reklama
alijenka
Mamcia Nataszki :))
melduję się i ja
oczywiście na chwilkę tylko wpadłam się przywitać, ale od następnej niedzieli będziecie mnie miały już dość, mój K wyjeżdża i nie będzie go 3 tyg :----(
kasiek to Ty pisałaś i tym olejku do prania, a dodajesz go też teraz ??? bo mi się wydaje że takie olejki są najbardziej alergennym czynnikiem dla naszych maluchów, mi pediatra poradziła aby nawet nie zapalać pachnących świeczek więc tego nie robię, zacznę jak mała skończy rok :-)
Zazdraszczam weekendów majowych :-), myśmy mieli też plany ale niestety legły w gruzach :-(, chyba że sama je zrealizuję
Gratulacje dla Aurelci
Aga dość wysoka ta temperatura u Antka ja bym poszła do lekarza
oczywiście na chwilkę tylko wpadłam się przywitać, ale od następnej niedzieli będziecie mnie miały już dość, mój K wyjeżdża i nie będzie go 3 tyg :----(
kasiek to Ty pisałaś i tym olejku do prania, a dodajesz go też teraz ??? bo mi się wydaje że takie olejki są najbardziej alergennym czynnikiem dla naszych maluchów, mi pediatra poradziła aby nawet nie zapalać pachnących świeczek więc tego nie robię, zacznę jak mała skończy rok :-)
Zazdraszczam weekendów majowych :-), myśmy mieli też plany ale niestety legły w gruzach :-(, chyba że sama je zrealizuję
Gratulacje dla Aurelci
Aga dość wysoka ta temperatura u Antka ja bym poszła do lekarza
kasiekz
Fanka BB :)
normalnie potrzebuje cierpliwości podczas karmienia Pola wyciąga wszystko z buzi, patrzy co to i wkłada z powrotem...jedzenie jest dosłownie wszędzie!Wasze szkraby też mają taki etap?
aylin 3 mies i do Chorwacji! Wow A ja swojego M wyśmiewałam jak taki pomysł rzucił A teraz jak przeczytałam co napisałaś to sobie myślę, że wtedy faktycznie było łatwiej
alijenka o olejku dowiedziałam się od kuzynki, która pierze ciuchy swojej córy w orzech indyjskich. I zaczęłam stosować na naszych ciuchach, a potem i do Poli dodawać (miała 3-4mies.) Nigdy nic jej nie było, więc dodaje dalej nie tylko do naszego prania ale i do jej
my średnio co drugi tydzień jedziemy do teściów - podróż 2 godz. i Pola zawsze śpi, bo staramy się w porze drzemki lub na noc (wtedy na miejscu przekłam ją do łóżka, rozbieram i śpi dalej). Jakbym nie jechała w porze drzemki to po 30min. drogi zrobiłaby awanturę
aylin 3 mies i do Chorwacji! Wow A ja swojego M wyśmiewałam jak taki pomysł rzucił A teraz jak przeczytałam co napisałaś to sobie myślę, że wtedy faktycznie było łatwiej
alijenka o olejku dowiedziałam się od kuzynki, która pierze ciuchy swojej córy w orzech indyjskich. I zaczęłam stosować na naszych ciuchach, a potem i do Poli dodawać (miała 3-4mies.) Nigdy nic jej nie było, więc dodaje dalej nie tylko do naszego prania ale i do jej
my średnio co drugi tydzień jedziemy do teściów - podróż 2 godz. i Pola zawsze śpi, bo staramy się w porze drzemki lub na noc (wtedy na miejscu przekłam ją do łóżka, rozbieram i śpi dalej). Jakbym nie jechała w porze drzemki to po 30min. drogi zrobiłaby awanturę
Ostatnia edycja:
Niespodzianka
MsMickey wspolczuje upadku. Mam nadzieje, ze Gosiek dobrze sie czuje.
Sunshine brawo brawo Gratuluje kosi kosi - moj jeszcze nie umie.
Aga u nas tez temperatura w nocy 39, caly spocony, do tego kaszel.
Kasiek moj nie wyjmuje z buzi, ale opanowal inny denerwujacy trik. Siedzi spokojnie, zblizam lyzeczke do otwartej buzi, a on na dwa cm przed zaczyna gwaltownie machac reka. Jedzonko laduje na mnie na nim i na scianach.
Mlody ma zapalenia gardla - dostalismy antybiotyk. Pierwszy raz w Pl i choroba - ehhh.
Sunshine brawo brawo Gratuluje kosi kosi - moj jeszcze nie umie.
Aga u nas tez temperatura w nocy 39, caly spocony, do tego kaszel.
Kasiek moj nie wyjmuje z buzi, ale opanowal inny denerwujacy trik. Siedzi spokojnie, zblizam lyzeczke do otwartej buzi, a on na dwa cm przed zaczyna gwaltownie machac reka. Jedzonko laduje na mnie na nim i na scianach.
