Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
u nas też się poci przy karmieniu, wit D nie daję, bo jest w mleku a Monika ma dość małe ciemiączko...no wlasnie bo u nas poci sie przy karmieniu ale w czasie snu tez i to niezaleznie jak go ubiore, spi w bodziaku z krotki i przykrywam kocykiem a wstaje mokry jakby mial jakis polar na sobie :|
Gratulacje przekręcenia Moja się nie przekręca... Tzn z plecków na boczek maxymalnie jej się udaje...A ja nie podaje witD bo jest w mleku i kazali mi nie dawc i co tu zrobic
A i sie pochwale ddzisiaj mloda po raz pierwszy sama obrocila sie z brzuszka na plecki myslalam ze to przypadek wiec ja odwrocilam na brzuch a ta znowu na plecki i tak kilka razy. Powiedzmy ze nie jestem z niej dumna;-).
Mam pytanie - ta moja fruzia ciagle nie potrafi trzymac swiadomie niczego w lapkach, non stop cos jej wpycham ale po chwili ona to puszcza niewiedzac ze cos tam trzyma. Nawet jak zauwazy to nie potrafi wsadzic tego do buzki np. zyrafka czy gryzak i od razu sie drze:-(. Czy ktorej bobo tez tak ma ?
Za to rączki już ma super opanowane, sięga po wszystko w zasięgu ręki, zabawki na pałąku leżaczka, nawet próbuje chwycić jak coś leży koło niej na kocu czy macie jak na plecach leży, na brzuchu też się ślicznie bawi i sięga po zabawki i pakuje do buzi, odsuwa, przygląda się i znów do buzi. Łapie już obydwoma rączkami jedną zabawkę
Kto mówi, że gluten po 4?? Ja wszędzie słyszę, że przy UU po 5 a przy MM po 6...Dziś jak byłam w Rossmannie na dzieciaczkowym stoisku, to zaczepiła mnie kobitka z zapytaniem, czy nie potrzebuję konsultacji dotyczącej żywienia maluszków:-) zapytałam o gluten, powiedziała, że przy UU zacząć po skończonym 5 miesiącu, hehe, a mówią, że po 4. Zapytam w piątek też pediatry. Jeśli byłybyście zainteresowane to:
https://www.bebilon.pl/konsultacje
Ponadto - okres miałam 3 tyg temu, ale ja mam zawsze długie cykle ok 32 dni więc jeszcze trochę do okresu i też zaczynam brać tabsy, ale zwykłe bo nie karmię. Jeszcze dwa dni temu miałam śluz płodny, więc znów ok 20 dc owu mam.
Monika też się w dzień poci jak ją w pajacyku przykryję kołdrą, w nocy jest ok... Wieczorem przy jedzeniu też się poci i jak ją karmię trzymając na rękach to też.