reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Lena trzymaj się ciepło&&&
może staraj sobie pomagać dodatkowo jakimiś domowymi sposobami,.może płuc czymś? Solą, szalwią? Naprawdę współczuję Wam tej sytuacji&&&

Nanu no przecież tak trzymamy kciuki, ze aż nam palce sinieją... a nie, zaraz, to z zimna... ;-) wspaniałe wieści sciskam:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Aga ja mam biogaję też droga dość ceny od 30-50 zł. Nie powiem Ci, na ile wystarcza, bo regularnie zapominam dawać...:o
Dziś mi się skończyła muszę iść kupić. Mamy zalecone 2x5 kropel. Nie wiem też czy pomaga bo jeśli zapominam... a to, ze 2x doczytalam w zaleceniach ze 2 dni temu:o

Ostatnia edycja:
reklama
sunshine - moze być na fb. Aczkolwiek ja dzień zaczynam od bb :)

wpadłam się pochwalić:

Dziewczyny wszystko super!!! Maluszek ma wszystko na miejscu,CRL ok 6cm,NT 1.3,nozki,raczki,kregoslup,paluszki,wielkosc glowki,rozstaw oczodolow - wszystko prawidlowe! Serce pieknie bije,jest tydzien starsze niz OM. Zadnych przepuklin ani niczego niepokojacego!Normalnie poplakalam sie!!!
za ok 10 dni beda wyniki PAPPA,wtedy idziemy je skonsultowac,a wizyta kolejna w mikolajki...

Wierzgalo nogami ze hej! Cudowny widok!

a tu foty:)

Zobacz załącznik 513638Zobacz załącznik 513639Zobacz załącznik 513640

no cholera aż ci zazdroszcze tych cudownych wieści :)
Pora chyba o 2 dzieciu pomyśleć :)
Cudnie nanu. Trzymam kciuki cały czas :)

dziewczyny pamiętacie konto na allegro na ktorym wiele z nas kupowało wyprawki dla maluszków -rajrodzica-pl??? chciałam u nich zrobić zakupy i patrzcie co zobaczyłam Informacje o Użytkowniku rajrodzica-pl jestem w szoku :szok:

Ja tak przyprawy u kogoś zamawiałam - po miesiącu chciałam cos domówic i to samo zobaczyłam.

Wiecie co - u nas jeden sklep z akcesoriami dla dzieci rozpoczął walkę z allegro :) idziesz- pytasz o cenę fotelika/wózka/łóżeczka (bo ceny na rzeczach wpisane np "około 599zł") bo to około mnie zainteresowało. A pani na to - chwileczkę - sprawdzę na allegro :)
i mój fotelik do karmienia który kosztuje na allegro 380 zł tam dostane po 369... :) Fajnie prawda???

Byłam u pediatry.
Więc mój dzieć schudł od wtorku. Dziś waży 6050.... i pani doktor kazała wprowadzić kaszki. Mówi ze trochę za wcześnie ale w związku z tym ze dziecię żywe i wolno przybiera to mamy podawać toś bardziej treściwego. Przez 2 tygodnie kaszka jako 1 z posiłków, za 2 tygodnie wprowadzić jako 2 posiłek. Bo mówi, że na razie trzyma się granicy prawidłowego przybierania. Ale ze za raczkowanie się zabiera to wydatkowanie energii będzie jeszcze większe wiec trzeba jej zapasy zapewnić.

A tu siatki centylowe do dzieci karmionych UU:
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_6.pdf

Lena - a pytalas o zamienniki leków? Czasem mozna kupić cos taniej. Przykład nawet zwykły apap (5,80) a paracetamol (2,80) za ta sama dawke i ilość.

Ostatnia edycja:
Hej baby,
ale miałam dzisiaj koszmarną nockę :baffled: Młody zjadł mm o 19, potem o 23 mm z kaszką manną i od drugiej do piątej jazda. Budził się, gadał, stękał, popłakiwał. Non stop go przekładałam, to na lewy bok, to na brzuszek, to na plecki - zasypiał na kilkanaście minut. Nie chciał jeść, więc głodny nie był, nakarmiłam go dopiero o czwartej.
Jestem niewyspana i wkurzyłam się, bo wczoraj ściągnęłam 150 ml swojego mleka, przygotowałam mu butelkę na czwartą (ostatnio o tej godzinie się budził na jedzenie), no i dałam mu o tej drugiej, ale podjadł trochę i nie chciał. Musiałam wylać całą butlę :baffled: Podejrzewam, że powodem mogło być wczorajsze szczepienie, nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Tak czy inaczej współczuję szczerze dziewczynom, które mają tak regularnie - ja od rana chodzę na rzęsach.

Nic dzisiaj nie sprzątałam, nie gotowałam. Jedyne, na co było mnie stać, to zapakowanie małego do wózka i długi spacer. Przeszłam kawał drogi, ale przy okazji dałam zdjęcia do wywołania, zahaczyłam o carrefur i obkupiłam małego w soczki, słoiczki (z czego jeden mi się stłukł przy wyjmowaniu z wózka :sorry:) i smoczki avent 3 :tak:

Chciałam Was jeszcze nadrobić, ale bąbel się obudził. Wpadnę później.

edek: jednak śpi dalej ;)

Nanu
bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko dobrze, oglądam Twoje zdjęcia z rozrzewieniem! :-)
Aylin czyli podanie wieczorem mm jednak pomaga, skoro mała Ci coraz ładniej przesypia nocki? :blink:
Gkvip niezła historia z tymi zwyczajami w UK, nie wiedziałam, że tak to wygląda, chociaż mam tam koleżankę :tak:
Lena wracaj szybko do zdrówka :-)
MsMickey ale Ci się udało z tym śpiworkiem farciaro ;) Ja jeszcze poluję :ninja2:
Sunshine, claudette dzięki za słowo wsparcia a propo UU :)

Oczywiście nie będę całkowicie rezygnowac z UU, tylko wprowadzać dodatkowo mm. Na razie wieczorem o 19 i 24, bo w ciągu dnia mały nie chce jeść mm. Nie wiem, o co mu chodzi, raz głodny i potrafi wtrąbić jeszcze 60 mm, a potem są dni jak teraz, że tylko cycki. Fakt, że co 1,5h -2 h.

edek II: matko, 20-ta godzina i żadnego wpisu od piątej :szok: Co to będzie jak wszystkie wrócimy do pracy :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana :-)
Sunshine a jaki to masz model tego fotleika maxi cosi ???

Maxi Cosi Cabrofix dokladnie taki Maxi Cosi Cabriofix Pink Lilly Car Seat | eBay

nanulinka- swietne wiesci do trzech razy sztuka :tak:

Iwon- mi sie wydaje, ze to przez kasze manne, wg mnie jest zaciezka do strawienia a tym bardziej w nocy. A probowalas kleik? on moze jest lzejszy. Doroslego boli brzuch jak sie na je na noc ablo jak zje cos w srodku nocy. Wspolczuje nocki TULE
Aylin- to w takim razie na BB :) a niunia schudla bo wczesniej miala pelna pieluszke :-D

Macku- jak to umrze?????????????!!!!!!!!!!!!

Do góry