reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Kurcze zrobilam tarte z brokulami kurczakiem i feta i mlody wciagnal calego kurczaka i brokuly z mojej porcji... Tesciowa byla przekonana ze sie porzyga :confused: Ale dal rade. Tarta z przyprawami, bez soli, jedynie ta feta ale dalam mu kawalki bez serka:tak: aaa no a wczesniej na obiad zjadl caly sloik z lososiem. Jak ja sie ciesze ze w koncu je!!!

Alijenka a co to za garnek?

reklama
Hej kobitki

Taka paskudna pogoda aż szkoda gadać

zaza26 zdrówka dla was

Waris ja mam w planie zrobić zaproszenia na roczek Magdzi i jeśli zdążę to chce zrobić też prezentację ze zdjęciami i filmikami z całego roku ale z tym mogę mieć problem czasowo :baffled:

Kasienka_ zdrówka dla Nikosia :tak: MAgdzia w taki sam sposób schodzi z łóżka a z kupami to pięknie, u nas jest jedynie siusiu do nocniczka z kupą jeszcze sięnie udało

Sunshine6 ja miodu i pomarańczy jeszcze nie dawałam, mleka krowiego też nie ale chce dawać kozie

alijenka
MAgdzia też dziwnie stawiała lewą nóżkę, już miałam z nią iść do ortopedy ale jak pewniej zaczęła stawiać kroczki to jej to minęło a z tymi żeberkami to teżmi lekarka mówiła, to się nazywa chyba dzwonkowata klatka piersiowa, nam powiedziała że Magdzia to ma właśnie od zbyt wczesnego sadzania (a nie sadzałam jej) i że powinno się to samo wyrównać i teraz już tego tak nie widać

andzia1980 zdrówka dla MAtiego

U nas paskudnie pada ale jakoś mi nawet nie żal, Magdzia gorączkuje przez ostatnnie dni, myślałam że od zębów bo trzonowe ruszyły ale dziś dostała wysypki więc chyba trzydniówka się przyplątała. Moje plany na intensywne działania ogrodowe również pokrzyżowane przez pogodę ale przynajmniej znalazłam chwilkę żeby zajrzeć na BB.

Zdrówka dla wszystkich maluszków

Dobrej nocki

Witam!

Przestańcie już z tym alko, bo mi się też chce, anie mam nic w domu :-p

U nas majówkowanie pełną parą - M dziś w pracy 15 h i pogoda do bani :confused2: Mam nadzieję, że choć jutro będzie w kiarę to wyskoczymy na działeczkę...

Moje dzieco też dba o dobre samopoczucie mamusi - dzisiaj w nocy zrobiła sobie przerwę w spaniu od godz 24 do 3. Na sam koniec odstawiła dziki wrzask, bo nie mogła zasnąć :no:
josie hahaha mały dobry , ja jak byłam mała i mama mnie zostawiła w łóżeczku to podobno wymazałam całe łożeczko łącznie ze ścianą swoją kupą tak mi się nudziło :baffled::cool2:
:eek:

czasem go jeszcze goraczka lapie, do tego kaszle okrutnie i ma katar ... ale juz jest duzo lepiej ... krtan przeszla nic nie zeszlo ani na oskrzela ani na pluca ... wiec teraz zostaje doleczanie ... nebulizator/inhalator super sprawa i super pomaga

no i Nikos znowu poszedl do przodu ...
zaczal pokazywac przedmioty ktore chce zobaczyc ,
strasznie lubi karmic wszystkich czym tylko ma chrupkami jablkiem bananem...
przyklada sluchawke do ucha jak telefon i sam do siebie gada ...
slucha kazdego "nie" jesli nie mozna,
chodzi coraz wiecej samodzielnie i robi to bardzi ladnie ale to blyskawica jest wiec robi to tez szybko i upada, zaczal z mama jesc :D tzn on trzyma lyzeczke ja mu reke i kubek i do buzi powoli trafiamy ae jaka ma z tego radoche to szoooook
wklada sobie klocuszki w garnuszku klocuszku jak mu sie nadstawi odpowiedni otwor
robi brrrr i smyra sobie paluszkami po wargach, olaboga rekami i zmalpowalismy indianina :p
sam tylem schodzi z lozka, podchodzi pod krawedz widzi ze wysoko i obraca sie nozkami

i punkt dnia: robi wszystkie kupki na nocnik ... siku jeszcze nie ale kupki wszzzzzystciutenkie ... czeka az podstawi sie nocnik i cisnie :D
Zdrówka dla Nikosia i gratuluję rewelacyjnych postępów! :tak:

A ja mam pytanko odnosnie miodu i pomaranczy :cool2: w przepisach od 10m-ca znalazlam miod, a czytalam gdzies, ze do roku nie powinno sie podawac :dry: z cytrusami to samo do roku nie, a w kaszkach jest juz od 9 m-ca :eek: wiem, ze tam nie ma duzo ale sam fakt :dry:
Ja miodu małej nie dawałam, ale "w sezonie" dostawała do ciumkania pomarańcze i mandarynki i nic złego się nie działo.

