reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Josie po doświadczeniu u mojej Oli wiem że nie ma reguły czy są wodne, czy z materiału...dziecku musi jakoś tak przypodobać po prostu i dobrze się miętosić w buziaczku :-D Patryczkowi najbardziej pasują na razie jego PYSZNE paluszki -pakuje dwie ręce na raz , i ssanie pieluszki :)

reklama
A ja wpadam na sekunde bo tak mi przyszło na myśl:

Czy Wy wiecie, że dla większości z Nas stuknał już rok znajomości tu na bb??
Także - wszystkiego naj z okazji rocznicy laski;-):-p

Josie ja mam łóżeczko turystyczne po bratanku i jest super! Nie pamiętam jednak nazwy producenta. Ponieważ łóżeczko stoi u teściów a dziś będzie niedzielny obiadek to sprawdzę i dam znać. Ma 2 poziomy, bieguny, moskitierę, przewijak (Julek się już w nim nie mieści;-)) no i mój bratanek- szaleniec- nie dał rady go załatwić a bardzo się starał;-). Chciałabym je sobie przywieść spowrotem do domu bo mój Julek już od dawna nie mieści się do kosza i na wszystkie drzemki muszę go do sypialni tachać:blink:

Mój mąż stanowczo odmawia wyprowadzenia Julka z naszej sypialni, bo on jeszcze za malutki:dry: Nie mam sposobu, by go przekonać. Nie i już. Wczoraj się z niego uśmiałam- pytałam się kiedy Julek będzie mógł się przeprowadzić do swojego pokoju? Jak skończy 16 lat:-D:-D:-D

cześć dziewczynki:-)

ależ się stęskniłam za Wami;-)

jeszcze nie nadrobiłam ale już prawie

u nas się dziecko zepsuło - normalnie jak nie mój Jachu!mało je,w nocy się budzi co 2 godziny i generalnie ciągle trzeba koło niego być:szok:a rekord pobił jak zaczął domagać się usypiania na rękach:szok::szok::szok::szok::szok:ale się nie dałam i musi usypiać w łóżeczku

December-trzymam za Was kciuki i oby to nie było jednak to!!!!

spadam dalej nadrabiać
miłego dnia:-)

Rysica a jeśli możesz się pochwalić to ile za niego daliscie? Rzeczywiście kosztuje ok 4000 zł?

My to na innej zasadzie ;) Mój mąż zaczyna sprzedawać te urządzenia, więc dostał na weksel egzemplarz pokazowy, i jak sprzeda 4 sztuki to dostaniemy thermimixa. Ale my mieliśmy wcześniej thermomixa ale starszy model, tylko kiedyś teściowa (bo to był jej, miała go ponad 15 lat a my kolejne 4) wrzuciła przez przypadek łyżeczkę do thermomixa i trochę stępiła noże, potem go zastawiłą w lombardzie, bo ciężko jej było, a jak wykupywała to gościu jej oddał ale bez nakładki do gotowania na parze... Więc część rzeczy odpadało do robienia, co niezmienia faktu, że prawie codziennie go używaliśmy (wyznacznik mojej mamy - stoi na zewnątrz czy w szafce - u nas stał na zewnątrz). A poza tym był w 100% sprawny. No a teraz - miód malina!!!
A jaka kasza manna wychodzi! Gładka jakiej jeszcze nie widziałaś! Gwarantuję ;)No i nic się nie przypala, bo to urządzenie cały czas miesza jak coś gotuje :) Więc tylko wrzucasz składniki, ustawiasz zegar, temperaturę, włączasz odpowiednie obroty (wszystko jest napisane w książce kucharskiej dołączonej do thermomixa) i czekasz aż Ci zapika - o obiad gotowy. Nie trzeba co chwila podchodzić, zaglądać.
Kosztuje dokładnie 3979 zł i można wziąć na raty po niecałe 200 zł m-c :)

Josie - hahahaha boska fotka :D

Monika dzisiaj pobiła swój rekord ;) Wczoraj dostała na kolację mleko 150 ml plus 2 miarki kaszki ryżowej o smaku malinowym i spała do 8!!! :D A ostatnio zaczęła się w nocy wybudzać ... Mam nadzieję, że kaszka załatwi sprawę :)

https://picasaweb.google.com/100371672489823378340/ThermomixMagicznyGarnuszek
danie z prezentacji plus mój ajerkoniaczek :D

