reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Natis, spokojnie nic sie nie stało :) Ja po swoich snach mam gorsze zgnębienie :) a sny mam okropne. Chociaż dzisiaj było juz ok :)

Mi też się straszne rzeczy śnią!

a no [pije :) jedna łyzeczka rozpuszczalnej, łyzeczka cukru i poł na pół z mlekiem. Raz nie wypiłam i myślałam że mi głowa pęknie :cool2: Takie moje uzaleznienie. Fajki rzuciłam kawy nie odpuszcze. A Własnie dziewczyny które paliły na poczatku?? Palicie dalej?

Ja rzuciłam fajki w dzień w którym test wyszedł pozytywnie - bez żadnych problemów! Wizja Bąbelka w dymie nikotynowym jakoś mnie skutecznie powstrzymała. Przed Olivierem nie paliłam 6 miesięcy - cały okres starań o niego. Jak miał rok zaczęłam palić spowrotem. Ogólnie strasznie długo jestem w nałogu - jakieś 10lat pewnie. Może po tej ciąży już nie wrócę do palenia? Nie lubię widoku ciężarnej z fajką a Mama pchająca wózek z papierosem w dłoni :no: (niestety mam dużo takich znajomych :-()

My dzisiaj na zakupy :-D Śnieg za oknem jak ta lala a dziecko butów zimowych nie ma. Kurtka też na styk więc wyjścia nie ma. Rośnie mi to Dziecie moje tak szybko:sorry:

Miłego dnia

reklama
Kochane, dla rozwiania wątpliwości ;-):

Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

hej a mi z tego kalkuratora się sprawdziło z synkiem wyszło że chłopiec a teraz wyszła dziewczynka !!!!!

witam się w ten pochmurny deszczowy dzień ja od 6 rano już nie śpie obudził mnie ból brzucha :no: wystraszylam sie ale to chyba wzdecia masakra też macie takie wzdęcia ? normalnie czuję jakby mi się kiszki skręcały :-(

mamakubulki mam podobne upodobania kulinarne też chlebek z masełkiem i pomidorkiem ewentualnie z dzemikiem bo wedliny nie rusze śmierdzi mi okropnie jak otwieram lodówkę to wstrzymuję oddech :eek: i tez mam pryszcze co sie ucieszę bo juz ładnie zejdą to rano budze się z nową dostawą :wściekła/y:
a w poniedziałek wizytuję juz nie mogę się doczekać ciekawe czy mój gin zaloży mi juz kartę
mimo brzydkiej pogody życzę miłego dnia :-)

Witam w pochmurny , zimny dzionek. Mnie też dziś coś boli brzuch , też jakby skręt kiszek :(. Mam nadzieję , ze szybko minie. Tak wolno płynie czas do następnej wizyty... Ja aktualnie nie palę od 3 miesięcy, wcześniej popalałam. Miłego dnia wszystkim , pomimo chłodu na zewnątrz.

Witam w ten beznadziejny śniegowo-deszczowy dzień :-)

a no [pije :) jedna łyzeczka rozpuszczalnej, łyzeczka cukru i poł na pół z mlekiem. Raz nie wypiłam i myślałam że mi głowa pęknie :cool2: Takie moje uzaleznienie. Fajki rzuciłam kawy nie odpuszcze. A Własnie dziewczyny które paliły na poczatku?? Palicie dalej?

Ja paliłam ale jak tylko zaczęły się mdłości od razu mnie odrzuciło i nie palę, z córą miałam tak samo (tylko, że ja w sumie dużo nie paliłam dziennie), kawusię piję pół na pół z mlekiem rozpuszczalną;-)

Na mdłości ponoć dobre są tabletki Mamarin - idę właśnie zaraz do apteki odebrać, bo wczoraj zamówiłam ;-)

Ja też do sklepu z młodą jadę po buty zimowe, bo nie ma :-)

A z kalendarza Natis wyszedł mi synek :-)

sa raa my tez dzisiaj na zakupy bucikowe dla malej jedziemy. Ja tez rzuciłam fajki jak wyszły dwie krechy, tzn dopaliłam paczke do wieczora a od rana nic i nie ciagnie mnie. Zobaczymy po porodzie.
U nas dziadkowie z jednej i z drugiej strony beda mieli drugie wnuczę:) Oczywiście pierwsze i drugie mają od nas :)

Też się witam w ten deszczowy dzień!

