reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

godzina 16 i już mocna szarówka :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::no:

matko ja chcę lato.... grrrrrr
jeszcze trochę i śnieg spadnie... wtedy o 16 będzie fajny klimat ;D

my po spacerku, obiadku. Monika wtrząchnęła cały słoiczek zupki mojej roboty - taki napakowany aż pod korek ;) Zrobiłam wczoraj na parze dla nas marchewkę i brokuła, specjalnie więcej, dokroiłam ziemniaka, to na Varomie w Thermomixie, potem dodałam wody wcześniej przegotowanej, masła trochę i zmiksowałam na papkę :D Jeszcze ma na jutro :)

A my zaraz do sąsiadów na pogaduchy idziemy :)

reklama
Mloda jeszcze mi sie przypomnialo (truje dupe ale moze pomoze ;) Tomek mial takie plamy tez na czubku glowy. I kazdy mowil (lekarz tez), ze to ciemieniucha i ze przejdzie. Smarowac oliwka. Wiec posmarowalam oliwka, a pozniej mascia cholesterolowa i bylo baaardzo zle. Takze nic tlustego na te plamy, bo moze byc gorzej. Po posmarowaniu (wielokrotnym) oilatum plamy na glowce zniknely.

Hatszept to ty pytalas o mmmmmm? Tomek tez tak mial. Jeczal i jeczal eeeemmm, emmmm. Pozniej zaczal piszczec caly czas - uszy puchly, teraz na mnie krzyczy.

Jak ktos chce zobaczyc jak sie zali to zapraszam na ZONKA

Byłam na spacerze i w końcu wiem co robią niedaleko mojego bloku na terenie sportowo-rekreacyjnym, bo wywiesili info, a poza tym już troszkę widać. Otóż będzie: boisko do koszykówki, siatkówki/badmintona, ręcznej, ściana wspinaczkowa, małpi gaj, liny, stoły do gry w ping-ponga, stoły do gier, mały poligon, minigolf, urządzenia fitnes, ścieżki zdrowia, edukacja - tablice tematyczne,strefa odpoczynku, plac zabaw dla dzieci małych:szok::szok::szok: no po prostu jestem wszoku!!! zajeb***** :-):-) szkoda tylko, że pewnie za jakiś będziemy się wyprowadzać:baffled::crazy:

Poza tym moja G nadal pluje jedzeniem po czym się do mnie uśmiecha. Myślałam, że może banan jej zasmakuje, ale gdzie tam, fajniej jest go mieć na śliniaku:crazy: nawet z podaniem wit.D mam teraz problem!! Kurna a tak chwaliłyśmy ją z moją siorą, bo jeszcze u moich rodziców super jadła!!:-)

Munka podziel sie usmiechem. Jak jak sie nie wyspie to jestem koszmarna. Teraz juz troche lepiej ze mna, ale na poczatku. Grrr

proszę :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hejka
na wstępie napiszę co u nas bo mała jak na razie jeszcze śpi.
A więc w nocy goraczki już nie było, przed 7 dostała kolejną dawkę antybiotyku w zastrzyku i nadal była w tych czerwonych plamkach. Gdy wstała po 10 plamki były już też na buźce, zadzwoniłam do lekarki kazała przyjechać. W gabinecie okazało się że wyskoczyły równiez pod pachami i pod kolankami w zgięciach. Stwierdziła alergię na ten antybiotyk ( Miśki trafiłas w dziesiątkę ;-) )i chciała przepisać kolejny w syropie ale w międzyczasie zrobiła zieloną kupę i dobrze bo od razu kazała przestać podawać jakikolwiek antybiotyk żeby nie pogorszyć sytuacji i zaleciła Bactrim w syropie, Fenistil aby pozbyć się tych plamek oraz mam jej podawać Smectę 3x dziennie po 1/3 saszetki. Gdyby dziś, jutro kupy się nie poprawiały to znowu do niej mamy się zgłosić. Dobra wiadomość to taka że podobno zniknęły już czopy w gardle czyli antybiotyk zadziałał no ale też uczulił. Pani doktór stwierdziła że ciężki przypadek bo na trzydniówke za mała ale temp rzeczywiście w granicach 39 st. była przez 3 dni, na szkarlatynę też za mała i do tego te zielone, wodniste kupy.

Jak chcecie zobaczyć te plamki to dajcie znać do zrobię fotke i wkleję.

wklej fotkę, to w razie czego będziemy wiedziały jak to wygląda.

