reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aaa to ja moze cos dodam od siebie o thermomiksie- on jest super, ale na mala rodzine :tak: i nie na obiadki dla wiekszej ilosci osob.
Nawet chlebek ostatnio robilam na raty, bo dwa bochenki nie wejda.
Puree tez, na 4osoby chyba max, potem niestety nie uciagnie, wylatuje itd.

Ja mam tylko dlatego, ze dostalam na prezent slubny- bardzo go sobie chwale, ale cena niestety jst troche moim zdaniem wygorowana :no:

I po takim chlebku i tak trzeba skrobac recznie, bo maka nie umyje sie sama :no:

Gotowanie na parze, tez w malej dosc ilosci, obiadek np kompletny dla dwoch osob tam wejdzie, dla 4juz nie :dry:

Aleee, thermomiks daje smak, ktory nie uzyskamy w zadnym garnku czy piekarniku :tak:

Co do lozeczek turystycznych, my uzywamy u tesciowej Graco Controur Prestige, ale mysle, ze chyba kazde lozeczko co ma te same akcesoria, jest takie same hmmm
Musialam dokupic porzadny materac (robiony na wymiar do lozeczka 50euro hmmm) bo ten lozeczkowy to cienki i sklada sie- wydawalo mi sie, ze nie jest to dobre dla malego kregoslupu.
Przewijak super, ale niestety jak jest zawieszony, to maly ma albo nogi, albo glowe pod nim :no: Nasz poki co spi w poprzek (w czesc, ktora jest nad przewijakiem, wkladamy poduche, by nie mial tam wolnej przestrzeni) ale niestety juz nastepnym razem bede musiala go polozyc normalnie, wiec przewijak albo bedzie co 5min wypinany-wpinany, albo po prostu wyjedzie i maly bedzie przewijany gdzie indziej.
karuzelka- przynajmniej w tym graco, jest do rzyci ;-) zsuwa sie z tego obramowania lozka.

Fajna rzecz w graco- pod lozeczkiem, poki uzywany jest na wyzszym poziomie- jest taka jakby poleczka z materialu- i to jest fajne, na rzeczy, przescieradelka.

Aaa jeszcze warto szukac lozeczka, ktory by mial taki przybornik z boku- na kremiki pieluchy i inne rzeczy
Pod spodem sa kolka- fajnie mozna bez problemu nim lawirowac :tak:

Do tego ma lampke-trojstopniowa z takim panelem ktory albo sprawia, ze lozeczko wibruje (pomaga naprawde naszemu grzdylkowi, bo on musi miec silne doznania zasypiajac ;-)) albo po prostu mozna mu puscic muzyczke

Podsumujac, lozeczko te, ale chyba kazde turystyczne zawiodlo mnie tym materacykiem i przewijakiem, ktory jakkolwiek uzyteczny, potem staje sie zawada dla malego spiocha.

Witam wieczornie.
Tylko kontrolnie zagladam bo padam na pysk dzisiaj. Maly ewidentnie wpadl w skok rozwojowy i to juz 4 noc z rzedu gdy budzi sie praktycznie co godzina i kweka, wiec wstaje, podaje smoka, zasnie na chwile i znow historia od nowa. W dzien nie jest nawet marudny o dziwo, ale tez nie spi wiec ani odpoczac nie mozna ani nic zrobic. Dzisiaj spal 2 razy po 20 minut i 40 minut w wozku bo juz nie mialam sily i poszlam na spacer po 17-tej sie dotlenic.
Z jedzeniem tez gorzej, w nocy zrobilam jedzenie podczas pobudki o 2:05, wracam do sypialni a on spi. Obudzil sie o 3:15 wiec juz nie robilam koleknej butli tylko zatkalam smokiem. No i wytrzymal wiec ewidentnie jada w nocy z przyzwyczajenia bo o sniadanie dopiero o 8:30 sie upomnial. Potem co 3 godziny po 150ml jadl o dopiero przed snem zjadl 180ml z kleikiem. Mam nadzieje ze to nie za malo bo strasznie boje sie powrotu anemii.

Dzieki za odpowiedzi w sprawie mat. Juz dzisiaj cos tam zgladalam w necie troche i mam nadzieje ze jutro zamowimy bo ewidentnie Szymek potrzebuje sie wyszalec. Na kanapie nie bardzo ma jak a zreszta jak musze wujsc do kuchni na przyklad to musze go brac ze soba i zabawa przerwana. Czuje ze na macie to on pokaze co potrafi bo wczoraj jak wietrzylam parter to wygnalam K z nim do sypialni i maly 3 razy w ciagy 10 minut przekrecil sie z brzucha na plecy i na odwrot!!!!

Zazdroszcze Wam wyjazdow. Moj K nie chcial sie zgodzic na wakacje w tym roku argumentujac ze Szymek za maly jest. Szkoda mi slow bo uwazam inaczej co zreszta potwierdzaja Wasze przyklady z zycia :)

Co do maty to ja też szukam...jeśli wystarczyłyby tylko wiszące zabawki to podoba mi się Ikejowski Cirkus...ale nieeee u Tyli musi kręcić i grać...więc stawiam na baby zoo z Fiszersrajsa...zobaczymy...
Z sexem...gin powiedział do mnie na pierwszej wizycie poporodowej...niech tylko pani nie przeprasza męża za laktację...póki się karmi to ochoty brak i to jest normalne!!!
Szkoda, że nie wystawiłam teściowej w Waszym konkursie...miałaby szanse na podium ;D

nanu- w moim imieniu kolezanka polubila
yes2.gif

witam :-)
goście już wyjechali :-( ale było super :tak: pogoda jest taka piękna że i wczoraj i dzisiaj spacerowaliśmy nad Wisłą itp.

Misia ostatnio też jakaś dziwna :baffled: w ciągu dnia je po 5 minut z każdej piersi i koniec, wieczorem po odłożeniu do łóżeczka już dwa razy się obudziła po pół godziny :dry: no i nie śpi do 7 tylko dziś np. do 5 (na szczęście zjadła i poszła dalej spać)...to musi być ten skok :tak: na szczęście zbliżamy się już do jego kulminacji (17 tż) i mam nadzieję że potem będzie co raz lepiej &&&

Witam i ja :) wczoraj mieliśmy eksmisje z Antkiem i mamcią z mieszkania :D bracki urządzał imprezę urodzinową :)
I wczoraj też kupiłam sobie i małemu bilet na pociąg :) więc w czwartek jedziemy na 8dni do mojej przyjaciółki na mini wakacje :) mam nadzieje tylko, ze mały zniesie dobrze prawie 8h w pociągu, a potem jeszcze 150km :)

reklama
Do góry