reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Monia, śliczną miałaś sukienkę :-) Naprawdę cudnie w niej wyglądałaś!
Ja brałam ślub w grudniu i kupiłam sobie suknię z długimi rękawami, bo zawsze okropnie marznę hihi. Ale też była fajna - biała, z dużym dekoltem, na halce... ech wspomnienia! Miałam ją potem sprzedać, a tymczasem wisi u teściów w szafie, nawet nie uprana od czasu ślubu :baffled:

Maksio faktycznie uwielbia piach, morze, plażę.... teraz ma w ogródku małą piaskownicę, lubi się w niej bawić. Czekam na wyjazd na wakacje, będzie gorąco (aż za gorąco dla mnie...) i nie będę musiała Maksia pilnować, żeby nie wchodził do morza - ależ będzie miał radość!

reklama
Ola takie wakacje nad morzem to dla dzieci prawdziwa radocha :tak::-D A możesz wkleić swoje zdjęcia ślubne? Jestem ciekawa twojej sukienki :-D Uwielbiam oglądać suknie i bukiety ślubne :tak::-D

Monia, niestety nie mam tutaj zdjęć ślubnych w wersji elektronicznej - powinnam mieć jakieś w Warszawie, sprawdzę jak tam będę. Postaram się coś wrzucić, a jeżeli nie, to pokażę Ci fotki jak się spotkamy :-) :tak: Suknię miałam moim zdaniem ładną, bukiecik też (różowe różyczki przeplatane kokardkami z białej atłasowej wstążki), ale z fryzury nie byłam zadowolona. No, sama ocenisz!

Jedziemy w niedzielę na komunię mojej chrzesnicy, kupiłam sobie dziś sukienkę (a właściwie 2 bo mi się spodobały) tylko podobno ma być zimno i ma padac, a kiecka jest na cienkich ramiączkach. Chyba jeszcze na żakiet będę musiała założyć płaszcz hihi

Olu Faktycznie mogę obejrzeć twoje fotki jak się zobaczymy :tak: A jeśli zapowiadają ochlodzenie, to weź coś na siebie jeszcze. Jak mój kuzyn brał ślub dwa lata temu pod koniec kwietnia (w Białymstoku) to tak się nagle ochłodziło, że temperatura w dzień sięgała zaledwie +5 st. i jeszcze zaczął śnieg sypać :szok::eek: A my stąd jechaliśmy to pięknie świeciło słońce i co najgorsze nie zapowiadano takiej dziwnej pogody :no: Wszyscy pomarzli. Ale jak można było chlapnąć sobie kielonka to się wszyscy rozgrzali, a potem to już tylko były tańce :tak::-D:laugh2: Wy co prawda pewnie nie będziecie tańczyć no i może pić alkoholu, ale za to możesz coś cieplejszego narzucić na siebie ;-)

Już mam plan awaryjny na komunię: pod sukienkę koszulka ;-) , zamiast pończoch rajstopy ;-) . Oraz obowiązkowo płaszczyk na żakiet chyba żeby nagle zrobiło się ciepło. Taką oto wersję opracowałam dygocąc z zimna, bo w domu u mnie koszmarnie zimno, ale dzień przed wyjazdem nei chcieliśmy już włączać ogrzewania.

Zaraz kończę pracę i lecę się pakować. Wprawdzie przez najbliższy tydzień będę na bb rzadko jeżeli w ogóle, ale z ciekawością zajrzę po powrocie a może i wcześniej. Pozdrowionka!!

To ja się dołącze :laugh2: Też jestem z Piły także na wstępie witam wszystkie Pilanki :-) Widzę,że temacik istnieje już długo :-) A z ciekawości zapytam czy są jakieś przyszłe mamy z Piły i to dotego z terminem na czerwca? :-)
Pozdrawiam serdecznie.

Mili, witam serdecznie - ale fajnie, że pojawiła się wśród nas nowa Pilanka! :-) :tak:
Tutaj chwilowo same aktualne mamusie, ale może zjawi się jeszcze jakaś ciężarówka, kto wie? Mam nadzieję, że będziesz z nami pisała regularnie!!

Pozdrowionka!

Dzięki wielkie Oluś :-) A i mam pytanko przy okazji do Ciebie (jeśli można zapytać:happy: ):mieszkasz w Warszawie a pochodzisz z Piły czy na odwrót?:-) Bo my z mężem planujemy przeprowadzkę 2 miesiące po urodzeniu maluszka właśnie pod Warszawę a ja tam nikogo nie znam to miałabym na sam początek już jakąś przyjazną duszyczkę :happy:

Mili, pochodzę spod Warszawy (z Konstancina), z mężem mieszkaliśmy w Warszawie na Bródnie i nadal mamy tam mieszkanie, a od 2 lat mieszkamy w Pile, czasem jeżdżąc do Wawy na dłużej lub krócej - tym razem ja i Maksio na cały tydzień.
Na forach regionalnych jest też wątek dla mam z Warszawy i okolic jeżeli jesteś zainteresowana - ale nie opuszczaj też wątku pilskiego oczywiście ;-) :tak:
Ciekawa jestem, gdzie planujecie zamieszkać - w jakiej miejscowości?

reklama
Witaj Mili. Faktycznie tobie zostało już niewiele czasu do rozwiązania :tak: Życzę powodzenia i zdrowego dzidziusia. Wiecie już co będziecie mieli: chłopca czy dziewczynkę? Ja urodziłam synka w styczniu tego roku i dobrze jeszcze pamiętam jak to było z tym oczekiwaniem sądnego dnia ;-):-D:laugh2:

Do góry