reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dzień dobry! :-)

Czy teraz przypada jakiś skok rozwojowy, czy złe zachowanie mam zrzucić na rosnące ząbki? ;-) Zosia jest po prostu niemożliwa! :no: I drugą noc z rzędu obudziła się o 4 i zrobiła awanturę. A jak coś chce lub jej się nie podoba to wrzeszczy! :szok:

Alijenka fotki faktycznie rewelacja! :tak:

Aylin ja sobie nie wyobrażam teraz tak długiej podróży. Samochodem ostatnio nie jechaliśmy nigdzie dalej, ale Zośka ma problem aby usiedzieć w wózku dłużej, niż pół godz. :confused2:

A propo wózka - doszło nasze cudeńko ;-) Zosi bardzo się spodobał. Zaraz idziemy przetestować.
co do spacerow - ja ubieram mlodego jak siebie, do tego biore kocyk jak zasnie zeby mial cieplo. wczoraj jak bylo tak goraco to bez czapki i w samych skarpetkach bylismy po poludniu. (tzn bez butow bo ubranie oczywiscie mial :-D) ogolnie czapka sie nie przejmuje za bardzo. rok temu w upaly tez nie zakladalam (no chyba ze byl wiatr) i wszyscy mnie krytykowali ale jakos sobie nie wyobrazam siedziec w czapce w upale wiec i jego nie zameczam :tak:
Ja w zeszłym roku też nie zakładałam małej czapeczki, ale wtedy była w gondoli, więc osłonięta od wiatru... Dlatego teraz mam dylemat. :sorry:

Witam,
JEdnak sie udalo i dostałam tą prace!!:) strasznie sie ciesze, maz chodzi dumny jak paw :) bomba!!
Gratki!

reklama
Hej baby, jestem jestem :-)
Piszę na tablecie, więc nie nadrobię bez multicytatów. Ale przeczytałam ostatnie strony :)
W czwartek nareszcie udało mi się wyspać! A dzisiaj znowu, bo M. zajął się rano bąblem. Ech, mogłabym się przyzwyczaić ;)
Fajnie być w domu z moim testosteronem ;)Chłopaki przyjęli mnie bardzo ciepło, tęsknili. Miłe :)

Hej kobitki
Wybaczcie że ja tylko w swojej sprawie ale chwilowo nie wyrabiam a mam do was pytanie. Mamy oto taki fotelik dla Magdzi, jest od 9kg więc niby mogłaby w nim jeździć ale nie wiem czy ten zagłówek nie jest dla niej za wysoko a niżej już dać nie można, nie znam się i nie mam doświadczenia. Czy ktoś mi może coś doradzić?
SDC18107.jpg

Załączniki

• SDC18107.jpg
    SDC18107.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 56
Witam się i ja
Oczywiście ja tylko na chwilkę

tialana hmmmmmmm wydaje mi się że lekko za wysoko ten zagłówek jest

maćku moja tak samo ma, także cholera wie czy to jakiś skok rozwojowy bo niby teraz jakiś tam jest ale ja nie liczę ile ma tygodni moja mała i nie wiem czy to właśnie już czy nie, albo poprostu próbują nas wyczaić i chcą postawić na swoim, a o przespanych nockach to już nie wspomnę :-:)-:)-(

claudette u nas to samo w aucie ale staram się nie zwracać na nią uwagi i po chwili się uspokaja

zaza współczuję choróbska

kasia.natka dobrze że usg wyszło oki pamiętam jak ja na nie szłam cała w nerwach :szok:

aga biedny Antoś z tą temperaturą, współczuję

josie z tym ubieraniem dziecka ja mam tak samo, pamiętam jak mała miała 2 tyg i pojechałam do rodziców mojego K z nią, a ona była bez skarpetek i czapki dla nich to była masakra, a do tego jeszcze znajomi byli u nich też starej daty i ciągle mnie krytykowali

mlodak zapewne weselisko będzie udane, a na basen jeszcze pójdziesz z młodym :-):-):-):-), przyjdzie na to czas :-D

niespodzianka współczuję choroby

hej

Aljenka - zdjecia boskie. Załuje ze mysmy kamerki nie mieli.

Witam,
JEdnak sie udalo i dostałam tą prace!!:) strasznie sie ciesze, maz chodzi dumny jak paw :) bomba!!

gratuluje :) wrednemu babsku z poprzedniej powiedziąłaś już do widzenia???

hahaha no to trafilas z prezentem :-D

a chyba nawet gdziesz czytalam rok temu ze z ta czapka to taka typowo polska mania

jak kulą w płot. Na razie słuzy jako tuba do wrzucania zabawek :) Najwieksze nim zainteresowanie kot okazał :)

A z czapką to tak, ja równo opiernicz w tamtym roku zbierałam od obcych bab wg których moje dziecko bedzie non stop chore i zapalenie uszy bedzie miało itd. Odpukać zdrowa jest i uszy też ok

A moja czpek nienawidzi... Teraz szukam jakiejś fajnej chusteczki z daszkiem aby oczy od słońca chronić -

dziewczynki a myślała któraś o okularach przeciwsłonecznych dla dziecka :confused:
ja - ale nie wiem nawet gdzie takie kupić. Bo przeciez nie w pepco....

