reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej z prawie rana:)
dziś jestem wyspana w końcu!!!
Gosia poszła spać po 10 wprawdzie ale obudziła się o 4 i potem o 8:):):):) za chwilę kończy 19 tyg (17 właściwie) więc może skok się kończy? No dobrze, zobaczymy jak dzisiejsza noc będzie wyglądać.

Lecę się ogarniać.

Aha i jeszcze pytanko:
robiłam wczoraj test ciążowy i wyszedł, że nie. Ale: ok 4 rano spojrzałam na niego w łązience - jeszcze tam leżał - a tu dwie kreski są, tylko ta zwykle wskazująca na ciążę taka cienka. Oni piszą, żeby po 10 minutach nie czytać już tetsu ale się zdziwiłam lekk... miałyście tak kiedyś?

reklama
Hello:)

Hej z prawie rana:)
dziś jestem wyspana w końcu!!!
Gosia poszła spać po 10 wprawdzie ale obudziła się o 4 i potem o 8:):):):) za chwilę kończy 19 tyg (17 właściwie) więc może skok się kończy? No dobrze, zobaczymy jak dzisiejsza noc będzie wyglądać.

Lecę się ogarniać.

Aha i jeszcze pytanko:
robiłam wczoraj test ciążowy i wyszedł, że nie. Ale: ok 4 rano spojrzałam na niego w łązience - jeszcze tam leżał - a tu dwie kreski są, tylko ta zwykle wskazująca na ciążę taka cienka. Oni piszą, żeby po 10 minutach nie czytać już tetsu ale się zdziwiłam lekk... miałyście tak kiedyś?

No ja tak miałam, w październiku 2011:tak: Najpierw nic, po kilkunastu minutach pojawiła się kreseczka. Po 2 dniach zrobiłam znowu i już były wyraźne dwie ( czyt. Gracjanuś).

Przy okazji,prosimy o głosiki dziwczyny:
https://apps.facebook.com/witajcie-...sh=45a5b616def432572674602dcb025026&fa_ref=nf

witam

ale szalejecie z tymi testami :-D:-D:-D

piekna pogoda, idziemy do lekarza na kontrole a pozniej spacer. chyba skoczymy na obiad na blonia :-)

Ktoras tu o tym juz pisala - moj maly nauczyl sie robic ymmmmm ymmmmm ymmmmmm - nie wiem nigdy czy to niezadowolenie czy sobie po prostu gada :baffled:

acha no i problem z zasypianiem w dzien rozwiazany niezawodnym sposobem meza - musze go polozyc na sobie i polulac.... ehhhh... mam nadzieje ze stopniowo jakos nam sie uda wrocic do normy czyli zasypiania w lozeczku

Mlodak wszystko zalezy od tego czy chcesz isc do pracy i czy Ci sie bedzie oplacac

dziewczyny piszecie o zatwardzeniach my jeszcze zadnego nie mielismy a jemy marchewe i dynie i doszedl ziemniaczek, wiem jednak napewno ze nam pomaga w tym mleczko Hippa przy inych pewnie bylby tez problem

Zaza prawie ze idealnie :)

Iwon fajnie ze maz Ci kupil :D pokaz zdjecie w nowym plaszczyku :D

ja sie kiedys zastanawialam czy nie dawac na spiocha kolo 12 ale znowu by sie zmienily pory karmien a nie mam gwarancji ze mlody wstawalby o tej 9

Niezapominajka spokojnie bo to tez moze przyblokowac ja dostawalam w piatym dniu :)

MsMickey oze sie zdarzyc taka kreska jak sie zosawi stad taka info :)

Josie dzieci latwo przyzwyczajaja sie do dobrego :p ja bym sie bala tak usypiac :p pamietajac motyw z chusta i noszenie na kazdej drzemce :p teraz tylko przyzwyczail sie babel do wozenia jak spi :p bo na spacerach zasypia ... szczwane jak liski sa te dzieci :D

Ostatnia edycja:
Witam

mlodak - trudna decyzja
iwon - no to maz sie spisal:tak:
niezapominajka - ja tam tez laik w tej kwesti z racji tego ze my sie zabezpieczac nie musimy :tak: w zadnej formie:-D

Mia znowu prespala cala noc bez jekniecia :tak: spala od 21ej do 8 rano. Wciagnela flaszeczke i o 10ej zasnela ponownie. Dzisiaj mloda ma dzien na kichanie mam nadzieje ze to nie zapowiedz przeziebienia.
U nas dzsiaj slonecznie ale bardzo zimno rano bylo okolo 4stopni tylko. Musze dzisiaj spiwor do wozka kupic bo mi mloda zamarznie jak sie jeszcze zimniej zrobi - moze znacie jakies fajne stonki gdzie mozna wybrac cos fajnego i praktycznego. Chodzi mi o spiwor nie kombinezon.

Gkvip a tutaj za miesiac nowa dzidzi w brzuszku :p a gratulue nocek :) oby bylo takich jak najwiecej albo zeby byly juz tylko takie :)

ja tez chetnie skorzystam z podpowiedzi na spiworek bo kombinezony sa beeeee

Gkvip a tutaj za miesiac nowa dzidzi w brzuszku :p a gratulue nocek :) oby bylo takich jak najwiecej albo zeby byly juz tylko takie :)

ja tez chetnie skorzystam z podpowiedzi na spiworek bo kombinezony sa beeeee

Fajnie by bylo znowu w ciazy byc :tak:kolejny transfer zarodkow mial byc w grudniu ale jednak przekladamy na pozniej:-(.

reklama
Sunshine bardzo chetnie sie spotkam :) Jestem z Bournemouth :)

Oj kochana kawal drogi mam do Ciebie :-( jakies 6h jazdy :confused2: ale mieszkasz blisko Pool a tam jest mojego Pe kuzyn wiec jak kiedys sie do niego wybierzemy w odwiedziny to sie odezwe :-)

Mlodak- decyzja nalezy do Ciebie, sama wiesz jak sie czujesz w tej sytuacji, intuicja Ci podpowie ;-)
Iwon- to teraz czekamy na Twoje zdjecia w plaszczyku :tak:
Josie- dobrze, ze mlody zasypia w ciagu dnia ale szkoda, ze tylko na Tobie :-( moj Pe tez przyzwyczail mloda do zasypiania jak sie ja buja w koszu ale to lekka rekompensata za brak smoczka :sorry: 3mam kciuki za powrot do zasypiania w lozeczku :tak:
niezapominajka- jeszcze masz kilka dni wiec sie nie stresuj :-)
MsMickey- dla pewnosci jutro zrob drugi ale wg mnie "nieststy" nie jestes :-p
Aylin- ale niunie obkupilas :-D a patrzylas na to siedzonko BUMBO? wrzucilam Ci wczesniej linki?
gkvip, kasienka- ja dopiero zaczynam sie rozgladac z spiworkami do wozka wiec jeszcze nic nie podpowiem, ale wydaje mi sie ze musi byc taki zeby pasowal do typu wozka i odpowiadal np kolorystycznie :-)

A ja wlasnie wrocilam od dentysty i mialam znieczulenie bo musila nadbudowac mi zeba bo mi pekl pod koniec ciazy i mialam taka prowizorke i teraz mam pol pyszczka zdretwiale i moj Pe sie ze mnie smieje jak mowie :dry:

Do góry