Dzięki temu praktycznie wsio w domu zrobione :-D może jutro uda mi się okna pomyć, jeśli pogoda pozwoli.
Udało się? ;-)

dziewczyny czy sa tutaj fanki Tupperware? od wczoraj badam temat.
Ja fanką nie jestem właśnie ze względu na cenę, ale z tego co słyszałam ma dobre opinie :tak:

Ja jeszcze nie majowkuje. Kisze sie w domu. Mati nadal ma kaszel, katar, a od wczoraj 38 stopni. Lekarz twierdzi ze nic mu nie jest, a goraczka od zebow. Ale co maruda.....
Zdrówka!!!
Dziewczyny a dodajecie juz mleko krowie np do platkow owsianych????
Nie :no:
Wiecie co nie ogarniam się jak jestem sama w domu, poprostu nie mam weny na zorganizowanie się:-(, dziś jestem wykończona, pojechałam do sklepu z Niuśką i musiałam ją wsadzić w to siedzenie w koszyku zakupowym no i skończyło się na wyjącej Niuśce na jednej ręce, dużym koszu zakupowym w drugiej ręce i kolejce na 30 min stania, porażka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witaj w klubie! :confused2:
A wózek sklepowy Zośka uwielbia, więc zabawa jest przednia ;-)

Hajka!

Z Gabichną już trochę lepiej, ale za to ja z katarem i bólem gardła :baffled:
Tak, czy inaczej jedziemy jutro do teściów, a potem będziemy myśleć co zrobić z dalszą częścią weekendu. Na działce w nocy nie jest za ciepło, więc pewnie pojedziemy tam tylko na dzień. Do dooooopy!!!!! Siostra moja tak czekała na urlop, żeby móc z małym poszaleć na placu zabaw, bo w dni pracy cały dzień nie ma jej w domu, więc on z opiekunką wychodzi, a tu taka lipa. Się dziewczyna zdołowała.

Dziewczyny a dodajecie juz mleko krowie np do platkow owsianych????

ja nie daję jeszcze krowiego do picia.

Kurcze miałam dzisiaj kosić ale jednak maz to jutro zrobi, lenia mam.

a w ogóle zepsuła sie nam kosiarka, była tylko kilka razy użyta i dzisia moj pojechał do sklepu, byłam pewna, ze dać ja do reklamacji a tn druga kupił. Stwierdził, ze zanim z tamta zrobią to minie trochę czas a wykosic trzeba. No niech mu bedzie bo trżeba ale za ta kasę dzieciom bym coś kupiła :)

to naprawcie zepsutą i na dwie poszalejcie, będzie szybciej ;-)

Wiecie co nie ogarniam się jak jestem sama w domu, poprostu nie mam weny na zorganizowanie się:-(, dziś jestem wykończona, pojechałam do sklepu z Niuśką i musiałam ją wsadzić w to siedzenie w koszyku zakupowym no i skończyło się na wyjącej Niuśce na jednej ręce, dużym koszu zakupowym w drugiej ręce i kolejce na 30 min stania, porażka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W domu od poniedziałku nie sprzątałam, tylko gary myję :-:)-:)-:)-:)-(

ja, jak jest mąż to jestem bardziej nieogarnięta :-D

Iwon tylko że ja mam pod opieką jeszcze wujka z nim gorzej niż z dzieckiem

a dlaczego masz wujka pod opieką?chory jest?

Kurcze zrobilam tarte z brokulami kurczakiem i feta i mlody wciagnal calego kurczaka i brokuly z mojej porcji... Tesciowa byla przekonana ze sie porzyga :confused: Ale dal rade. Tarta z przyprawami, bez soli, jedynie ta feta ale dalam mu kawalki bez serka:tak: aaa no a wczesniej na obiad zjadl caly sloik z lososiem. Jak ja sie ciesze ze w koncu je!!!

hehe, czad!! super, że w końcu apetyt wrócił!!

intensywne działania ogrodowe również pokrzyżowane przez pogodę ale przynajmniej znalazłam chwilkę żeby zajrzeć na BB.

:-)

maćku - miałam nadzieję, że nikt o to nie zapyta :-) nie, nie udało się :-p

Ostatnia edycja:
witam z zajebiście deszczową pogodą :-:)-:)-(, boszzze coza dni, dobrze że od niby ma być juz poprawa pogody.

josie mojego K mam ma taki garnek, tylko ona kupiła na jakiejś prezentacji i niby tylko w tej firmie można te garnki kupić, a firmA nazywa się EuroFit tylko że tam one kosztują 2500 zł, a co się okazuje że to są garnki gastroluxa gdzie na ich stronie płacisz za taki garnek z pokrywką i przesyłką 114 euro, garnek jest zarąbisty wkładasz do niego co chcesz przykrywasz i nawet nie mieszasz, wszystko robisz bez tłuszczu

Muńka zdrówka Ci życzę

tialana no właśnie lekarze zaraz twierdzą że się sadzało dziecko ja małej też na siłę nie sadzałam sama zaczęła siadać :-)

maćku współczuję nocki, a jak dzisiejsza nocka ????