Aylin ja sobie nie wyobrażam teraz tak długiej podróży. Samochodem ostatnio nie jechaliśmy nigdzie dalej, ale Zośka ma problem aby usiedzieć w wózku dłużej, niż pół godz. :confused2:

A propo wózka - doszło nasze cudeńko ;-) Zosi bardzo się spodobał. Zaraz idziemy przetestować.

no własnie - moja w wózku wstaje - wczoraj połowe z tych 8 km ja nieśliśmy.....
w samochodzie jeżdzi bo to nowość dla niej nadal... Pytanie jak dlugo.

A wózek - który w końcu kupiłas? Bo chyba przegapilam.

Hej kobitki
Wybaczcie że ja tylko w swojej sprawie ale chwilowo nie wyrabiam a mam do was pytanie. Mamy oto taki fotelik dla Magdzi, jest od 9kg więc niby mogłaby w nim jeździć ale nie wiem czy ten zagłówek nie jest dla niej za wysoko a niżej już dać nie można, nie znam się i nie mam doświadczenia. Czy ktoś mi może coś doradzić?
Zobacz załącznik 553277

najlepiej to pytanie zadaj tu:
https://www.babyboom.pl/forum/tu-za...dowy-dla-dziecka-poradnik-39093/index133.html

Bo mi sie wydaje ze nie bardzo moze w nim jeżdzić. Strasznie duzy ten fotelik przy niej sie wydaje.

Moje dziecko dąży do urazu dzis. Spadła z materaca w nocy, nic sie nie stalo, nawet zaczerwienienia nie bylo. Ale od 5 do 6 byl ryk bo się przestraszyla. Przed momentem puściła się szafki i padła na bok - walneła głową o podłoge - na szczęści 3 warstwowa wiec dobrze amortyzuje. Ale nie zrazona dalej cos kombinuje....

uuuuuu ale cisza :( ja się dołuję przed kompem przy kieliszku wina :( moje małżeństwo to totalna porażka, a mężuś chyba (a raczej na pewno) ożenił się z nieodpowiednią kobietą - jego ideał to ten co mu pępowiny nie pozwala odciąć... chociaż źle piszę, on nie chce tej pępowiny odciąć :/

no nic to się pożaliłam, pewnie już macie dość tych moich narzekań na teściową:zawstydzona/y:

dziewczynki a myślała któraś o okularach przeciwsłonecznych dla dziecka :confused:
hmm no nie, ale chyba trzeba by było

A jak coś chce lub jej się nie podoba to wrzeszczy! :szok:
dopiero teraz zaczęła? S już dawno pokazał charakterek :)

Hej kobitki
Zobacz załącznik 553277

się raczej nie znam, ale jak dla mnie to fotelik jest za duży

hej

Moje dziecko dąży do urazu dzis. Spadła z materaca w nocy, nic sie nie stalo, nawet zaczerwienienia nie bylo. Ale od 5 do 6 byl ryk bo się przestraszyla. Przed momentem puściła się szafki i padła na bok - walneła głową o podłoge - na szczęści 3 warstwowa wiec dobrze amortyzuje. Ale nie zrazona dalej cos kombinuje....
odważna kobitka ci rośnie ;)

hej

jednak zajrzalam, nie moge bez was zyc!!!:-D dzieki ze takie łaskawe i prawie nic nie napisaly hihih

no to ja okularki sloneczne w wersji mini widzialam w c&a za jakies 29zl chyba. i nawet juz mialam w rece. ale poszlam po rozum do glowy bo moj nauczyl mlodego sciagac okulary, i on teraz nawet jak widzi obcego w okularach to normalnie wyskakuje do niego :-D wiec mysle ze takie okularki by nie mialy racji bytu na jego nosku. no wlasnie - a te noski nie sa zbyt male zeby utrzymac okulary?
ja mam czapke z daszkiem i bedziemy testowac choc tez podejrzewam ze sciagnie. poki co daszek sunshine kids sprawuje sie bosko

tialana ja tez mysle ze za duzy ten fotelik jeszcze, a szelki tam sa na wysokosci ramion? bo nie moga byc wyzej

zaza :-( co to za przemyslenia. ide po winko do lodowki i popijemy razem:tak: przytulaski!

alijenka - wiek w tygodniach policzysz tu: Age Calculator

piszecie o skoku :szok::eek::confused2: juz zapomnialam co to skoki rozwojowe... a od dwoch dni mlody daje nam tak popalic ze naprawde trace cierpliwosc do niego. non stoop krzyczy nawet ni eze placze tylko wrecz taka pretensje slychac w intonacji jakby mowil NO EEEEEEJ!!!!
niby mamy 46 tydzien w trakcie, zebow na horyzoncie nie widze. je duzo, nawet bardzo, ale tylko mleko, na lyzeczke nadal obrazony.

