reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Muńka właśnie nikt nie zwrócił uwagi a nie raz była badana na brzuszku i macana choć zauważyłam na basenie że niektóre dzieci też tak mają, pogadam z lekarzem na następnej wizycie, a przy słabych mięśniach brzucha podnosiła by się z pozycji leżącej ????

reklama
Muńka właśnie nikt nie zwrócił uwagi a nie raz była badana na brzuszku i macana choć zauważyłam na basenie że niektóre dzieci też tak mają, pogadam z lekarzem na następnej wizycie, a przy słabych mięśniach brzucha podnosiła by się z pozycji leżącej ????

ale mówisz o podnoszeniu się bezpośrednio z pleców do siadu, czy z pleców przez bok do siadu?

Czy któraś z Was ma piekarnik elektryczny Siemens ze sterowaniem płyty?

bezpośrednio z pleców do siadu ale robi to różnie, a tym bardziej że na basenie jak ją położysz na plecach na wodę to ma ciągle napięte mięśnie brzucha bo siadać chce

powiem tak, najczęściej to robi z pleców na bok i siada, ale też zdarza się bezpośrednio z pleców

Ostatnia edycja:
bezpośrednio z pleców do siadu ale robi to różnie, a tym bardziej że na basenie jak ją położysz na plecach na wodę to ma ciągle napięte mięśnie brzucha bo siadać chce

powiem tak, najczęściej to robi z pleców na bok i siada, ale też zdarza się bezpośrednio z pleców

spoko, nie chodziło mi o to, że bezpośrednio z pleców to coś złego, bo nasze maluchy już są duże i silne, więc wstają jak chcą :-) Skoro jest tak, jak piszesz, to raczej odpada opcja słabych mięśni. Wydaje mi się, że to taka budowa i wraz z rozwojem małej będzie to coraz mniej widoczne. Ale zapytać lekarza przy kontrolnej wizycie nie zaszkodzi.

A z tym piekarnikiem, to już nieaktualne. Znalazłam w końcu instrukcję w necie - co ja bym bez niego zrobiła...:-D

Hej :-)

za nami super dzień, bo byliśmy u znajomych na grillu. Mają dzieciaki w wieku K. i dom z ogrodem, więc bąble cały dzień na dworze. W dodatku mieszkają praktycznie w lesie, więc dotleniliśmy się na maxa :-)
Szkoda tylko, że mały dzisiaj był trochę marudny. Czuję, że idą kolejne zębiska, będę musiała jutro zobaczyć, co tam w trawie piszczy ;-)

Jutro M. idzie do pracy, a ja planuję zapakować dzieciaki do auta i najpierw kawa u psiapsióły, a potem park :)

Baby serio nie wiecie co to włoskie małżeństwo? :sorry2: Ogień, iskry, co w sercu to na języku, temperament, krzyki, ale i wielka, namiętna miłość :-p I brak nudy ;-)

Witam
Chyba dziś pierwsza :-)
Ale pustki są na maksa :-(
Ja jak wczoraj zasnęłam tak obudziłam się dziś o 6, ani razu nie wstawałam do Niuśki :-):-D, choć pobudka była już o 6 i to z mojego głupstwa bo zachciało mi się sprawdzić czy mała jest przykryta i uderzyłam wchodząc do pokoju w drzwi to mogę powiedzieć że jestem bardzo wyspana :-D:-D:-D:-D:-D

Muńka dzięki za odpowiedź :-), a mam jeszcze jedno pytanie chodzi o chodzenie małej, czy mogę ją prowadzać za rączki??? czasami też stosuję metodę naszych mam czy babć wkładam małej pod paszki pieluchę i trzymam za dwa końce czy to dobra metoda czy lepiej dziecko zostawić i niech samo zacznie chodzić ????

Iwon zazdraszczam takiego dnia, ja jutro mam jechać na grilla ale coś mi się wydaje że będą nici z grilla zapowiadają ulewy na jutro

Ostatnia edycja:
Iwon- fajnie Wam z tym grillem!! Ciekawe czy bedzie pogoda w weekend bo pojedziemy na dzialke i moze grilla by sie zrobilo. Ale cos czuje jednak ze inauguracyjny grill bedzie jak zawsze u szwagra pod Wawą.
Jaka u Was pogoda skoro planujesz wypad do parku?? U nas paskudna. Musialam dzis rano odkrecic kaloryfery bo zimno.

Alijenka- zdecydowanie unikac prowadzania,niech mala zacznie chodzi wtedy kiedy bedzie gotowa. A jesli juz prowadzac,to nie za często i na pewno nie za wyciagniete rączki do góry,bo my z rękoma w górze nie chodzimy. Dziecko inaczej wtedy rozkłada obciążenie i nie uczy sie prawidłowych reakcji równoważnych. Czyli jak juz prowadzac to z chwytem pod paszki.

No za prowadzanie za rączki do góry to karcę każdego, ale wiesz jak jest myśmy Was tak prowadzały i Wam nic nie jest !!!! porażka, ale staram się prowadzać za paszki lub tak jak mówię pielucha lub sama chodzi z pchaczem, w dom u to w ogóle unikam prowadzania ale na dworze czasami się nie da, a zwłaszcza teraz jak zimna ziemia, jeszcze ona jak spacerujemy to posiedzi w wózku ale jak się zatrzymam i jestem u jakiś znajomych to koniec świata nie da rady aby siedziała, z pieluchą biega jak oszalała aż sąsiedzi się śmieją

dzien dobry!
alijenka
dobre z ta pielucha :-D

dziewczyny czy sa tutaj fanki Tupperware? od wczoraj badam temat. moja tesciowa juz od lat uzalezniona i zazwyczaj w prezencie dostajemy cos z tupperware. ogolnie jestem zadowolona z tych rzeczy ktore mam, ale wczoraj pierwszy raz zobaczylam katalog na oczy i jak spojrzalam na ceny to :szok::no::confused::szok:
np takie pudelko uzywam do mleka w proszku i kupilam w ikea za 9.90 (zwoja droga polecam jak kupujecie mleko w torebkach ekonomicznych:)
ikea--soik-z-pokrywka__45251_PE140975_S4.jpg
w tupperware takie cos za 35zl:eek:
napalilam sie na taki garnek do gotowania w mikrofali na parze (dla mlodego) ale jak zobaczylam ze kosztuje 299 i to w promocji to juz mi sie tak nie podoba... niby to jest tak zrobione ze mikrofale tylko podgrzewaja pojemniczek z woda a nie przenikaja do potrawy. no ale tyle kasy??

Załączniki

• ikea--soik-z-pokrywka__45251_PE140975_S4.jpg
    ikea--soik-z-pokrywka__45251_PE140975_S4.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Hej,

Julek mnie dzisiaj wykończy, od rana marudzenie i płacz. Wczoraj też był ciągle na nie. Zapowiada się niezły dzień :baffled:

Alijenka puchy, bo dziewczyny się majówkują ;-)

Muńka u nas dzisiaj chłodniej, niż wczoraj, ale zimno nie jest. Jak bąbel się obudzi (bo na razie to nawet nie chce zasnąć), to gdzies sobie śmigniemy :blink:

Do góry