reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Lena trzymaj się ciepło&&&
może staraj sobie pomagać dodatkowo jakimiś domowymi sposobami,.może płuc czymś? Solą, szalwią? Naprawdę współczuję Wam tej sytuacji&&&

Nanu no przecież tak trzymamy kciuki, ze aż nam palce sinieją... a nie, zaraz, to z zimna... ;-) wspaniałe wieści sciskam:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Aga ja mam biogaję też droga dość ceny od 30-50 zł. Nie powiem Ci, na ile wystarcza, bo regularnie zapominam dawać...:o
Dziś mi się skończyła muszę iść kupić. Mamy zalecone 2x5 kropel. Nie wiem też czy pomaga bo jeśli zapominam... a to, ze 2x doczytalam w zaleceniach ze 2 dni temu:o

Ostatnia edycja:
reklama
sunshine - moze być na fb. Aczkolwiek ja dzień zaczynam od bb :)

wpadłam się pochwalić:

Dziewczyny wszystko super!!! Maluszek ma wszystko na miejscu,CRL ok 6cm,NT 1.3,nozki,raczki,kregoslup,paluszki,wielkosc glowki,rozstaw oczodolow - wszystko prawidlowe! Serce pieknie bije,jest tydzien starsze niz OM. Zadnych przepuklin ani niczego niepokojacego!Normalnie poplakalam sie!!!
za ok 10 dni beda wyniki PAPPA,wtedy idziemy je skonsultowac,a wizyta kolejna w mikolajki...

Wierzgalo nogami ze hej! Cudowny widok!

a tu foty:)

Zobacz załącznik 513638Zobacz załącznik 513639Zobacz załącznik 513640

no cholera aż ci zazdroszcze tych cudownych wieści :)
Pora chyba o 2 dzieciu pomyśleć :)
Cudnie nanu. Trzymam kciuki cały czas :)

dziewczyny pamiętacie konto na allegro na ktorym wiele z nas kupowało wyprawki dla maluszków -rajrodzica-pl??? chciałam u nich zrobić zakupy i patrzcie co zobaczyłam Informacje o Użytkowniku rajrodzica-pl jestem w szoku :szok:

Ja tak przyprawy u kogoś zamawiałam - po miesiącu chciałam cos domówic i to samo zobaczyłam.

Wiecie co - u nas jeden sklep z akcesoriami dla dzieci rozpoczął walkę z allegro :) idziesz- pytasz o cenę fotelika/wózka/łóżeczka (bo ceny na rzeczach wpisane np "około 599zł") bo to około mnie zainteresowało. A pani na to - chwileczkę - sprawdzę na allegro :)
i mój fotelik do karmienia który kosztuje na allegro 380 zł tam dostane po 369... :) Fajnie prawda???

Byłam u pediatry.
Więc mój dzieć schudł od wtorku. Dziś waży 6050.... i pani doktor kazała wprowadzić kaszki. Mówi ze trochę za wcześnie ale w związku z tym ze dziecię żywe i wolno przybiera to mamy podawać toś bardziej treściwego. Przez 2 tygodnie kaszka jako 1 z posiłków, za 2 tygodnie wprowadzić jako 2 posiłek. Bo mówi, że na razie trzyma się granicy prawidłowego przybierania. Ale ze za raczkowanie się zabiera to wydatkowanie energii będzie jeszcze większe wiec trzeba jej zapasy zapewnić.

A tu siatki centylowe do dzieci karmionych UU:
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_6.pdf

Lena - a pytalas o zamienniki leków? Czasem mozna kupić cos taniej. Przykład nawet zwykły apap (5,80) a paracetamol (2,80) za ta sama dawke i ilość.

Ostatnia edycja:
Hej baby,
ale miałam dzisiaj koszmarną nockę :baffled: Młody zjadł mm o 19, potem o 23 mm z kaszką manną i od drugiej do piątej jazda. Budził się, gadał, stękał, popłakiwał. Non stop go przekładałam, to na lewy bok, to na brzuszek, to na plecki - zasypiał na kilkanaście minut. Nie chciał jeść, więc głodny nie był, nakarmiłam go dopiero o czwartej.
Jestem niewyspana i wkurzyłam się, bo wczoraj ściągnęłam 150 ml swojego mleka, przygotowałam mu butelkę na czwartą (ostatnio o tej godzinie się budził na jedzenie), no i dałam mu o tej drugiej, ale podjadł trochę i nie chciał. Musiałam wylać całą butlę :baffled: Podejrzewam, że powodem mogło być wczorajsze szczepienie, nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Tak czy inaczej współczuję szczerze dziewczynom, które mają tak regularnie - ja od rana chodzę na rzęsach.

Nic dzisiaj nie sprzątałam, nie gotowałam. Jedyne, na co było mnie stać, to zapakowanie małego do wózka i długi spacer. Przeszłam kawał drogi, ale przy okazji dałam zdjęcia do wywołania, zahaczyłam o carrefur i obkupiłam małego w soczki, słoiczki (z czego jeden mi się stłukł przy wyjmowaniu z wózka :sorry:) i smoczki avent 3 :tak:

Chciałam Was jeszcze nadrobić, ale bąbel się obudził. Wpadnę później.

edek: jednak śpi dalej ;)

Nanu
bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko dobrze, oglądam Twoje zdjęcia z rozrzewieniem! :-)
Aylin czyli podanie wieczorem mm jednak pomaga, skoro mała Ci coraz ładniej przesypia nocki? :blink:
Gkvip niezła historia z tymi zwyczajami w UK, nie wiedziałam, że tak to wygląda, chociaż mam tam koleżankę :tak:
Lena wracaj szybko do zdrówka :-)
MsMickey ale Ci się udało z tym śpiworkiem farciaro ;) Ja jeszcze poluję :ninja2:
Sunshine, claudette dzięki za słowo wsparcia a propo UU :)

Oczywiście nie będę całkowicie rezygnowac z UU, tylko wprowadzać dodatkowo mm. Na razie wieczorem o 19 i 24, bo w ciągu dnia mały nie chce jeść mm. Nie wiem, o co mu chodzi, raz głodny i potrafi wtrąbić jeszcze 60 mm, a potem są dni jak teraz, że tylko cycki. Fakt, że co 1,5h -2 h.

edek II: matko, 20-ta godzina i żadnego wpisu od piątej :szok: Co to będzie jak wszystkie wrócimy do pracy :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana :-)
Sunshine a jaki to masz model tego fotleika maxi cosi ???

Maxi Cosi Cabrofix dokladnie taki Maxi Cosi Cabriofix Pink Lilly Car Seat | eBay

nanulinka- swietne wiesci do trzech razy sztuka :tak:

Iwon- mi sie wydaje, ze to przez kasze manne, wg mnie jest zaciezka do strawienia a tym bardziej w nocy. A probowalas kleik? on moze jest lzejszy. Doroslego boli brzuch jak sie na je na noc ablo jak zje cos w srodku nocy. Wspolczuje nocki TULE
Aylin- to w takim razie na BB :) a niunia schudla bo wczesniej miala pelna pieluszke :-D

Macku- jak to umrze?????????????!!!!!!!!!!!!

Do góry