reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Witaj Lidko!
Moja córeczka ma przetrwały otwór owalny w serduszku ( PFO), wykryto to po urodzeniu dr. Osieckiemu wydawało się, że są jakieś szmery i zrobił jej echo serca jak leżała na neonatologii, był jej drugim lekarzem jestem mu bardzo wdzięczna zmienił Zuzce leki i dzięki niemu pozbyła się zapalenia płuc. Teraz jeździmy do niego do szpitala na kontrolę. Polecam przyjmuje w poradni kardiologii dziecięcej przy szpitalu dr. Maciej Osiecki tel.067 210 66 30
O ile się nic nie zmieniło to prywatnie przyjmuje na Ogińskiego 11/1 w pn i czw 17-18
Osobiście prywatnie nie chodziliśmy leczymy się w poradni, nioestety trzeba się dużo wcześniej zapisać.

reklama
Basen
My jeździmy do Złotowa przy okazji odwiedzamy rodzinkę. Basen jest nowy i w miarę fajny, dostajemy szatnię dla niepełnosprawnych z kozetką , prysznicem i wc ( nie trzeba biegać z maluszkiem). Zajęcia zorganizowane niestety od 4 roku życia bynajmniej tak było do niedawna.

Ostatnia edycja:
Alicja, ja kiedyś pisałam do nich email z pytaniem o zajęcia dla niemowlaków i dostałam nr telefonu w tej sprawie z informacją, że możliwe są zajęcia z niemowlęciem (nie znam ceny). Chciałabym jeździć z chłopakami, ale mam problem bo mojego męża głównie nie ma - nawet nie w każdy weekend jest z nami, musiałabym jeździć z nimi dwoma i nianią, a jakoś niekoniecznie mi się uśmiecha jeżdżenie z opiekunką na basen.

Fajnie, Alicja, dzięki. Ja przypuszczam, że nr telefonu, który mi przesłano w emailu, to był po prostu prywatny numer jakiegoś instruktora stamtąd.
Może mi się uda jeździć z nimi jakoś na basen... ale nie wiem jak.... jeżeli chodzi o opiekunkę, to mam cichą nadzieję, że sytuacja mi sie niebawem zmieni, bo tracę nerwy już :baffled:

Ja przymierzam się do powrotu do pracy, a właściwie do podjęcia nowej i właśnie szukam niani . Niestety po tym, co widziałam latem w parku to trudno w Pile o fajną nianię. Tak z ciekawości proszę napiszcie ile płacicie opiekunką. Może zbyt mało proponuję?

Alicja, słyszałam, że "zwykła" stawka to ok. 600zł miesięcznie, ale "nie można znaleźć opiekunki", czyli krótko mówiąc jest to stawka zbyt niska.
Ja płacę stawkę zbliżoną do warszawskiej, czyli 10zł na godzinę. To była moja propozycja, a nie oczekiwania niani, i wynikała z kilku powodów. Miesięcznie wychodzi mi ok. 1700-1800zł, ale zdaję sobie sprawę że tutaj jest to dużo.

Dzięki Olu, ja myślałam o 900 zł na początek za ok 8 godzin dziennie. Niestety kandydatki nie spełniają moich oczekiwań. Poczekamy może ktoś w miarę rozsądny się trafi. Chyba, że szybciej mąż zmieni pracę i się wyprowadzimy. Szkoda, że Zuzi Babcie jeszcze pracują. Pozdrowienia Alicja

Alicja, wydaje mi się, że 900zł jest ok. Trzymam kciuki, żebyś znalazła kogoś rozsądnego, sama wiem, jakie to trudne...

reklama
witam po długiej nieobecności.

Praca nie pozwala mi na kompa bo 8 godzin w niego patrzę aż mnie oczy bolą. Postaram sie częściej zaglądać :)

Anetka ja tez jestem z Trzcianki :)
Oddział położniczy polecam, sale nowe wyremontowane, porodówki także, ja co prawda rodziłam na ogólnej ale poród rodzinny miałam i naprawdę bardzo miło wspominam w porównaniu z porodem 1 dziecka teraz ameryka :) Choć jednego moge sie uczepić, ginekolodzy którzy przyjmują w szpitalu sceptycznie patrzą na dziewczyny,, które nie chodza na wizyty akurat do niego :/ I to mnie najbardziej wkurza.

Ostatnia edycja:
Do góry