nauczyl sie wlazic po schodach FUCK. schodzenia tylem nie moge go nauczyc... trzeba bedzie kupic bramke na dolne schody chyba.
i jest totalnym kociarzem :-D jego ukochana zabawka to bialy kotek, druga ukochana to rudy kotek z wyciagnietym jezyczkiem ktory mozna tarmosic. od dawna juz jak tylko zrobie mial-mial to sie smieje. a teraz nauczyl sie wolac kota. dzis ide z nim na basen i mowie ze kotkow cos nie ma na ulicy a ten na to : kszi kszi (tak mowi kici kici :) jak tylko kota zobaczy u nas w ogrodzie - a przychodza czesto - to taki banan na twarzy ze az milo i wola je
swiadomie mowi tez bam i nie ma. i hmmm-hmmm zamiast hau-hau

no ale pomimo tego i tak mni wykonczyl nerwowo dzisiaj...:cool:

wracam do roboty ale chyba zajrze jeszcze

Ostatnia edycja:
Helllooo weekendowoooo

Wczoraj moj Pe mial wychodne a ja spedzilam mily wieczor z Greyem i winkiem, to byl magiczny wieczor, achhhh szkoda, ze tak rzadko sie zdarza.....

Witam,

GRATULACJE!!! nie bylo innej opcji, wszystkie kciuki trzymaly :tak:

My mamy temperaturę 38.5 prawie cały dzień przespaliśmy :(

biedaczki, oby szybko przeszlo :sorry:

a dziś zaliczyłam usg piersi i wszystko jest ok :cool2:
u Misi zęby w natarciu bo jest okropnie marudna i płaczliwa ehhhh niech już wyjdą :dry:

dobrze ze USG w porzadku :tak: i niech te zebiska juz wyjda :tak:

Hey zagladam do was I jakos niewiem jak sie wbic w to forum............U nas normalnie chyba lato bedzie a nie Zima przyjdzie wczoraj 35 stopni w sloncu masakra...........wszystkie okna otwarte wiatraki chodza I tak zaduch.Najlepszego z okazji 10 miesiecy dla waszych maluchow I powiem wam ze jutro dokladnie mija rok od mojego baby shower. Na tej imprezie tylko jedna osoba zgadla kiedy urodze Ethana....jest co wspominac.... I juz za 2 miesiace roczek malego . Prawdopodobnie pojedziemy do Australia Zoo - Home of the Crocodile Hunter - “Conservation through Exciting Education” . :-)

to sie ciesz, ze lato a nie zima :-):tak: i widziasz jak ten czas ucieka :sorry:

dzis na spacerze w lasnie o okularach pomyslalam jak mloda sie chowala przed sloneczkiem :sorry: ale na pewno by zdjela :confused2:

Iwon- to oczywiste ze tesknili :tak::-D

Tialana- wydaje mi sie za za duzy ten fotelik :sorry:

Josie- dobre z tym bocianem :-D i dobrze slyszec, ze z jedzonkiem troszke lepiej :tak:

Niespodzianka
- zdrowka dla Tomcia

Basenik zaliczony, dzis pierwszy raz ja bylam z nia w wodzie bo tatus jeszcze procentowy :-D:cool2:

uciekam enjoyowac sie wieczorkiem :-)

reklama
mocz małej OK:) Pani powiedziała, że ZĘBY! Strach się bać ile to potrwa:p Ma tylko szczawiany liczne w moczu (może akurat od szpinaku lub barszczu ukraińskiego). Któraś miała takie coś w moczu dziecka?

No i mam już wit. C i wit. D3 nie podawać w ogóle:)

josie moja w zeszłym roku czapeczki nie nosiła i w tym też nosić nie będzie. W razie wiatru opaska, a w razie dużego słońca chustka...o ile nie ściągnie:/ Pola od miesiąca zasuwa po schodach i właśnie też muszę zaopatrzyć się w balustradę, a tyłem zejść nie umie:D I też kocha kotki, ale tylko prawdziwe...coś te kotki mają w sobie:p A na pieski mówi hoooou, hoooou :D:D

zaza Pola też ma dwie drzemki od ok. miesiąca. I niedługo u ciebie dziecko się przestawi, bo będzie więcej czasu wytrzymywało bez snu.

kasia.natka moja wszystko z głowy ściąga, więc nie ma mowy o okularach.

claudette Polka po zmianie fotelika na 9-18 zrobiła się grzeczna...dosłownie aniołek w aucie ogląda co za oknem i sobie gada:)

tialana
wg mnie strasznie wysoko ten zagłówek i nie wiem czy bezpiecznie:/ dziwne, że od 9 kg, a taki wysoki

Ostatnia edycja:
Do góry