agaundpestka
Fanka BB :)
My dzisiaj na pogrzeb idziemy - pierwszy raz tu w Szkocji, mezus musi zejsc z morza o 12 tej - taka tradycja ze wszycy z miasteczka ida. Wiec tym razem i my idziemy bo to nasza sasiadka, choc musze przyznac ze jakos tak niezrecznie mi, bo tu wszystko inaczej wyglada niz w PL. Po pogrzebie wszyscy ida do pabu i maja swietna zabawe picie tance itp. ja jakos tak nie moge. Najlepsze jest to ze wszyscy mezczyzni musz byc w czarnych gajerkach i tylko im wolno isc na cmentarz kobiety do pabu i czekaja na panow. Aj co kraj to obyczaj.
Przyznam, ze orginalny pogrzeb i fajnie jakby mnie na wesoło w knajpce żegnali u nas na cmentarzu jest pełno grobów cygańskich i podoba mi się zawsze jak oni tak rodzinnie się spotykają i wspominają zmarłego.
My właśnie wróciliśmy od lekarza, bo rano Antek nie mógł oczów otworzyć znowu ropa wróciła- dostaliśmy maść, do tego ostatnio ma brzydkie kupy, a dziś z dosłownie nogawkami leciało mu i był to sam śluz więc mam mu dawać probiotyk i dietę trzymać. No i mam pytanie jaki probiotyk dajecie dzieciom ja kupiłam Dicoflor, ale przyznam, ze 20zł na 5dni to trochę :/ oczywiście jak trzeba to będę mu dawać, ale może jest coś równie dobrego, a bardziej wydajnego?? A i dostał kleik-sok z HIPP marchewkowy i kazała mu dziś i jutro dawać, a to jest całą buteleczka czy któraś karmiąca tylko piersią dawała swojemu maluchowi to??
Sorry, za moje pisanie bez składu i ładu, ale mały rwie się do klawiatury