reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Zaza mooniale historia!!!
Gkvip moj placze jak tylko skonczymh sloiczek i musze mleka dorabiac
kasienka to mnie oswiecilas. Myslalam z te sloiczki sa wymierzone na jedna porcje o_O czyli powinnam poltora sloiczka dawac na raz? Czy od razu po zupce owocki i to liczyc jako jeden?

reklama
Josie owocki to deser i daje sie go dodatkowo te 50 do 100g i najlepiej dawac oddzielnie wdlg mnie bpo potem dziecko moze np czekac na deserek nie jedzac obiadku tylko plujac nim i bedziez w kropce bo cos musi zjesc a wie ze slodkie po obiedzie .... lepiej zeby byla jakas przerwa

Delwer 120 to chyba znowu nie tak mało ;) No szału nie ma, ale tragedii też :tak: A może mu daj z jedną porcję więcej?

Dziewczyny pamiętacie mój słodki, malinowy płaszczyk? :ninja2: Otóż chciałam zakomunikować, że leży już sobie bezpiecznie w bagażniku naszego auta! :rofl2::-p M. dzisiaj pojechał i mi go kupił, tylko będzie dopiero za jakąś godzinkę.

No i dzisiaj była u mnie koleżanka z pracy - fajnie było poplotkować, bo byłam żądna informacji ;) Niestety są i też nie wesołe wieści, ale nie chce mi się o tym pisać, a na pewno nie na otwartym.

no no, Iwon gratuluje plaszcza, jaki kochany maz :tak:

delwer, moj tez nadal 120 pije, od swieta 150. wychodzi tak 5x 120 plus zupka i deserek
a po 20 juz go nie karmisz i wytrzymuje do 6? moj sie budzi o 3 jak nie dam mu przed swoim snem (kolo polnocy)

Ostatnia edycja:
dziewczynki
Nie dam rady nadrobić 11 stron.... Strasznie krucho z czasem u mnie. Okropnie wyglądam, jestem mega przemęczona. Jak już uda mi się położyć wcześniej, to np. jak dziś Kuba budzi mnie po 2h z bólem brzucha i prawie nie śpię.
Nadia bardzo mało śpi, 3-4 drzemki po 30-35min. A kiedy nie drzemie to nie mogę odejść na 5 min, muszę cały czas być obok i gadać. Ciągle kwęka, piszczy. Jest zadowolona tylko gdy patrzymy sobie twarzą w twarz. Tak więc jeśli chcę coś w domu zrobić to muszę ciągle nawijać, śpiewać, wydawać dziwne dźwięki:-). A T wychodzi ostatnio o 7 i wraca 22-23... KIedy Kuba ma ataki histerii zwariować można. Dziś tradycyjnie nie chciał ubrać się w piżamę. Nie bo NIE CHCE MI SIĘ. Ale przytulenie i rozmowa o tym, że nam zależy, że jesteśmy jego przyjaciółmi i trzeba rozmawiać wyjątkowo podziałała. Być może jego zachowanie to zazdrość o Nadię+przedszkole, ale on miewał takie zachowania już kiedyś.
Dobrze, że chodzi do tego przedszkola, bo z dwójką na raz ciągle sama bym na pewno zwariowała. Najlepsze, że pani mówi, że jest bardzo grzeczny. A w domu za to odreagowuje...Nie mogę się doczekać 2.11, kiedy ja odreaguję, bo jest tradycyjnie spotkanie licealne....i tylko tym żyję;-)
codziennie mówię sobie, że do Was zajrzę, ale padam o 22, nie to co kiedyś 1-2...

Wszystkiego dobrego dla Was i waszych maluchów!

Iwon gratuluję płaszcza! :)

I chciałam się pochwalić, że Belzebub zasnął dzisiaj sam :) przed snem mu nagadałam, że dziś w nocy na cyca wstaje tylko 2 razy i że śpimy do 8, ale pewnie się nie posłucha :-p

Ja nie, chciałam mu dać ostatnio herbatki, ale nie chciał butelki.

Pamka moze po prostu powiedz niani, ze nie musi go nosić, a lepiej niech się z nim na macie pobawi, może ona myśli, ze będziesz jej coś mówić itp. ze go nie nosi.

Mały usnął na ręku przy cycu :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Już jej dziś powiedziałam, że ma go dużo kłaść bo ja sobie potem rady nie dam i nie nosić ciągle bo jak ją po strzyknie to ja mogę mieć problemy z wolnym;-)
Ogólnie to mój Julek okazał się małym zdrajcom:tak: Dziś jak sobie siedział z nianią i ja do niego podeszłam i zaczęłam gadać to odwracał głowę:-( i tak 3 razy, a na dokładkę jak wybrali się na spacer to zasnął jej w wózku w ciągu 10 minut, mnie sie nie udało go w wózku uśpić od 2 tyg:szok:
Normalnie Brutus:-D:-D:-D Ale cieszę się, że mu pasuje bo to najważniejsze by był zadowolony.