Ostatnia edycja:
Josie firma Arti ale widzę na all, że jest jeszcze dużo innych fajnych. Patrz też by miało otwierany bok bo w przyszłości Ci się to przyda:tak:

Rysica ale czary, az weszlam na google zobaczyc co to thermomix :)

http://1.bp.blogspot.com/-1UWAnt_R65Y/T77nRMkyuMI/AAAAAAAAAxo/7d5WabQr3JQ/s1600/thermomix_varoma.jpg
:-D

Mam dwa pytania:

1. Jakie gryzaczki sie najlepiej sprawdzaja na zabkowanie, te wodne? widze ze tt ma takie na 3 etapy, na kazde zeby inny gryzak, czy to nie przesada?

2. Jakie lozeczka turystyczne polecacie? Moj juz powoli wyrasta z kosza, i chce do salonu wstawic turystyczne, ktore bedzie tez na wyjazdy. Zalezy mi zeby mialo dwa poziomy materaca a na innych rzeczach sie nie znam

Rysica - zaciekawiłas mnie tym urzadzeniem. Nienawidze gotowac, wiec moze z tym cudem bym polubila :cool2:

josie- ja chcialam kupic to lozeczko

NUNA Łóżeczko turystyczne Sena kol. Scarlet gratis (2610438734) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

bo moja tez kosza wyrasta. w jedym sklepie byla promocja i kosztowalo troche ponad 300, ale sie spóźnilam :(. Ma bardzo dobre opinie.

moja niestety sie "popsula" jesli chodzi o spanie. Cycoli w nocy co 2- 2, 5 h.

Addiena - wiesz, co w Thermomixie jest naprawdę fajne?
1. wrzucasz składniki i praktycznie samo się robi
a można w nim robić naprawdę wszystko - Pieczywo i ciasta, pizzę, torty, ciasto francuskie, drożdżowe, Zupy - cały wachlarz zup i chłodników, LODY, sosy, desery, dżemy, konfitury, SORBETY ;) Drinki, alkohole smakowe, mięsa (tatar, pasztet), serki nawet takie a'la homogenizowane, MASŁO, sałatki, surówki, no i jeszcze z cukru zrobi Ci cukier puder, zmieli mięso, ziemniaki na placki ziemniaczane, bułkę na bułkę tartą, no jest tego tyle, że nie sposób spamiętać wszystko!
2. Można przygotowywać zupki dla najmniejszych w chwilkę, i są takiej samej konsystencji jak Gerber, gładkie :) i masz całą książkę przepisów dla dzieci podzielone na od którego miesiąca. No i poza zupkami można robić też soki co są zupełnie jak te Kubusie, ale naprawdę bez konserwantów, i robisz takie 2: a płacisz mniej niż byś kupiła pół litrową butelkę soku :D
3. SAM SIĘ MYJE :D Wlewasz wodę, zamykasz, włączasz szybkie obroty, wylewasz, opłukujesz i gotowe :D

A co do łóżeczek TURYSTYCZNYCH
Radzę kupować takie 120x60 cm, żeby sytandardowy materacyk pasował, od takiego szczebelkowego, bo te materacyki od łóżeczek są fatalne... twarde i "łamane" znaczy złożone z 5 desek i cienkiej gąbki. Nawet jak wyjeżdżaliśmy na wczasy to jakiś koc i ręczniki braliśmy, żeby podłożyć... My mieliśmy bez kółek i z otwieranym małym bokiem i było ok. Bardzo byłam zadowolona :)

Ostatnia edycja:
reklama
Matko kiedy wy tyle piszecie? Ja przy Kubie to czasu nie mam. Znalazłam pracę jako konsultant w orange od 16 do 21 więc nie jest źle. A ty kiedy do pracy wracacie czy idziecie i czy w ogóle? Niunio coraz ciekawszy na spacerach jak nie śpi to w wózku nie jedzie bo krzychy i sie kręci bo widzieć wszystko musi. Zastanawiam sie nad tym czy spacerówki nie kupić ale nie wiem jaką. Jak sie uda to wpadnę wieczorem i popisze. Miłego dnia.:tak:

Do góry