reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin ja jak miałam zastój to położna mi poradziła aby: pić pół szklanki szałwi dziennie ( zatrzymuje laktację) póki zastój nie przejdzie, oczywiście gorący prysznic i po nim dostawić maluszka do piersi tak aby bródka była skierowana w kierunku zastoju a później po karmieniu schłodzić pierś schłodzonymi, stłuczonymi liśćmi z kapusty. Mnie to pomogło tylko jeden dzień miałam zastój.
Katrina mąż mi próbował ściągnąć to więcej śmiechu było niż ściągania
Nanulika polubiłam

reklama
Witajcie,

Mam nadzieje, ze u Wszystkich wszytko w porządku bo szczerze to nie nadrobilam :zawstydzona/y:

U mnie trochę się pokomplikowalo :-(

W poniedziałek lece z dziećmi juz. Odezwę się niebawem na pewno;-) pozdrowionka dla Wszystkich i udanych sexikow ;-):-D bo tyle doczytałam.

oooo jak tu cicho :szok: no cóż imprezowa sobota pewnie :-)

aylin - jestem za :-) ja też już planuje kolejne , ale to wszystko uzależnione od finansów :tak: puki co korzystając z pogody i zadowolenia młodego postanowiliśmy przynajmniej raz w miesiącu gdzieś na weekendy wyjeżdżać z małym :-)

polaa - spokojnej podróży :tak:

w cyckowych problemach niestety nie pomoge , bo moje butelkowe :tak:

Wow już po kąpieli i przeszedł w tryb nocny , pewnie obudzi się dopiero koło 3 :-)
a ja nazbierałam koszyk orzechów i tak siedzę i walczę z nimi dziadkiem :biggrin2: stos do prasowania leży , eh chyba poczeka do poniedziałku :-D

Witam wieczornie.
Tylko kontrolnie zagladam bo padam na pysk dzisiaj. Maly ewidentnie wpadl w skok rozwojowy i to juz 4 noc z rzedu gdy budzi sie praktycznie co godzina i kweka, wiec wstaje, podaje smoka, zasnie na chwile i znow historia od nowa. W dzien nie jest nawet marudny o dziwo, ale tez nie spi wiec ani odpoczac nie mozna ani nic zrobic. Dzisiaj spal 2 razy po 20 minut i 40 minut w wozku bo juz nie mialam sily i poszlam na spacer po 17-tej sie dotlenic.
Z jedzeniem tez gorzej, w nocy zrobilam jedzenie podczas pobudki o 2:05, wracam do sypialni a on spi. Obudzil sie o 3:15 wiec juz nie robilam koleknej butli tylko zatkalam smokiem. No i wytrzymal wiec ewidentnie jada w nocy z przyzwyczajenia bo o sniadanie dopiero o 8:30 sie upomnial. Potem co 3 godziny po 150ml jadl o dopiero przed snem zjadl 180ml z kleikiem. Mam nadzieje ze to nie za malo bo strasznie boje sie powrotu anemii.

Dzieki za odpowiedzi w sprawie mat. Juz dzisiaj cos tam zgladalam w necie troche i mam nadzieje ze jutro zamowimy bo ewidentnie Szymek potrzebuje sie wyszalec. Na kanapie nie bardzo ma jak a zreszta jak musze wujsc do kuchni na przyklad to musze go brac ze soba i zabawa przerwana. Czuje ze na macie to on pokaze co potrafi bo wczoraj jak wietrzylam parter to wygnalam K z nim do sypialni i maly 3 razy w ciagy 10 minut przekrecil sie z brzucha na plecy i na odwrot!!!!

Zazdroszcze Wam wyjazdow. Moj K nie chcial sie zgodzic na wakacje w tym roku argumentujac ze Szymek za maly jest. Szkoda mi slow bo uwazam inaczej co zreszta potwierdzaja Wasze przyklady z zycia :)

A tak przy okazji...musze dzieciakom urzadzic pokoj,jest maly i zupelnie nie mam pomyslu jak zorganizowac im to miejsce,zwlaszcza ze roznia sie plcoa i spora roznica wieku.Pomozecie mi ? Moze ktoras z Was ma taki zmysl projektowania?

anja moze zajrzyj na watek pokoj maluszka, dawalysmy tam rozne pomysly :)

nanu polubilam

u mnie dzis jakos bez werwy, caly dzien nic nie zrobilam oprocz obiadu. w ogole nie poczulam ze weekend, zapieprz przy malym jak codzien :dry: chyba jakas depresja jesienna mnie dopada

Hej
wpadam tylko na sekundę poczytać Was troszkę...
widzę, że nie ma na razie chętnych do opowiadania o seniorach...

My się dziś pakujemy - jutro przeprowadzka... mam dość już.
pa:-)

Wybaczcie, że dziś się nie odzywałam, ale pół dnia nas w domu nie było, w Jankach byliśmy, spodnie sobie kupiłam :D No a potem obiadek - rany jakie pychoty w tym moim Thermomixie można robić - dziś karkówka na parze z surówką z jabłka i kapusty pekińskiej i marchewki i sos z suszonych śliwek i podgrzybków - no PYCHA!!! I dietetyczne, bo zero tłuszczu :D palce lizać :)

Josie dzięki, nie zwróciłam uwagi że jest taki wątek, spojrzę tam :)

A ja dziś byłam na imieninach u Mamy, ale już po 18 byliśmy z powrotem. Po prostu ten mój syncio domaga się kąpieli i cycusia o tej godzinie, i co by się nie działo trzeba wracać do domu bo jest inaczej ryk ;-)

reklama
Rysica ale czary, az weszlam na google zobaczyc co to thermomix :)

http://1.bp.blogspot.com/-1UWAnt_R65Y/T77nRMkyuMI/AAAAAAAAAxo/7d5WabQr3JQ/s1600/thermomix_varoma.jpg
:-D

Mam dwa pytania:

1. Jakie gryzaczki sie najlepiej sprawdzaja na zabkowanie, te wodne? widze ze tt ma takie na 3 etapy, na kazde zeby inny gryzak, czy to nie przesada?

2. Jakie lozeczka turystyczne polecacie? Moj juz powoli wyrasta z kosza, i chce do salonu wstawic turystyczne, ktore bedzie tez na wyjazdy. Zalezy mi zeby mialo dwa poziomy materaca a na innych rzeczach sie nie znam

Do góry