Mlody ma zapalenia gardla - dostalismy antybiotyk. Pierwszy raz w Pl i choroba - ehhh.
hej dziewczynki
ja tylo na sekundke, nie nadrabiam na razie bo musze do poniedzialku skonczyc super wazna rzecz dla szefa szefow ze stanow wiec zapowiada sie pracujacy weekend dobrze ze choc pogoda ma byc slaba to nie bedzie mi tak zal..
tak na szybko
niespodzianka wspolczuje choroby!!
sunshine super ze robi kosi kosi moj oprocz kosi kosi od tygodnia robi rowniez kle kle - jak otwieram ksiazeczke gdzie jes bocian i mowie mu kle kle to on prostuje rece i robi jakby brawo i cieszy sie przy tym niezmiernie ze niy to bociani dziob niania go nauczyla
janek drugi tydzien nie je nic oprocz mleka wiec o lyzeczce to juz w ogole mozemy zapomniec... ale kiedys ladnie jadl i nic nie rozchlapywal ani nie plul.
z jedzieniem niby lepiej bo je duzo, ale tylko i wylacznie mleko lub kanapke ewentualnie. tzn chleb z maslem, nic innego na nim nie mzoe byc. sloiczki nie. nawet deserki sa ble... no ale dobrze ze chociaz to mleko pije 5x dziennie w duzych porcjach
ja tylo na sekundke, nie nadrabiam na razie bo musze do poniedzialku skonczyc super wazna rzecz dla szefa szefow ze stanow wiec zapowiada sie pracujacy weekend dobrze ze choc pogoda ma byc slaba to nie bedzie mi tak zal..
tak na szybko
niespodzianka wspolczuje choroby!!
sunshine super ze robi kosi kosi moj oprocz kosi kosi od tygodnia robi rowniez kle kle - jak otwieram ksiazeczke gdzie jes bocian i mowie mu kle kle to on prostuje rece i robi jakby brawo i cieszy sie przy tym niezmiernie ze niy to bociani dziob niania go nauczyla
janek drugi tydzien nie je nic oprocz mleka wiec o lyzeczce to juz w ogole mozemy zapomniec... ale kiedys ladnie jadl i nic nie rozchlapywal ani nie plul.
z jedzieniem niby lepiej bo je duzo, ale tylko i wylacznie mleko lub kanapke ewentualnie. tzn chleb z maslem, nic innego na nim nie mzoe byc. sloiczki nie. nawet deserki sa ble... no ale dobrze ze chociaz to mleko pije 5x dziennie w duzych porcjach
Niespodzianka
Josie a co lekarz mowil o piciu mleka w tak duzych ilosciach? Pytam bo przez to gardlo Tomek glownie na mleku, czasem przemyce kilka lyzeczek obiadku czy deserku, ale wszystko musi byc zblendowane na papke.
no ze jak nic innego nie chce to niech pije ile wlezie bo w mleku sa te skladniki ktorych potrzebuje
hm. w sumie podsunelas mi pomysl zeby mu po pare lyzeczek zupki np takiej po 4 miesiacu dawac do mleka... mzoe sie przekona spowrotem...
hm. w sumie podsunelas mi pomysl zeby mu po pare lyzeczek zupki np takiej po 4 miesiacu dawac do mleka... mzoe sie przekona spowrotem...
zaza26
witam!!!!
gorączka była wynikiem trzydniówki - młodego wieczorem obsypało, a rano tylko takie blade ślady zostaly, ale za to gardło go boli, nie chce jeść, kaszle, ale jaki głosik ma śliczny;-) pediatra obejrzała i powiedziała, że ten stan zapalny gardła to wynik osłabienia po trzydniówce
S oczywiście marudny niemożliwie, jak widzi łyżeczki z syropami to gębę zaciska a jak już mi się uda mu coś wcisnąć to wypluwa nawet ulubionego Fenistilu nie chce...
Rysica dzisiaj weekend! dawaj na forum!!!
2) nasz chudziutki, ale ma taki śmieszny bębenek jak siedzi
1) jw. ale jak będzie na prawdę ciepło to chcę młodemu dżokejkę sprawić
2) body kr. rękaw, spodenie i cieniutka bluza z dł rękawem, myslę, że mimo temp stanowczo za wcześnie na letnie ciuchy, sama jeszcze się za cienko nie ubieram
3) jak jest wiaterek to linomagiem albo emolium , ale S ma AZS to dlatego tak
4) na razie nam się nie zdaża
MsMickey a może czas przysunąć łóżko do ściany? macie taką opcję?
gorączka była wynikiem trzydniówki - młodego wieczorem obsypało, a rano tylko takie blade ślady zostaly, ale za to gardło go boli, nie chce jeść, kaszle, ale jaki głosik ma śliczny;-) pediatra obejrzała i powiedziała, że ten stan zapalny gardła to wynik osłabienia po trzydniówce
S oczywiście marudny niemożliwie, jak widzi łyżeczki z syropami to gębę zaciska a jak już mi się uda mu coś wcisnąć to wypluwa nawet ulubionego Fenistilu nie chce...
