reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Helloł,

Przyjechała moja mama i cieszę się jak głupia :tak::tak::tak:

Sunshine-ja mleka nie będę podawała jeszcze dłuuuuugo. Po tej akcji z jajkiem nie zbliżamy się do większych alergenów. Ale biały ser, jogurt naturalny, kefir już próbowaliśmy i bez problemowo. Ser zółty jest ciężkostrawny i raczej za wcześnie jeszcze.
Maćku- to miałaś nocną imprezkę- majówka zaczęła się na całego!!!

Josie- Jaś zjadł aż tyle??? SUPER!!! W końcu się rozkręcił z jedzeniem. CO do naciągania emerytów- mojego kumpla dziadek podpisał jakąś umowę z telewizją, która u niego nie miała szans odbierać! Odkręcanie tego zajęło im chyba pół roku. Moich koleżanek babcia sprezentowała im po kołderce z wełny wielbłąda czy cóś w cenie 2000 zł jedna. Moja babcia całe szczęście nie daje się naciągać:tak:

Muńka-okna umyte??

Tialana- współczuję nocki.

Niech mnie kopnie ktoś w cztery litery bo strasznie was zaniedbuję ostatnio...:zawstydzona/y:

reklama
czesc :)

Sunshine ja daje Nikosiowi serek bieluch, zwykly serek, jogurty naturalne, albo typowo dla dzieci, no a mleka zwyklego jeszcze nie pil przynajmniej nie w domu, nie wiem jak w zlobku, bo ogolnie czasem mleko jest tez w obiadkach sloiczkowych, wiec moze zageszczaja cos tam w zloku

Tialana zdrowka dla Madzi

Josie rosnie Ci smakosz :D

Munka szybka jestes z rozpakowywaniem ... buziol od Nikosia :D dla tesciowki :p i Gabrysi

Pamka przylaczam sie do prosby... o kopanie w tylek bo ja jakos tez nie moge sie zebrac

Noooo to my w drodze. Pogoda typowo majówkowa,słońce grzeje,nie pada, jeste pięknie!!!!!! ( Grunt to pozytywne myślenie,prawda??? :-D

Pakowania mam serdecznie dość,wiec teraz jedzemy, a potem niech wpadają wszyscy do nas! Znów auto załadowane,bo bagaże wyjazdowe i wywiozimy troche gratów...umęczenie na maksa,no ale coś za coś ;-) gdyby nie to,że na dzialce czeka na nas moja Siorka z Filipkiem,to chyba zostalibyśmy w domu. Najchetniej jechalabym prosto tam,ale trzeba też teściow odwiedzic.

Co do mleka,to jak pisalam,ja jeszcze nie daje,ale czasem przetworzone tak ( serek,twarożek,jogurt naturalny).

Pamka- kopas w doooopas!!!

Oglaszam wszem i wobec,ze okna nadal brudne!!! :-D
Jak pomyje,to Was zaproszę;-)

Czy ja pisalam,ze Gabi nie spi juz z nami w pokoju tylko w swoim?? Dopóki sie w nocy nie budzi to nawet mi sie to podoba!! :-)

Oooo Kasienka tez chce kopniaczka!! Prosze: < kop > < kop > no i buziak dla zięcioszka :-*

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za odpowiedz. W takim razie zamiast kaszek moze jej dawac jogurty, buleczke, serk wiejski itp. produkty przetworzone... :tak::-)

Josie- oczywiscie gratki dla dzielnego Jasia widac wyjazd mu sluzy :tak:
Munka-
nie pisalas.... super!!! ze sie latwo przestawila, nasze jeszcze u nas w pokoju ale czas najwyzszy ja wyeksmitowac :-D
Rysica- milego dzionka ;-)
Pamka- kopniak na zachete :-D

witajcie

Dziewczynki nie pamiętam która z Was (chyba mlodak) miała bliski kontakt z telefonami. Spodobał mi się Samsung Galaxy 2, 3 i 4 (wszystkie są ładne), ceny trochę mniej, ale...
Mam prośbę o opinię na temat tych telefonów - czy sa godne polecenia - który najbardziej (oprócz4) i dlaczego???

Zachorowałam na telefon (chyba).

Katrina- moj Pe ma Samsung Galaxy 3 i jest super zadowolony :tak: ja nielubiaca dotykowych telefonow czekam az skonczy mu sie konrakt abym mogla go miec, powod: super latwo pisze sie sms bardzo czujny pad (w iphone mialam do czynienie i dla mnie porazka), lekki, zgrabny, latwy w obsludze :tak:

andzia1980 zdrówka dla MAtiego

U nas paskudnie pada ale jakoś mi nawet nie żal, Magdzia gorączkuje przez ostatnnie dni, myślałam że od zębów bo trzonowe ruszyły ale dziś dostała wysypki więc chyba trzydniówka się przyplątała. Moje plany na intensywne działania ogrodowe również pokrzyżowane przez pogodę ale przynajmniej znalazłam chwilkę żeby zajrzeć na BB.

U nas tez nadal goraczka. Leki podaje co 4 h bo goraczka odpuszcza tylko na chwile.
Tialana (i inne , ktorych dzieciaki juz po trzydniowce) po jakim czasie sypie?
Nas goraczka dopadla w srode po poludniu i przekracza czesto 39 st., wiec to chyba nie zeby. :-(

Dzieki za odpowiedz w sprawie mleka, pytam bo opiekunka sugeruje, zebym zaczela podawac mlodek mleko do platkow dla niemowlakow..... :confused2: oczywiscie ja na to ze nie, jeszcze za wszesnie...... i kilka razy sie juz pytala to co moze jesc jak juz zapas kaszek z PL sie skonczy :confused2:
Ale produkty z przetworzonego mleka krowiego dajecie? np ser zolty, czy bialy?

Ja podaje sladowe ilosci sera bialego, almette, ostatnio probowal platkow kukurydzianych z mlekiem, ale my po skazie, wiec sie troche boje.

Chorowitkom zdrowia.
Odpoczywajacym slonca.

reklama
Witam. My juz w drodze do domu uffff. Stwierdzilismy ze nie ma co tu przesiadywac jak pada i zimno, w lesznie 10 a w krakowie 21 podobno

Poza tym wkurza mnie jak sie babcia zajmuje malym bo ciagle cos na sile. Nie wiem ja mam takie podejscie ze wole dziecka trzeba szanowac jesli nie chodzi o jego dobro, jak mi sie np wyrywa przy przewijaniu to go przytrzymuje ale jak mi sie wyrywa gdy stoimy przy oknie to potrafie zrozumiec ze nie chce i daje mu spokoj. A babcia nie. Rece do mnie wyciaga a ta go do drugiego pokoju zabiera. na spacer z nim idzie i tekst ze go PRZETRZYMA 2 godziny. Po co na sile, bo ona chce?? Ehh

Do góry