reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

A ja jednak jestem zmęczona, bo dałam ciała pod koniec dnia...otóż kąpałam G sama, bo mężulek późno dziś z pracy wrócił i mi młoda zrobiła pirueta w wannie:baffled: w szoku była większym niż ja. Na szczęście się nie zachłysnęła, choć i tak profilaktycznie poklepałam ją po pleckach. Następnie po karmieniu odłożyłam ją do łóżeczka i wyszłam z pokoju. Zaczęłam szukać swoich okularów i co się okazało po jakimś czasie???? zostawiłam je w łóżeczku!!!!!:angry::no::no: pani już podziękujemy i wyślemy do łóżka, bo jeszcze męża skrzywdzi przez przypadek....

hatszept - zdrówka!! już od dawna myślimy, żeby z Wawy się w ogóle wyprowadzić i osiąść w Poznaniu, bo tam mam ukochaną moją siostrę, no i do rodziców bliżej. Łatwo nie jest,bo Wawe uwielbiam, no ale w końcu trzeba będzie zadecydować, czy szukamy czegoś tutaj, czy w Pozku:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
mojemu dziecku coś się ewidentnie poprzestawiało :tak: jak dotąd po wieczornej butli zasypiał w 3 minuty , tak od dwóch dni leży sobie koło mnie na łóżku ,guga i zasypia po 30 minutach , a jak chce włożyć do łóżeczka to ryk :szok:

claudette,kifsi - moje dziecko na gwarancje tylko wyslac dzisiaj (tylko do kogo???). Nie pamietam dnia aby o tej porze jeszcze nie spal. A dzisiaj walczy w lozeczku niczym tygrys. Co chwila przekreca sie na brzuch i zaczyna nadawac po swojemu aaa, eee, uuu.....
A wyjatkowo chcialam dzisiaj polozyc sie spac zaraz po nim bo jestem wyczerpana. Emocje opadly i marze tylko o wypoczynku. A tu jeszcze trzeba psy nakarmnic, Powoda wygłaskac, mleko na jutro naszykowac. Dziecko jednak ma inne plany dla mamusi.

Dzięki za podpowiedzi w sprawie jedzenia :tak:

Iwon robię obiad i kolacje w sobotę wiec to i to możecie polecać ;-) na obiad chyba zrobię makaron po prowansalsku.

Munka ciekawa ta sałatka, chyba wyprobuje :tak: u mnie góruje zawsze sałatka z piersi z kurczaka i pekińskiej :tak: jak dla mnie pyszna. Tylko dużo majonezu w niej niestety...

Niespodzianka te bagietki są świetne :-D

aga idź idź do tego lekarza koniecznie:tak: a jeśli można spytać to wagę po ciąży juz stracilas tylko na nowo zaczęła rosnąć, tak??

hatszept no to jesteś normalna w przeciwieństwie do mnie:-D mnie tak jak wspomniałam nawet szklanka w zlewie drazni. No ale może się to kiedyś zmieni, mam nadzieje :-D

Aylin, dzięki za herbatkę z malinami ;-) pyyyyyszna była! ;-) Ty też taką fanką herbat jesteś? My zazwyczaj sypane pijemy i ostatnio różne rodzaje rooibosów nam posmakowały :-)
Ja też wcześniej przeszłabym na zwolnienie, choć pewnie sumienie trochę by mnie gryzło...bo na firmę na razie nie mogę specjalnie narzekać...nawet zostawili mi auto służbowe na urlopie macierzyńskim, co nie jest raczej typowe...więc skoro oni tak ze mną fair postępują to ja też nie chce inaczej...
A gdzie do Azji się wybieracie?
A na Maderę to samodzielnie, czy lecicie z jakimś biurem podróży i na miejscu np. wynajmiecie sobie auto?

ja straszna herbaciara. Tez sypane kupuje - rozpacz była jak mi się dzbanek do zaparzania stłukł. Ale mąż był w Ikei i kupił nowy.
A herbaty mam bardzo różne. I owocowe, zielone, białe. Uwielbiam jasminową, ale taka prawdziwą azjatycką a nie tą dostepną u nas w torebkach :)
Torebkowych nie skreslam - bo tez mam ulubione :)
Mnie sumienie gryzło przez chwile, potem mi przeszło. Ale tęsknią za mną :) to miłe
Do Azji - pewnie c.d. Indonezji. Albo tajlandia. Moze wietnam? Mamy jeszcze czas.
Madera samodzielnie. Z biurem to moge do egiptu lub tunezji. A tak - zawsze weselej. Szukamy własnie wspóltowarzyszy podrózy.

Lece się ściagać. Dzięcię o północy musi kasze dostać....

BOBOHIT Super Ciuszki na Maluszki - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. polecm tego gościa jeśli chodzi o sprzedaż zwykłego body, dobra jakość i tanio.