Rysica dzisiaj weekend! dawaj na forum!!!
1) tak, taki niby kaszkiecik, albo bawełnianą cieniutką smerfetkę, ale u nas wiało mimo słońcaPytanie nr 1 - czy przy takiej pogodzie jak dzisiaj zakładacie dzieciom czapki?
Pytanie nr 2 - czy Wasze brzdące są tłuściutkie? Wydaje mi się, że Zosia ma duży brzuszek i grube uda. Ale może niemowlaki tak mają?
2) nasz chudziutki, ale ma taki śmieszny bębenek jak siedzi
a jak druga opcja pracy? dobrze kojarzę, że miałaś dwie oferty? poza tym może wcale nie było źle i się udaMałymi kroczkami powoli ogarniam, dzisiaj mialam cięzki dzień - wazna rozmowa o prace..ale niestety chyba nic z tego nie bedzie!!
Wlasnie przegladam Wasze propozycje prezentów na roczek.... u nas juz prawie za miesiac wiec zbliza sie wielkiemi krokami! Az sie wierzyc nie chce. No nic ogladam te wszystkie jezdziki do konca i ogarniam Was dalej
mnie chodziło o to, że jak sie skończą to na wizytę się dopiero wybiorę, bo kasy na gina szkoda ;-)gratuluję ząbków a co do tabsów to ja tam biorę
no i moje dylematy związane z pogodą:
1. co zakładacie maluszkom na główkę jak jest tak gorąco?
2. w co ubieracie maluszki j/w bo nie wiem czy nie za wcześnie na gołe nóżki czy rączki?
3. czym i czy w ogóle smarujecie buźki maluszkom?
4. no i jak sobie radzicie z posiłkami jeśli chcecie spędzić większą część dnia poza domem?
1) jw. ale jak będzie na prawdę ciepło to chcę młodemu dżokejkę sprawić
2) body kr. rękaw, spodenie i cieniutka bluza z dł rękawem, myslę, że mimo temp stanowczo za wcześnie na letnie ciuchy, sama jeszcze się za cienko nie ubieram
3) jak jest wiaterek to linomagiem albo emolium , ale S ma AZS to dlatego tak
4) na razie nam się nie zdaża
MsMickey a może czas przysunąć łóżko do ściany? macie taką opcję?
hmm jakie to słodkie jak starszaki się martwią młodszym rodzeństwem i są takie opiekuńcze. Moj tez juz raz spadl. Ja zasnelam a on nie. Przekaturlal sie przez cale lozko. Obudzil mnie huk i placz. Adrian stal nad nim i mowil ze to nie jego wina Od tamtej pory Adus pilnuje go jak lezy na lozku. Jak tylko Mati zbliza sie do brzegu to krzyczy: Mamo on zaraz spadnie!!!:-)
Gratulacje!!!!Ciage zapominam Wam napisac, ze Aurelcia robi slicznie Kosi Kosi i Brawo :-) Babcia przed wyjazdem nauczyla ;-)
MsMickey
Łóżko jest przy ścianie... tylko ja śpię od brzegu bo wstaję w nocy a G je z dwóch cyckow. I tak nie raz spala od samego brzegu - obejmowalam ją ręką. I najwyraźniej przestalam robić to wystarczająco silnie... a G uwielbia spać tak blisko brzegu, że noga jej lekko zwisa ;-) No trudno, koniec tego dobrego.
W każdym razie czuję się normalnie, nic się jej nie stało:-) Dzięki za troskę:-)
Josie może faktycznie mieszanka z mm coś pomoże...
Iwon chyba odreagowuje nieobecność w domu bo ani widu ani slychu ;-)
Alijenka no to macie trzydniowke za sobą - możemy podać sobie ręce;-)
Sunshine zdolna corcia:-):-)
W każdym razie czuję się normalnie, nic się jej nie stało:-) Dzięki za troskę:-)
Josie może faktycznie mieszanka z mm coś pomoże...
Iwon chyba odreagowuje nieobecność w domu bo ani widu ani slychu ;-)
Alijenka no to macie trzydniowke za sobą - możemy podać sobie ręce;-)
Sunshine zdolna corcia:-):-)
Ostatnia edycja:
reklama
normalnie potrzebuje cierpliwości podczas karmienia Pola wyciąga wszystko z buzi, patrzy co to i wkłada z powrotem...jedzenie jest dosłownie wszędzie!Wasze szkraby też mają taki etap?
kasiek - moja też - ale nie wszystko i nie zawsze. Czasem fa faze na oglądanie kaszki a czasem mieska z obiadku. No i banana....
u mnie to mój T. miał obawy co do wyjazdu. Ale go przekonałam. Z dzieciem mniej roboty było niż w domu. Powtórzyłabym wyjazd na pewno. A i na chorwacji najpier bylismy tydzień na Istrii a potem w priosten - tak ze km sporo
Byłam na pizzy na mieście - z wozkiem na spaceku - 8 km.... padam na mordke...