reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Olu mamy zamiar wyprowadzić się do Grójca pod Wawą właśnie.Troszkę mi się nie uśmiecha tam jechać,bo tutaj w Pile mam rodzinke no i wiadomo,że jestem do tego miasta przywiązana.
A tobie było ciężko na samym początku jak się do Piły przeprowadziłaś?

A propo dzidziusia to będziemy mieli dziewczynkę:-) Mój mąż czasami się śmieje,że teraz to same baby w domu będą hehe
A tak wogóle to Monika ślicznie na fotkach ze ślubu wyszłaś;-) no i dziękuje ślicznie za życzonka :happy:

reklama
Dziękuję bardzo Mili i nie ma za co dziękować. Jak będziesz miała jakieś pytania o nasz szpital, albo o opiekę to dawaj znać, a postaramy ci się pomóc :tak:

Udało mi się na chwilkę zajrzeć na BB :-)

Mili, a ja kiedyś w Grójcu prowadziłam kursy angielskiego w firmie Faurecia, produkującej fotele samochodowe - cóż za zbieg okoliczności. Trochę na uboczu ten Grójec no i jednak mieścina mniejsza od Piły, mam nadzieję, że uda Ci się zaaklimatyzować. Domyślam się, że przeprowadzka spowodowana jest planami związanymi z pracą?

Czy było mi ciężko po przeprowadzce? Na początku nie, ponieważ przeprowadzilismy się, gdy byłam jeszcze w ciąży - odwiedzało nas sporo znajomych z Wawy (praktycznie co drugi weekend), my też do drugi weekend jeździliśmy do domu. Po urodzeniu Maksia zrobiło się ciężko, poneiważ byłam niejako uziemiona, mąż nadal podróżował, znajomych juz nie zapraszaliśmy tak wielu, jak wcześniej... siedziałam całymi dniami sama, brakowało mi rodziny, itd. Teraz staram się budowac w Pile nowe znajomości, zaprzyjaźniać się z mamami maluszków i nie tylko (chociaż wiadomo że z mamami maluszków mam obecnie najwięcej wspólnego, więc kontakty w naturalny sposób są ułatwione). Jest w porządku, chociaż chciałabym żeby to było trochę bliżej Warszawy...

Dziś odwiedziłam moją babcię, która była zachwycona mogąc spędzić cały dzień z prawnuczkiem. Przyszedł także mój tata. Niestety w kolejne dni będę już bez auta, więc chyba na tyle już tych wypraw :-( Teraz zobaczymy, komu będzie chciało się pofatygować do mnie ;-) Dziś był niesamowity upał w Wawie, a w Pile podobno padało?

Monia, jak tam operacja oka? Kiedy idziesz do szpitala? Trzymam kciuki za Ciebie!

Olu jutro jadę do Kliniki na operację, więc dziś jestem po raz ostatni na BB. Będę mogła tu zajrzeć dopiero za jakiś czas jak oko mi trochę wydobrzeje. A jak będę mogła sama już chodzić po ulicy, nie stwarzając zagrożenia dla siebie i innych, to się odezwę do ciebie i umówimy się na tą kawę:tak:

Mili W związku z tym, że w międzyczasie możesz urodzić swoje maleństwo zanim ja zajrzę na BB, to życzę ci powodzenia i pamiętaj, że nie taki diabeł straszny jak go malują (chodzi mi o poród). Spojrzenie na swoje dopiero co urodzone dzieciątko wymazuje wszystkie nieprzyjemności a ty od razu zako****esz się w nim ;-):-D:laugh2: Trzymam za ciebie kciukasy :tak:

Pozdrowienia dla wszystkich Pilanek :-D

Przepraszam,że tak długo tutaj nie zaglądałam,ale jakoś tak wyszło ;-)Monisiu to wracaj do nas szybciutko po tej operacji no i życzę,żeby wszystko było wporządeczku :tak:aaaa no i dziękuje ślicznie za życzonka (wiem,że się powtarzam,ale co tam:happy:) .Myślę,że napewno się przydadzą :-)

Olu jakbyś zgadła;-)no i ja też bym chciała,żeby Piła była bliżej Wawy :happy: zawsze to bliżej do rodzinki by było :laugh2:No ale puki co jestem w Pile i myślę zupełnie o czymś innym --> o moim dzidziulku co się zjawi za około 3 tygodnie :-)
To ja kończę narazie i pozdrowionka dla was dziewczynki;-)

Moniko, życzę powodzenia!! Obyś szybciutko doszła do siebie, a z oczami nie było już problemów!!

Mili, czy zdecydowaliście, jak Wasza córeczka będzie miała na imię?
Z Grójca do Warszawy będziecie mieli jeszcze kawałek drogi, ale może przynajmniej będzie jakaś możliwość dojazdu z Grójca do Piły omijając Warszawę? Pewnie wiesz to już lepiej niż ja.

Dziś pojechałam z Maksiem odebrać paszporty.... ale okazało się, że zmieniono miejsce, w którym powinnam paszport odebrać (dokładnie na przeciwległym końcu Warszawy w stosunku do miejsca, w którym mieszkam, a w ogóle zameldowana jestem całkiem gdzie indziej hihi), więc wyprawa nam się przedłużyła - ku radości Maksa jeździliśmy dziś i autobusem i metrem... tylko w powrotnej drodze zasnął w metrze chociaż jest tam naprawdę głośno, musiałam go śpiącego przenieść do autobusu, a z autobusu do domu... i śpi do tej pory (juz ponad 3 godziny, chyba zmęczyła go ta ilość wrażeń!). Chyba zaraz go zacznę wybudzać!

Hej wszystkim. Witam nową pilankę!! :tak:

Olu zazdroszcze Ci tych nowych sukienek, ja tez mam komunie w niedziele ale żadnego nabytku ubraniowego :elvis: no trudno! Na szczeście komp przynajmniej jest ;-)Czekam na Wasz powrot nudno na gg bez Ciebie ;-)

No po ciezkich probach wstawilam suwaczek, Twoj Ola jest w porzadku cos mi sie pokręciło...:baffled:

reklama
Olu jasne,że tak;-)Wybraliśmy dla naszej córeczki imię Wiktoria:tak:Wiem,że jest to ostatnio popularne imię,ale bardzo nam się podoba:-)
Magi dziękuje ślicznie za powitanko no i cieszę się,że mogę pisać tutaj razem z wami;-)

Do góry