No i teraz nie wiem jak mam karmić dziecko- on powinien jako jeden posiłek jeść słoiczek 180 tak? Bo ma zjadać dziennie 2 i deserek- no to pójdę z torbami... Muszę szybko znaleźć dostęp do ekologicznych warzyw i zwierzów...

Edek:
Iwon super, że mąż się złamał w spr. płaszczyka. Gratki!

Iwon - gratuluje płaszczyka. Cudownie będziesz w nim wygladać.
Aylin - fajna ta piłeczka, dziś ją w sklepie oglądałam:-)

Piłeczka jest hitem od wczoraj. W nocy jak się obudziała to piłeczkę w łapki i ja cmokała :) Aż meża obudzilam i kazałam mu podziwiać.

Aylin, a jakie zabawki kupiłaś? Moze nas zainspirujesz? :-)
/QUOTE]

Więc ostatnio kupilam:
- żyrafkę
- oballa
- przytulankę do spania - 2715805055.jpg
- a wczoraj u koleżanki
- takie edukacyjno grająco piszczące coś:

oraz książeczkę z fisherprice
L5847_d_2.jpg
Czy któraś gotowała ziemniaczki dla dzieciaczka sama? Jak je rozdrabniałyście? Bo ja zrobiłam blenderem i wyszła bardzo klejąca, ciągnąca się papka :eek:

mi też taka wyszła. Ale dodałam moje mleko i troszke masła. Konsystencje miało to cos juz bardziej do zjedzenia jednak małej nie podeszło. Ale z marchewką juz pychota. Więc je zupki z marchewki, dyni i ziemniaczka.

Któraś z was robiła dynię? Sorki nie pamiętam która, poproszę o przepis :-)

Ja robię albo w piekarniku albo gotuję na parze. Ale dynia bardziej mojej smakuje w towarzystwie ziemniaczka i marchewki. Jutro moze spróbuję z jabłkiem bo moja ma straszne zatwardzenia. Myslałam ze tylko po marchwi. A jednak po dyni też.

Aaaaa złamałam się dziś - i jako nieodpowiedzialna matka poszłam do koleżanki do szpitala zobaczyc jej małą. Normalnie zapomniałam juz ze moja tez taka maleńka i nieporadna była :) Ale potrzymałam i zakochałam się:) Chce kolejną córeczkę :)

chyba takie krzesełko kupie:
http://allegro.pl/nagumowane-kola-krzeselka-ruch-podnozek-fotel-i2733308873.html

Załączniki

• G033316.jpg
    G033316.jpg
    62,5 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Iwon gratuluje plaszczyka

Wczoraj pisalam ze dostalam @. Otoz to bylo wczoraj w dzien. W nocy i dzisiaj nic Wczoraj to tylko plamienie w sumie ale myslalam ze juz siw zacznie a tu nic. Zaczynam sie porzadnie martwic ze cos jest nie tak. Testow ciazowych zrobilam juz 5, kazdy innej firmy i kazdy wyszedl negatywnie.

Dostalam dzisiaj propozycje pracy.Mialabym zaczac od grudnia i zupelnie juz nie wiem co robic.

reklama
Dziewczyny pamiętacie mój słodki, malinowy płaszczyk? :ninja2: Otóż chciałam zakomunikować, że leży już sobie bezpiecznie w bagażniku naszego auta! :rofl2::-p M. dzisiaj pojechał i mi go kupił, tylko będzie dopiero za jakąś godzinkę.

No i dzisiaj była u mnie koleżanka z pracy - fajnie było poplotkować, bo byłam żądna informacji ;) Niestety są i też nie wesołe wieści, ale nie chce mi się o tym pisać, a na pewno nie na otwartym.
Supcio! :tak:

To na zamkniętym napisz ;-)
delwer, moj tez nadal 120 pije, od swieta 150. wychodzi tak 5x 120 plus zupka i deserek
a po 20 juz go nie karmisz i wytrzymuje do 6? moj sie budzi o 3 jak nie dam mu przed swoim snem (kolo polnocy)
Moja córci to do 8-9 wytrzymuje :tak:

Dostalam dzisiaj propozycje pracy.Mialabym zaczac od grudnia i zupelnie juz nie wiem co robic.
Ja fajna praca to bierz!

Do góry