się nie podoba:wściekła/y: Co prawda lekarz twierdzi, że na 99 % będzie córeczka, ale ja mam jakieś inne przeczucia:-)
Co do odpoczynku to różnie z tym bywa, ale mała jest ogólnie grzeczna, potrafi się sama zabawić, więc nie jest źle. Poza tym ustaliłam z nianią, która do tej pory zajmowała się Domi, że będzie zabierała raz w tygodniu małą do siebie, żebym ja miała trochę wolnego, a Dominika, żeby nie straciła zupełnie kontaktu z nianią.

reklama
Witam,
Dlugo nie pisalam, w domu mialam mala epidemie grypy. Najpierw zachorowal moj maz, a potem ja, i to tak ze glowy od poduszki oderwac nie moglam. Jeszcze tylko zostal mi katar, ale kataru zawsze ciezko sie pozbc.

Anetka551 nie doszlam na szkole rodzenia, ale mam zamiar sie wybrac juz w ten czwartek, wiec opowiem jak bylo.

Aniula244 gratuluje coreczki, ja sie swojej juz nie moge doczekac.

Alicjac dzieki za opinie, to juz druga pozytywna na temat pilskiego szpitala.

Anetka551 z tego co wiem, to w trzciance jest 8 spotkan na szkole rodzenia. Lekarz mowil, zeby najlepiej zaczac chodzic od 30 tygodnia, wtedy w miare na swiezo idziesz na porod. Ja jestem w 31 tygodniu, i jutro zadzwonie sie zapisac.

Co do imienia to maz wszystkim mowi ze bedzie Maja.. Mi sie podoba Lena.

p.s. przepraszam ze pisze bez polskich znakow, ale cos mi sie w komputerze poprzestawialo.

Gratulacje dla mamy małej Zosi!!!
My również mieliśmy problem z imieniem miała być Julka później Zosia a w końcu jest Zuzia. ( Zuzia jest strasznym łobuzem jej kuzynka o 2 lata starsza również Zuzia do grzecznych się nie zalicza- śmiejemy się, że to taka specyfika imienia). Pozdrowienia Alicja

Ostatnia edycja:
Ze szpitalami to w dużej mierze jest tak, że jest dobrze, jeżeli trafi się na dobrą zmianę - fajną położną, lekarza itd. Jeżeli mamy niesympatyczną położną lub akurat nie w humorze, to i wspomnienia gorsze.
Moje wspomnienia z pilskiego szpitala to niesympatyczny dr Pilitowski, który mnie szył, i który lepiej wiedział, czy mnie to boli czy nie boli i generalnie był oburzony, że ośmielam się odczuwać ból i jeszcze coś na ten temat napomknąć.

Dziękuję wszystkim za życzenia i gratulacje.
Poród był szybki za to teraz mamy komplikacje. Mała tak mi szarpała za piersi , że mam zmacerowane brodawki, aż krew się lała i próbuję to teraz wyleczyć. Najpierw byłam przeziębiona w trakcie porodu i po , a teraz temperatura , bo piersi sieją bakterie i antybiotyk zapisała rodzinna , nie dało się inaczej , 3 dni 38,5 nawracające. Mam nadzieję , że Zosi to nie zaszkodzi . Jak to mówią jak nie urok.........:-)
Baby blues już mi przeszedł . Teraz zaczynają się komplikację ze starszą córcią , szalej , chce siostrę uszczęśliwić na siłę. Gada do niej jak ta śpi itp, tłumaczenie , ze coś :szok:małej nie wolno, że coś jej szkodzi do 4 latka nie dociera. Chyba musimy to przeczekać.

Asia8532 a słyszałam,że nie trzeba się zapisywać, tylko po prostu można przyjść na pierwszą "lekcję" i tam się od razu zapisać.
Ja przyjdę za jakieś 3 tygodnie :) Pozdrawiam :-)

Aniula, życzę Ci dużo cierpliwości. U nas po początkowej euforii pojawiła się agresja w stosunku do mnie, i trochę to trwało (ze dwa miesiące). Natomiast teraz jest super starszy brat, obrońca Mikiego (żeby go nikt obcy nie dotykał, nikt nie zaglądał do wózka, i żeby mamusia broń Boże zirytowana nie powiedziała "o Jezu, Mikołaj nie ciągnij mnie za włosy" albo "o Jezu śpij już Mikołaj" - zaraz słyszę bardzo karcącym tonem "mamo nie mów tak do niego, one jest mały i nie rozumie" hihi). Natomiast nie za bardzo chce się dzielić zabawkami, tzn. część daje (powiedziałam, że nie wszystkimi musi się dzielić oczywiście) ale część (= większość) nie chce dać.

No i zdrówka Wam życzę!!!

Jestem. Znikłam na jakiś czas, ponieważ w pracy mam nawał roboty. A po pracy staram się odpędzić przeziębienie :baffled: Z gronkowcem nadal walczę. Zostało mi jeszcze 5 zastrzyków :tak:

Aniula Gratuluję ci małej Zosi. Niech maleńka rośnie wam zdrowo! Piękne imię wybraliście :tak: A poród miałaś w expresowym tempie :szok: Dobrze, że zdążyliście do szpitala, bo faktycznie urodziłabyś córcię w aucie :tak:;-):-D

Witam nowe cioteczki z Piły, Trzcianki i Złotowa :-D Im nas więcej tym lepiej :tak::-D:-D:-D

hej dziewczyny!
Strasznie dawno tu nie zaglądałam. Witam wszystkie nowe panie ! Gratuluję nowych dzieciaczków!

Mam pytanko : mój synek ma szmery nad serduszkiem, ma bardzo kiepskie wyniki krwi, już trzy tygodnie podaję mu żelazo, bo być może jego brak powoduje te szmery, teraz w środę idę na kontrol, czy któraś z mam miała podobny problem? A może znacie jakiegoś dobrego kardiologa dziecięcego tu w Pile?

Czy wiecie już może coś więcej na temat basenów dla niemowlaków tu w pobliżu ?

Pozdrawiam wszystkie mamy z Piły, Trzcianki, Złotowa i okolic.

reklama
Lidka, niestety nie jestem w stanie pomóc w kwestii kardiologa - ale mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło i szmery zniknęły.
Jeżeli chodzi o baseny, to jedynym miejscem, w którym możliwe są zajęcia dla niemowlaków jest Złotów. Do Wałcza można sobie pojechać z dzieciaczkiem i samemu go uczyć (ale ja np. wolałabym, żeby mi ktoś pokazał, co można robić, jak można to robić, np. nie podejmuję się sama uczyć małego nurkować).

Moniko, trzymam kciuki, żeby bestia gronkowiec sobie poszła w siną dal.

Do góry