ja wstawałam do małej tylko raz i rano pobudka była o 6.45 :-):-):-):-)

alijenka u bas było tak samo, ale grunt że z czasem się to wyrównuje

Ja dziś do Magdzi stawałam 7 razy, najgorzej było jak wyłączyli nam w nocy prąd, była konkretna burza, i akurat Magdzia się obudziła z płaczem, po omacku szukałam maści na dziąsełka, świeczki a reszta to już przy świecy i wcale romantycznie nie było :baffled:

Dobrego dzionka kobitki
u nas nadal pada i mgliście

Alijenka to fajny ten garnek! A z ta sprzedaza na prezentacjach to w mniejszych miejscowosciach jest szal, emerytow strasznie naciagaja, moj dziadek za pare tys na raty oczywiscie kupil jakis zalosny parowar ktorego wcale nie uzywa... Sasiad garnek philipiaka ktory jak dla mnie jest zwyklym garnkiem, no a tesciowa szaleje z tupperware. Jak jej wczoraj powiedzialam o tych piudelkach jakie tanie sa w ikea to ona twierdzila ze tupperware ma specjalny plastik w ktorym nic sie nie psuje :eek::confused2: Na szczescie ona juz na te inne prezentacje nie chodzi bo zrozumiala czym to pachnie. Zal mi tych wszystkich naciagnietych emerytow....

Tialana zdrowka dla Magdzi!!!

Ostatnia edycja:
Dzieki za odpowiedz w sprawie mleka, pytam bo opiekunka sugeruje, zebym zaczela podawac mlodek mleko do platkow dla niemowlakow..... :confused2: oczywiscie ja na to ze nie, jeszcze za wszesnie...... i kilka razy sie juz pytala to co moze jesc jak juz zapas kaszek z PL sie skonczy :confused2:
Ale produkty z przetworzonego mleka krowiego dajecie? np ser zolty, czy bialy?

Macku- a co sie stalo, ze sie tak rozkrecila w nocy? :szok::eek: wpolczuje nocki!!!
Munka- udanego wypadu oby pogoda sie poprawila a jak nie to i tak przynajmniej z rodzinka sie spotkasz :tak::-)
Josie- tarta z kurczakiem i brokulami a na to feta mniaaammmmm :tak::-) to juz chyba wiem co na obiad zrobie tylko jak bys mogla to wrzuc przepis na odpowiedni watek plissssss :rolleyes:
Alijenka- no u nas wczoraj 22 stopie pokazalo w nagrzanym samochodzie :-D:-D:-D a na zewnatrz 16 ale to u nas juz lato wiec kazdy porozbierany i chwytal sloneczko )czyt. Vit D :tak::-)
Tialana- zdrowka dla Madzi :tak: i wspolczuje nieprzespanej nocki, braku pradu i nie romantycznej nocki..... :confused2::-(

Sunshine - a ja daję mleko krowie, np jak robię kaszę manną, płatki ryżowe, a z przetworzonych serki homogenizowane rolmlecz albo waniliowe własnej roboty z sera białego. sera żółtego nie polecam, bo ma dużo tłuszczu w tym złego cholesterolu, zbyt ciężki dla dzieci. raczej biały, biały śmietanowy albo topiony czy almette

Miłego dnia Dziewczynki - zdążyłam zjeść, tyle odpisać i lecę do małej :p

reklama
Dzień dobry!
U nas też pogoda dupowata - co prawda nie pada, ale przyjemnie nie jest... :confused2:
maćku współczuję nocki, a jak dzisiejsza nocka ????

ja wstawałam do małej tylko raz i rano pobudka była o 6.45 :-):-):-):-)
Lepiej, niż ostatnia, bo nie było dłuższej przerwy w spaniu, ale i tak kilka razy wstawałam, bo popłakiwała. I znowu musiałam jej zrobić w nocy mleko! :szok: A już od dłuższego czasu nie jadła w nocy :no:

Fajnie, że chociaż Ty się wyspałaś ;-)

Ja dziś do Magdzi stawałam 7 razy, najgorzej było jak wyłączyli nam w nocy prąd, była konkretna burza, i akurat Magdzia się obudziła z płaczem, po omacku szukałam maści na dziąsełka, świeczki a reszta to już przy świecy i wcale romantycznie nie było :baffled:
Współczuję. :sorry:
Dzieki za odpowiedz w sprawie mleka, pytam bo opiekunka sugeruje, zebym zaczela podawac mlodek mleko do platkow dla niemowlakow..... :confused2: oczywiscie ja na to ze nie, jeszcze za wszesnie...... i kilka razy sie juz pytala to co moze jesc jak juz zapas kaszek z PL sie skonczy :confused2:
Ale produkty z przetworzonego mleka krowiego dajecie? np ser zolty, czy bialy?
O ile się nie mylę to Rysica daje już Monice krowie mleko. W sumie naszym szkrabom niedaleko już do roczku, więc może zacząć po trochu dawać?
Ja daję małej powoli twarożek i jogurty naturalne z domowym dżemem :tak:

Do góry