Nie odzywam się ostatnio, choć udaje mi się poczytać. W kiepskim stanie jestem, mało śpię, a w dzień też słabo. Do tego stresuję się Nadinką. Dodzwoniłam sie dziś do szpitala, dr powiedziała, że badania na różyczkę, toxoplazmozę, immunoglobulina, biochemia, morfologia, stany zapalne wyszły ok. jedynie cytomegalia trochę podwyższone, ale ilość nie świadczy to o żadnym zakażeniu, ewent. o kontakcie z wirusem? Nie ma jeszcze wyników na wirusowe zapalenia: Herpes(opryszczka) i na Listeria monocytogenes która wywołuje histeriozę. Oczywiście już sobie zgooglowałam i co do 1) zobaczyłam coś takiego jak np. Opryszczkowe zapalenie opon mózgowych i mózgu a co do 2) to histerioza to niebezpieczna dla kobiet w ciąży, ponieważ może być powodem uszkodzenia płodu. Wcześniej nawet nie wiedziałam na co ją badają. a teraz zerknęłam tylko i już się zastanawiam...;/ Mam czekać do poniedziałku, bo te badania robią w PZH.
Wiem, że ie powinnam się zamartwiać, bo Kuba też miała badania na krztuśca i mukowiscydozę, bo nikt nie umiał powiedzieć skąd u niego kaszel... a jest zdrowy...ale jednak coś tam w główce mojej siedzi...
Spokojnej nocki

Klusia mam nadzieje, ze bedzie ok. Nie ma co gdybac - musisz czekac na wyniki. Przede wszystkim nie grzeb w necie, bo ludzie rozne glupie rzeczy wypisuja. Trzymaj sie.

W ramach rozrywki Zwykłe dziewczyny bez makijażu i pomalowane. Poznalibyście, że to te same osoby?
ja tez tak wygladam przed i po, tylko dodac obsliniona, lub upackana marchewka bluzke ;-)

Iwon ja tez sie pisze na ciekawe przepisy - bardziej salatkowo-barowe.

przeczytalam was ale jestem nieprzytomna po dzisiejszej pobudce o 4 a pozniej od 6.30 na nogach... i spacer z kolezanka nad mrozna wisla wyzarl ze mnei ostatnie resztki energii... nie bardzo pamietam co komu

mlodak niezla historia z tym kotkiem. dobrze ze meza ci naprawili :)

uwielbiam herbaty :) glownie sencha , w roznych konfiguracjach, mam chyba z 15 puszek z roznymi smakami w kuchni:) teraz popijam senche z prazonym ryzem

madera mi sie tez marzy w najblizszym czasie. moze wiosna sie uda, madera, formentera, albo kanary

odkrylismy dzis z mezem przyczyne niejedzenia przez jaska wieczorej kaszki. otoz smoczek krzyzykowy sie rozwalil i za mocno mu lecialo. jak tylko zmienilam na nowa sztuke zjadl w spokoju cala butle :baffled: ufff. oby tylko spal do rana bo ostatnio lubi sie obudzic z placzem o 4 i wcale nie chce jesc...

ide spac, pa!

klusia trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Aga, a jaka praca? Rozumiem, że jako niania, tak? jacys fajni ludzie? I miałam napisac tak jak Iwon - że to może tarczycowa sprawa to zatrzymywanie wody i tycie...idz do lekarza!
Właśnie o tarczycy myślę, bo przypomniało mi się, ze chcieli mnie w szpitalu konsultować z endokryologiem, ale w ten dzień trafiłam na porodówkę.

aga idź idź do tego lekarza koniecznie:tak: a jeśli można spytać to wagę po ciąży juz stracilas tylko na nowo zaczęła rosnąć, tak??
Tak po porodzie mi większa część spadła, a teraz wróciła :(

Dziś byłam na rozmowie u ludzi którzy szukali niani :) w sumie jeszcze nie szukałam, ale polecił mnie znajomy u którego 13lat temu rozpoczynałam przygodę z nianią:) ludzie nie wiedzieli, ze mam dziecko, ale jak się dowiedzieli to się ucieszyli. Jest to para lekarzy z synkiem 17dni młodszym od mojego. Niby fajnie, bo zgodzili się na moje warunki płacowe, ale teraz mam dylemat i nie wiem co robić :( Ja chciałam iść do pracy jak Antek będzie miał z 10mies, czyli od wiosny oni chcą od stycznia ewentualnie od lutego, więc dzieci będą małe jeszcze, mieszkają na 3piętrze bez windy :/ do tego miałabym się zjawiać u nich o 7:10 i boję się, ze będą wielkie mrozy i jak ja mojego synusia wezmę :zawstydzona/y: co byście mi doradziły poczekać i szukać od kwietnia, ale ryzykuje, ze nie znajdę czy brać teraz? Ja mam wielką dziurę w głowie :(

reklama
ja bym brala teraz jak nie dasz rady to najwyzej zrezygnujesz, z malym nie bedziesz sie musiala rozstawac, a mroz mu nie zaszkodzi. pytanie czy dasz rade robic wszystko razy 2 :) ale z twoim doswiadczeniem to pewnie dasz:)

Do góry