reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dzień doberek!

Ja dziś na siku wstałam tylko raz!!:szok: a rano po przebudzeni myślałam, ze jest gdzieś 9.00 a była 6.00. Wstałam, bo wiedziałam, że zaraz głód dopadnie i tak siedzę i gapię się w tv.

blond, paulina - powodzenia, jeśli to Wasz czas:-)

ruda - dzięki za opowieść.

avo - dobrej zabawy.

młodak - ja też raczej pojechałabym do szpitala, bo żółtaczka lubi szybko postępować.

reklama
witajcie sobotnio!!!

blond , paulina trzymam kciuki,żeby to było to!!!I żeby szybko,łatwo i w miarę bezboleśnie:tak:

BMR - Ty wiesz jak ja Ci bardzo kibicuję!!!!

Co do wagi Jasia to sama waga mnie nie przerażała,tylko moja pierwsza myśl była,że trzeba będzie dobić do 2500 (bo kiedyś wypuszczali dopiero z taką wagą)i ile to nam zajmie czasu???!!!Ale na szczęście nie było tak źle.
Miłej soboty Wam życzę!
AVO udanej zabawy i żeby Natalka się rozruszała!

Witam z rana, dobrze ze sie obudzilam o 7 to chociaz troszke slonka zobaczylam:-) bo teraz nic tylko mleko na niebie i nic nie widac. :-(

Paulina, Blond- trzymam kciuki, zeby szybko poszlo i zeby to bylo TO.
December- zdrowka !!! i smacznego :-D

Do do zespolu Helpp to UK bardzo tego pilnuja - nazywa sie to pre-eclampsia: glowne objawy to wysokie cisnienie i bialko w moczu, dlatego co wiztyte to sprawdzaja, bole gornej czesci brzucha- z reguly prawej, migawki w oczach, pocenie sie.

Jak wczoraj przeczytalam o Magnii to sie przestraszylam bo niby objawow jako takich nie mam.... boli mnie gorna czesc brzucha ale lewa wiec wydaje mi sie ze miesien mi sie naciaga bo brzusio sie przechyla na lewa strone.
Nio i te uderzenia goraca do glowy przy bolach okresowych....

Magnii wspolczuje i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze:tak:

Uciekam zrobic sniadanko i mezulka budzic :-D

czesc dziewczynki

december- zdrówka ci życze, kuruj sie kobietko

za wszystkie rozpakowujące sie mamuśki 3mam &&&&&

a wszytstkim maluchom i nam wszystkiego naj naj z okazji dnia dziecka- sorki za spóźnienie ale od wczoraj mam chrześniaka mojego S w domu na weekend i nawet nie mam czasu wejść na neta , wiec pewnie dopiero was w poniedziałek podczytam dokładnie.

miłego dnia bo pogoda przynajmniej u nas do d...... ale cóż

Dziewczynki kochane, bardzo Wam dziekuje za wsparcie, a AVO za przekazywanie informacji i dobre slowo :* jak kiedys wroce do domu, opisze Wam dokladnie moje przeboje zdrowotno-szpitalne. W skrocie: mialam nadcisnienie, ktore sie szybko rozszalalo i nie dalo sie go zatrzymac, a od neonatologow juz po porodzie dowiedzialam sie przypadkiem, ze mialam ciezki stan przedrzucawkowy, z ktorego rozwinal sie zespol HELLP. z tego powodu moj synek nie urosl ani grama przez tydzien pobytu na patologii, a lekarze zwlekali z cesarka mimo ze mialam powazny atak watrobowy. Generalnie przypadkiem sie dowiedzialam, ze moglam wyciagnac kopyta, a z powodu HELLPa moj synek teraz nie trawi. Najwazniejszy jest dla mnie teraz Tomek, trzymajcie za niego kciuki, zeby uklad trawienny zaczal dobrze funkcjonowac. Ale nie wykluczam, ze cala sprawa bedzie miala dalszy ciag w.sadzie. Nasz synek mimo skonczonych 36 tyg. w momencie porodu byl duzo wczesniejszym wczesniakiem, obserwuja go kardiologicznie i boje sie, co jeszcze moze wyjsc :( z uwagi na fakt, ze mialam ten HELLP trzymaja mnie ciagle w szpitalu, bo wyniki sa zle, a ja mam problemy z laktacja, bo swiruje juz w tym miejscu (teraz np. leze na sali z dwiema mamami i ich noworodkami - ich widok, placz, odwiedziny tatusiow - wyobrazcie sobie jak to swietnie wspolgra z dojeniem sobie cyckow). Mleko jest dla Tomka na wage zlota, a dzis w nocy zebralam zaledwie 3 ml :(

Staram sie trzymac jakos, ale i tak rycze po katach. Mam nadzieje, ze Wy szczesliwie donosicie Wasze kochane malenstwa, trzymam zacWas mocno kciuki!!

magnii bądź dzielna! Trzymam kciuki za Ciebie i za Tomka. Wysyłam mnóstwo dobrych myśli, na pewno wyjdziecie z tego szczęśliwi i silniejsi niż kiedykolwiek. Przytulam!!!

Magnii - współczuję tego wszystkiego co Was spotkało...3mam mocno kciuki za Twoje i Tomeczka zdrówko!!! Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i wrócicie jak najszybciej razem do domu.
A w którym szpitalu Ci taki los zgotowali??

Blond, Paulina - trzymam kciuki!!!! Jejciu, ja czuję, że u Was to to!!!! Blond - podziwiam za stalowe nerwy, jak rodzice mają godzinę drogi, to ja bynm wcześniej dzwoniła, na pewno by nie mieli pretensji!

Magnii - strasznie Ci współczuję tych przeżyć, i tego czekania lekarzy :( Ale jestem pewna, że synek szybko zacznie poprawnie trawić i będzie wszystko w porządku!!!

My już po śniadanku, niedługo przyjadą moi rodzice z prezentem na dzień dziecka - wiecie o czym mój syn od dawna marzył?? o kucykach, tych z bajki My little Pony na MiniMini - i mama mu kupiła Apple Jack, Pinky Pie i Twighlight Sparkle ;P Takie małe, żeby do rączki je mógł wziąć. Ciekawe jak mu się spodobają...
Nie zdziwiłabym się, gdyby na urodziny chciał lalkę i wózek ;P Bo to będzie jakiś miesiąc po narodzinach Monisi ;P

reklama
dzieki dziewczyny. minely dopiero 4 godziny a ja juz sily nie mam, chodze na czworaka , w wannie to jeszcze bardziej boli. jakas masakra. co 5-6 sa. niedlugo chyba do mamy zadzwonie bo oni tu maja godzine zeby dojechac ale wole to opoznic zeby w razie falszywego alarmu zamieszania nie robic bo oczywiscie jestem sama z mlodym. a jeszcze wcozraj wieczorem pisalam do Zazy ze wogole nie czuje jakbym miala rodzic

a z Buziakiem ok tylko znowu neta jej zabralo.

Ty to może jednak sie powoli zbieraj jak mówisz że co 5 0 6 min. sa

Magnii Kochana trzymam kciuki za ciebie i Tomeczka . Zdrówka i oby wszystko okazało sie ok.

Do góry