Całą noc u nas lało, wieczorem padał śnieg, a potem już tylko deszcz. Bardzo kiepsko dziś spałam, budziłam się co chwilę i zasnąć nie mogłam. Do tego mój pies całą noc łaził tam i z powrotem - miałam już opcję zamknięcia jej w łazience :). Jak wchodzi to cielsko na schody to jakby się dom walił, do tego mam światełka schodowe na czujnik ruchu z myślą o dzieciach zrobione i niestety całą noc się gasiły i zapalały - a nie chciało mi się zejść i wyłączyć. Wolałam leżeć i się wkurzać :).

Pisałyście o pryszczach - niestety moja twarz jak po bombardowaniu wygląda. Pryszcz na pryszczu pryszcza pogania :). Do tego jestem blada, sińce pod oczami, no i gruba. Wyglądam jak po bliskich spotkaniach z czołgiem. Do tego mój mężuś chciał być wczoraj miły i mówi :'Kochanie, ale się słodko na buźce zaokrągliłaś...'. Chciałam go zabić.

MatkaEwa - też mam takie bóle brzucha, jakby jelit. Zawsze miałam problem z jelitami, a teraz to już zupełnie. Rano nie umiem siku zrobić, bo tak boli mnie całe podbrzusze (ale to właśnie jelita). Z córcią pamiętam, że miałam podobnie.

Mi z kalkulatora wychodzi druga dziewczynka ;-). Zastanawiam się skąd taka 'skuteczność' tego kalkulatora. W Stanach podobno sprawdzalność na poziomie 85%, jak dla mnie przypadek ;-). Wierzę jedynie w metodę dot. plemników (nie pamiętam jak się nazywa ta metoda). Przed owu zostają dziewczynki (są powolne, ale dłużej żyją), w owu chłopcy (są szybcy, ale krotko żyją). Z Natką tak właśnie było.

Isis - dzięki za podpowiedź z tabletkami. Faktycznie słyszałam już o nich, też je sobie zamówię, bo mdłości mnie wykończają.

Mój M. wyręczył mnie wczoraj i kupił Natce butki - kozaki. Całkiem fajne, jak dla dorosłej kobietki :). Kurtkę kupiłam w zeszłym roku na wyprzedaży za połowę ceny. Ostatnio często tak robię, kupuję na koniec sezonów większe rzeczy na kolejny rok.

Ostatnia edycja:
no to mi też wychodzi dziewczynka :) z kalendarza chińskiego :). Jakoś do chińszczyzny nie mam zbytnio zaufania :). Ale może być córeczka - właściwie obojętnie kto, byle zdrowe. Syn chciałby oczywiście brata. Ja też słyszałam o metodzie im bliżej owulacji zapłodnienie to będzie chłopczyk i w moim przypadku , do tej pory się sprawdziło. Bóg jeden wie kto tam w naszych brzuszkach rośnie. Ból brzucha przeszedł , trochę mnie przeczyściło i jest już ok. Pryszcze mnie nie dopadły , za to ciałka przybywa... oj przybywa...

reklama
W tym kalkulatorze tez wyszla mi dziewczynka.. ale mam cichutka nadzieje ze bedzie chlopczyk ;)

U mnie tez pada snieg ! strasznie mocno..
juz zima zaglada ?
mialam nadzieje ze jeszcze dlugo nie ujzymy sniegu :/

..Tak jak zawsze przesypiałam całe noce tak teraz sie cały czas budze, spac nie moge.. do tego okropnie boli mnie gardlo i am zatkany nos ! musze wybrac sie dzis do apteki.. Martwie sie, mam nadzieje ze zwykle przeziebienie nie wplynie jakos negatywnie na rozwoj mojego malenstwa :(

Do góry