Kingusia91
Fanka BB :)
Natis trzymam kciuki kochana :***
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to ja już nie wiem co lekarz to opinia...ja przed ciążą leczyłam się na nadczynność i niedoczynność miałam te oba przypadki naraz;/i w ciąży badam tarczyce co miesiąc i jak miałam właśnie 2 to poszłam bo już zaczęłam fiksować a ona powiedziała że w ciąży to wogóle tarczyca szaleje i to całkiem normalne że są raz skoki raz spadki...że gdy jest ponad normę to należy się zgłosić skontrolować ft3 i ft4...Isis, leukocyty w ciąży skaczą, to naturalne. neutrofile są jednymi z nich, więc jak jedne skaczą, to nic dziwnego, że i drugie są wysokie. Byc może przeszłaś jakąś infekcję ostatnio, stąd wzrost leukocytów, choć ja od początku ciąży mam 14 z hakiem. gin mówi, że to w ciąży powszechne.
co do tarczycy - w ciąży maks powinno być tsh 2, zwłaszcza w I trymestrze. Ja leczę niedoczynność, pierwszą ciążę straciłam przez tarczycę, ale w I trymestrze. Teraz endo mi mówiła, że tsh na tym etapie już nie jest takie ważne, bo dziecko ma swoją tarczycę, ale ważne jest któreś drugie f, tylko nie pamiętam które. No i ja jadę na euthryoxie od początku ciąży. Chodzę co miesiąc do endo, robię tsh, ft3, ft4 i atpo. Zwiększa mi dawkę leku jak wyniki szaleją, no i jak ja tyję. Idź dla spokoju do endo. tsh ma normę 4,2 ale nie dla kobiet w ciąży. pewnie na tym etapie to już nie jest groźne, ale skonsultować warto.
natis, trzymam mocno!