Witam,

Kurcze i nie wiem co jeszcze miałam napisać. Skleroza:zawstydzona/y: zastanawiam się co zrobić w sobotę dobrego do jedzenia bo mamy gości. Macie jakieś pomysły może? ;-)

u mnie zawsze wszystkim smakuje sałatka z łososiem wędzonym. Kładę warstwowo na dużej płaskiej paterze sałatę lodową, potem pomidory, kukurydzę z puszki i na to łososia (rękoma rozdzielam go na mniejsze kawałki). Polewam to wszystko sosem (majonez+jogurt naturalny+świeży koperek) - uwielbiam i polecam!!!:-):-)

Rozmawiałam z siostrą K. - mąż okazał się zaj....tym panikarzem. Pielęgniarkom na pytanie jak się pan czuje odpowiadał, że tragicznie. Że mu słabo, że niedobrze, że się poci, że oddychać nie może.... już wrócił na normalną salę bo wszystkie parametry (ciśnienie, saturacja itp było ok), czekam na telefon od niego bo siostra zabrała jego aparat i wyniosła na swoj oddział i zaraz ma mu go zanieść. Coś czuję że będę miała drugie dziecko w domu.......

oj....faceci...:-) no, ale najważniejsze, że już po

Ale natrzaskałyście od południa :szok:

Hatszept
faktycznie nie zauważyłam pytania o czosnek, już odpowiadam - miałam takie same obawy, ale małemu nie zrobiło to żadnej różnicy :tak: Po prostu spróbuj i zobaczysz, czy mu to pasuje czy nie, najwyżej odstawisz.

Aga
ja bym na Twoim miejscu wybrała się do lekarza, może masz jakiś problem z tarczycą i stąd te skoki wagi? Radziłabym zrobienie podstawowych badań. Ja też zamierzam, bo jestem osłabiona i też mam czasem zawroty głowy. Ale przemęczenie, nieprzespane noce i karmienie piersią pewnie robi swoje. A na siebie też patrzeć nie mogę, także witaj w klubie ;) Mi pomaga świadomość, że jak skończę karmić, to się wezmę za siebie, może i Ty postaw sobie taki cel? :)
I dzięki za namiary na gościa z allegro, na pewno sprawdzę!

chyba coś tam nagadałaś Julkowi, że Sergiusz lepiej śpi, co? ;-):-p

No mówiłam przecież, żem zazdrosna :-p;-)

Mam prośbę do dziewczyn, które używają butelki LOVI, wejdźcie na temat o rozszerzaniu diety, bo zadałam pytanko:-)

Odpisałam :tak:

tu masz zebrane wszystkie grupony, sweetdeale i cititeamy :)
GoDealla – Zakupy Grupowe i kupony – Agregator nr 1 w Polsce!
zmień sobie miasto w ustawieniach

Dzięki wielkie!

Kifsi Ty się nie tłumacz tylko nadrabiaj zaległości i wrzuć koniecznie jakąś fotkę! Przecież możesz ją na drugi dzień wykasować, jak już Cię wszystkie oblukamy z góry na dół :-p

Polaa a to danie ma być bardziej wykwintne czy raczej takie sałatkowo-barowe? No i obiadowe czy na kolację?

Ostatnia edycja:
Dzwonił do mnie K. I wysłal mi zdjęcie... wygląda jak kosmita :-D. No i twierdzi, że się dobrze czuje, także albo zgrywa przede mną twardziela, albo panikował naprawdę.

A z Powodem to fajna historia wyszła - zadzwoniłam do koleżanki że znalazłam kotka. I mówię że on strasznie pdoobny do jednego kociaka którego próbowała uratować spod jednej z mszczonowskich firm, ale jak pojechałyśmy to po niego, a właściewie po 3 kociaki to ochroniarz nam powiedział że piesje zagryzł. Trochę nie chciało nam się w to wierzyć, ze raptownie przyszedł jakiś kundel i zagryzł na raz 3 koty. No ale co bylo robić, zawinęłysmy się do domu i tyle. Wysłałam jej zdjęcie Powoda, a ona zaraz oddzwania i mówi że to chyba jeden z tych maluchów. I faktycznie porównałyśmy zdjęcia i to chyba on jest.
W sumie to glut miał szczęscie, ze ktoś go tu wywiózł, ale ciekawa jestem losu jego rodzeństwa.....

