reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
gkvip - super, że wszystko ok :)

Kamila - dzień dobry :)

A ja mam wizytę w Medicover we wtorek, i badania (morfologia, mocz, toxo) i tam pójdę do okulisty, niech mi sprawdzi oczy, a i tak będę jechać do Medicover i mam za darmo tam bo mam pakiet z pracy :)
Udało się umówić wizytę, ale niestety w innym centrum, no ale cóż, ważne, że się udało ;)

Ostatnia edycja:
Sunshine może jeszcze mąż da się namowić?!;-)
zycze, zeby jak najszybciej się ruszyło u Ciebie:tak:

gkvip nic tylko się cieszyc, że wszystko w porządku:-)

wlasnie odpoczywam po obiedzie, Kuba śpi:tak: cały czas tylko myślę i sprawdzam czy wszystko mamy gotowe, jak głupia za przeproszeniem:zawstydzona/y:

jutro bądź w sobotę jadę jeszcze do miasta po pare drobiazgów do domiu. Niech ten czas leci bo chce juz byc po wszystkim

witajcie Mamuśki Czerwcowe,

Verita - dzięki za przekazanie wiadomości, sorki, ale wyleciało mi z głowy, żeby dodać nick, ale Wy inteligentne bestie jesteście i domyśliłyście się, ze to o mnie chodzi, (ale ponieważ nie byłam pewna czy ze szpitala będziesz miała jak dać znać, dlatego poprosiłam jedna z mam z Irlandii o przekazanie mesydża ode mnie),

Kamila - dla Ciebie i innych mam - skoki rozwojowe u niemowląt, z tego co pamiętam, pierwszy jest ok. 2 tyg., stad Twoje problemy z laktacją, nie daj się, a będzie dobrze skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

BMR - tak jak napisałaś, po pierwszym falstarcie, gdy w poniedziałek się zaczęło (tak jak Wam w poniedziałek pisałam - 4 czerwca), czekałam na spokojnie w domu i tak ok. 16-tej pojechaliśmy do szpitala (godzinkę czasu zajęła nam droga), na Izbie Przyjęć byliśmy o 17-tej, nie całe 15 min. KTG i położna kazała ubierać "dress" SE myślę kurde jaką sukienkę, ja tu na bal nie przyszłam... ale chodziło o koszulę do porodu, poszliśmy z nią na te sama salkę w której urodziła się Alinka (rozwarcie było na 3cm) i o 19.05 Kubuś (szok!!!! jednak Kubuś!!!) był już z nami.

Dziękuję wszystkim za GRATULACJE, ja również wszystkim mamom GRATULUJĘ, ale nie jestem ze wszystkim na bieżąco, bo nie jestem w stanie tyle nadrobić.

Zaza - jednak udało się i jest 4 czerwca!!!!!!!

hatszept- ten przewód to sie sam powinien zamknąć (tak było u córeczki mojej kuzynki) ale skontrolować wcześniej warto bo przynajmniej nie bedziecie się denerwować

kamila - o tej porze dzień dobry?? czyżby chłopaki ci dali popalić??

gkvip- super że wszystko ok...a że jeszcze troche czasu ci zostało to sobie nie źałuj

a ja sie jakoś licho czuje, brzuch mnie ciągnie a jeszcze znajomi sie wprosili na 16....zamiast sobie poleniuchować i odpocząć w swoim łóżeczku przed jutrem to mi sie goście wprosili....tragedia

Hatszept kochana badz dumna mamusia, chodzilas 9 mscy w ciazy, mialas dolegliwosci, mialas bole i cierpialas. ...niewazne jak sie rodzi, poswiecilas siebie dla drugiej osobki ktora bedzie cie kochala nad zycie tak jak ty ja. To nie ma znaczEnia czy sie rodzi sn czy cc i czy czuje sie duzy czy maly bol. Ja jakbym mogla wybrac to rodzilabym zupelnie bez bolu i to bez zastanowienia

Ps natka gratulacje Dominiki :*

Tak sie zastanawiam czy wypic lampke wina i moze urodze a z drugiej strony jak nie urodze a zaszkodze dzidzi...szczegolnie ze nie pije w ciazy

My ciągle 2in1, mała tak rozrabiała na ktg że żaden skurcz się nie zapisał :wściekła/y: położna byłą w szoku, że na tym etapie dziecko jeszcze tak fika w brzuchu, szyjka zgładzona, rozwarcie na 2, przy usg małą też strasznie broiła i ciężko było ja pomierzyć i jeszcze mnie skurcz złapał taki aż mi się słabo zrobiło ale przynajmniej lekarka zobaczyła że skurcze faktycznie są.
Mogłam zostać w szpitalu na obserwacji ale wolałam pojechać do domu, przynajmniej może jeszcze coś zrobię a w poniedziałek lub wtorek mam się zgłosić na indukcje jeśli nic się nie będzie nadal działo
Przynajmniej wiem że u małej wszystko w porządku, bardzo ruchliwedziecko będziemy mieć no i dosyć spore bo wg usg ma już 3800 i nadal siedzi w brzuchu i rośnie na coraz większą kluskę
Jeżeli do niedzieli nic nie ruszy to chyba pojedziemy niedaleko w góry, podobno zmiana ciśnień przy wjeździe może podziałać a na tej górze akurat byliśmy z mężem na naszej pierwszej randce i można bez problemu wjechać tam samochodem

josie
olejek rycynowy to ściema, przynajmniej u mnie a tak się namęczyłam żeby go przełknąć

delwer
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, wielu cudownych wspólnych alt wam życzę :tak:

Sunshine6
ja mojego też nie mogę namówić, nie i koniec, żadne argumenty nie działają.
Dobrze że udało ci się umówić do innej położnej, może się nie znacie ale myślę że też będzie dobra :tak:
Trzymam kciuki żeby się u was rozwinęło

hatszept
ten przewód zazwyczaj sam się zamyka, chyba u sicil był też ten problem, ale zazwyczaj wszystko samo się rozwiązuje :tak:

gkvip2505
super że wszystko jest w porządku :tak:

katrina115 fajnie że znalazłaś chwilkę żeby do ans zajrzeć :tak:
Uściski od cioć dla Kubusia

kasia580
oj ci goście to tacy trochę nie w porę, nie da się tego jakoś przesunąć?

jestem załamana wózkiem.

Przywieźliśmy go dziś do domu - ledwo w windzie weszłam z rozłożoną gondolą. W dodatku wcale nie jest taki lekki i prosty w składaniu jakby się wydawało. Do samochodu z trudem wlazły gondola, stelaż i nosidełko.

Ja nie wiem, jestem zrozpaczona wielkością tego czołgu i trudnością w transporcie przez schody - zaledwie 5 schodów pokonywałam 10min.

Wózkarnia zapchana rowerami przez leniwych sąsiadów. A nawet jak znajdę tam miejsce dla siebie to i tak nie wiem jak to wszystko ogarnąć kurde nooo...Czy w auto brać zawsze nosidełko i gondolę? Stelaż to wiadomo bo na czymś trzeba nosidełko postawić w sklepie itd. Mam depresję :(

Logistycznie słuchajcie wymiękłam :((((

i po grillu, ale nic się nie rusza
od dwóch dni leci mi siara i to tak, że mam plamy na koszulce, może to znak, skoro do tej pory nic m nie leciało:sorry:

delwer gratuluję i życzę udanej rocznicy!

katrina to może w ramach rewanżu teraz ty mi wywróżysz datę porodu ;-)

tialana życzę Ci żebyś przed niedzielą już tuliła swoją córcię w ramionach &&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry