reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej dziewczynki,

Ale tutaj się zrobił ruch - jak za dawnych, dobrych - super! :-)
Nie mam szans na nadrobienie, bo u nas ostatnio ciężkie dni :confused2: Mały marudny i absorbujący.
Dzisiaj rano było już super, ładnie się bawił, śmiał, ale skubany nie chciał spać i zrobił mi histerię w łóżeczku. Tylko cycek uratował sytuację i w końcu o 13-tej poszedł w kimono (mały, nie cycek ;-)).

Strasznie mnie ciekawi w jakich okolicznościach poznały się zaza i mooni, bo chyba przeoczyłam, jeśli o tym pisałyście? :blink:

Hę? Czy ja o coś pytałam, bo nie pamiętam? :unsure:

No i obudził się, ale pospał :confused2:

Iwon to Młodak mówiła, sorki pomyliłam :)

Kto mówi, że gluten po 4?? Ja wszędzie słyszę, że przy UU po 5 a przy MM po 6...

takie są teraz nowe zalecenia, że przy UU po 4 miesiącu, czyli w 5, a przy MM po 5.

Moja zjada caly sloik i mimo to po okolo 1godz musze dac mleko bo glodna:eek:

żarłoczek mały:-)

Kasienko_ - niestety nie podeślę, bo on sam go stworzył w swoim kompie i nie mam jak...

Sunshine bardzo chetnie sie spotkam :) Jestem z Bournemouth :)

Kasienka ja podaje 180 mleka - zazwyczaj wypluwa smoka po 160. Jak czytalam schematy zywienia w niecie to generalnie 4/5 miesieczny maluch na mm powinien dostawac ok. 4x180 mleka, ok.180 zupki jarzynowej, do tego jakis starty owoc. Moj tyle nie zjada. Jeszcze ;-) Wiec chyba jest ok.

Kasia.natka wlasnie probowalam tak robic zeby zamienic jeden posilek mleczny na obiadek + mleko, ale mlody sie buntuje. Jak poczekam do czasu kiedy powinien jesc mleko to nie chce jesc obiadku,awanturuje sie, bo jest za bardzo glodny. Jak podam najpierw mleko, a pozniej probuje obiadek to krzyczy i placze za butla. A jak podam obiadek wczesniej (zeby nie byl tak bardzo glodny), to zje, ale nie chce mleka, a za godzine placze z glodu :eek: Na razie zostawie tak jak jest. Je mniej wiecej co 2,5 h. Docelowo chce zrezygnowac z karmienia o 5 rano, ale to juz jak bedzie jesc pelne porcje.

Iwon z zazą poznałyśmy się w szpitalu, na kontroli bioderek :-) czekamy na lekarza, wchodzi młoda dziewczyna z uroczym chłopczykiem i oczywiście przystojniaczka zazy zaraz skojarzyłam a upewniło mnie tylko to, że jakaś inna dziewczyna zawołała zazę po imieniu , no i patrze wyglądam gdzie ma coś ten aniołek z Belzebuba no to się odezwałam że Sergiuszek wcale nie wygląda na Belzebuba, zaza skojarzyła no i tak się poznałyśmy :-D

Robiłam obiad i tak sobie myślałam, że jakbyśmy się wszystkie spotkały, to chyba życia by nie wystarczyło na ogarnięcie wszystkich tematów :-D:-D

Iwon z zazą poznałyśmy się w szpitalu, na kontroli bioderek :-) czekamy na lekarza, wchodzi młoda dziewczyna z uroczym chłopczykiem i oczywiście przystojniaczka zazy zaraz skojarzyłam a upewniło mnie tylko to, że jakaś inna dziewczyna zawołała zazę po imieniu , no i patrze wyglądam gdzie ma coś ten aniołek z Belzebuba no to się odezwałam że Sergiuszek wcale nie wygląda na Belzebuba, zaza skojarzyła no i tak się poznałyśmy :-D

Fajna historia :-) A wiedziałyście tutaj na bb, że jesteście z jednego miasta?

reklama
Fajna historia :-) A wiedziałyście tutaj na bb, że jesteście z jednego miasta?

No wiedziałyśmy, że jesteśmy z nie dalekich miejscowości bo zgadałyśmy się jak się zalogowałyśmy tutaj, nawet chodziłyśmy do tego samego gina jak byłyśmy w ciąży, no i rodziłyśmy w jednym szpitalu tylko ja 17.06 a zaza 25.06, ja wyszłam ze szpitala w sobotę a zaza przyszła w poniedziałek także można powiedzieć, że zwolniłam dla niej łóżko :-D

Do góry