mlodak - heh, to się kociak znalazł:-D

Kuźwa, myślałam, że po porodzie skleroza mi przejdzie a tu nic się nie zmienia... Czekam na odpowiedź męża na mojego smsa i właśnie zdałam sobie sprawę, że ja tego smsa w ogóle nie wysłałam....:baffled:
Natomiast wczoraj wzięłam telefon, żeby ustawić sobie w nim przypomnienie i zapomniałam o czym chciałam sobie przypomnieć...:baffled::baffled: czy tylko ze mną jest już tak źle???:-)

kumpela podrzuciła link - może się przyda:

Pieluchy wielorazowe - ekologiczne pieluchy z całego świata

Ostatnia edycja:
mlodak - heh, to się kociak znalazł:-D

Kuźwa, myślałam, że po porodzie skleroza mi przejdzie a tu nic się nie zmienia... Czekam na odpowiedź męża na mojego smsa i właśnie zdałam sobie sprawę, że ja tego smsa w ogóle nie wysłałam....:baffled:
Natomiast wczoraj wzięłam telefon, żeby ustawić sobie w nim przypomnienie i zapomniałam o czym chciałam sobie przypomnieć...:baffled::baffled: czy tylko ze mną jest już tak źle???:-)

Mam tak bardzo często tyle, że notuję w kalendarzu i zanim po niego przyjdę to już nie wiem co miałam napisać:-D:-D:-D.

Aga[/B] ja bym na Twoim miejscu wybrała się do lekarza, może masz jakiś problem z tarczycą i stąd te skoki wagi? Radziłabym zrobienie podstawowych badań. Ja też zamierzam, bo jestem osłabiona i też mam czasem zawroty głowy. Ale przemęczenie, nieprzespane noce i karmienie piersią pewnie robi swoje. A na siebie też patrzeć nie mogę, także witaj w klubie ;) Mi pomaga świadomość, że jak skończę karmić, to się wezmę za siebie, może i Ty postaw sobie taki cel? :)
I dzięki za namiary na gościa z allegro, na pewno sprawdzę!
Wlasnie w pn mam termin do lekarza, bo czuje sie napuchnięta przez zatrzymana wode w organizmie.
Tu jest link do allegro:
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
U mnie alzheimer mocno sie posuwa.

Bylam dzis z młodym na rozmowie o prace :) chca nas, ale teraz ja sie zastanawiam czy sie godzic hmm mamy tydz. na podjęcie decyzji.

reklama
Muńka, Niespodzianka, to takie żalące się mmmmmmmm, nie gardłowe...jak przejdzie w krzyk to będzie nieźle...:baffled:;-)

Muńka, czadowy taki kompleks sportowy-"zabawowy"! A gdzie planujecie się wyprowadzić?

Polaa, z tymi porządkami to tak bez przesady u mnie ;-) tzn.autentycznie jak imprezy kończyły się o 4-5 nad ranem kładałam się spać po 6.00, bo musiało być wszystko posprzątane. Sprzątam też wieczorem przed snem, żeby nie oglądać syfu po przebudzeniu, ale tak bez przesady - jeden kubek w zlewie nie zakłócałby mojego snu ;-)

Aylin, dzięki za herbatkę z malinami ;-) pyyyyyszna była! ;-) Ty też taką fanką herbat jesteś? My zazwyczaj sypane pijemy i ostatnio różne rodzaje rooibosów nam posmakowały :-)
Ja też wcześniej przeszłabym na zwolnienie, choć pewnie sumienie trochę by mnie gryzło...bo na firmę na razie nie mogę specjalnie narzekać...nawet zostawili mi auto służbowe na urlopie macierzyńskim, co nie jest raczej typowe...więc skoro oni tak ze mną fair postępują to ja też nie chce inaczej...
A gdzie do Azji się wybieracie?
A na Maderę to samodzielnie, czy lecicie z jakimś biurem podróży i na miejscu np. wynajmiecie sobie auto?

Aga, a jaka praca? Rozumiem, że jako niania, tak? jacys fajni ludzie? I miałam napisac tak jak Iwon - że to może tarczycowa sprawa to zatrzymywanie wody i tycie...idz do lekarza!

Młodak, dobrze, że operacja ok!

Zjadłam ten czosnek z miodem - takim czosniarem ode mnie wali, ze hej ;) poza tym woda morska do nosa itp. itd. mam nadzieje, że będzie lepiej, ale czuje się fatalnie...
Na szczescie mały padł przed chwilą...mam nadzieję, że już na noc...bo ja już nie dam rady się nim zajmować...:no::-(

No i tak...

Do góry