reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam rano
no to o tej porze mnie jeszcze tu nie bylo:eek:
od godziny lapia mnie takie skurcze ze o spaniu nie ma mowy, wiec odpuscilam spanie i leze. jakos mi ise wierzyc w nie nie chce bo niemozliwe zebym w terminie rodzic zaczela ale powiem tylko ze boli w cholere. co 6-8 minut.zaraz do wanny sie wybiore bo nie wyrobie.

Witam dolaczam do ciezarowek ktore maja bole krzyzowe ........oooooooo fuck pierwszy to az zawylam ...mysleli ze zawalu dostalam bo az mnie zgielo w pol i na podlodze siadlam :baffled:

skurcze dlugosci 10-15 minut puscily mnie po 5 h a tak co i rusz........dzownilam do poloznej powiedizala ze jak zjada do 7-8minut to jechac na razie sie uspokoiloale po prysznicu ciagle czuje lekkie bole..koszmar niedosc ze leje caly dizen ponuro to jeszcze czuje sie fatalnie a mlody rusza sie jakby to byl normalny dzien...........no wiec doktorze spradza sie slowa ze to juz tydzien ten ???????????????????:eek::happy:

Mangii i Tomeczek duzzzzzzzzzzzzzzoooooooooooooooooooooooooooo zdorwia dla was i modlitwa :-(

No to dziewczyny trzymam kciuki.

Dzień dobry!
Matko boska - ileż można się budzić na siku? Dziś wstawałam co godzinę, a dodatkowo miałam taką zgagę, że prawie 0.5l wypiłam mleka w nocy!!! I te mdłości...
O 5 zaczął mnie obiecująco bardzo boleć brzuch, ale przeszło!

No i ja podobnie, brzuch zaczął twardnieć i lekko pobolewać ok 4 i tak kilka razy, potem przysnęłam i jak się obudziłam to już nic nie było.
BMR od kiedy ty już robisz takie podchody pod rodzenie?

Magnii i Tomeczek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Młodak ja też uważam że powinnas skontaktować się z lekarzem i zrobić maluszkowi badania

no to Paulina witaj w klubie:/ja sie wykapalam i jeszcze gorzej. Rafal sie obudzil i patrzy sie na mnie i nie wie co sie dzieje:/pytya sie co mi jest to mowie ze brzuszek mame boli a on( pocieszajaco bardzo z usmiechem na twarzy): a mnie nie boli:rofl2:
Paulina skurcze DLUGOSCI 10-15 minut??!! czy co 10-15?moje trwaja troszke wiecej niz poltorej minuty i nie wyrabiam:baffled: oczywiscie krzyzowe jak z rafalem. normalnie pieknie

dobra uciekam poki co bo na raty pisze juz z 10 minut[/QUO]

Tak co 10-15 minut i jeszcze mam teraz odruch wymiotny niewiem czy to tez objaw? Jak dobrze ze to weekend i wszyscy w domu;-).
Zespol Mangii to cos rzucawkowego i wiem ze moze sie pojawic w kilku przypadkach po porodzie min zwiazane to z watroba miala zle wyniki .

Paulina, Blond- to pewnie już, ale Wam zazdroszczę:)
Trzymam kciuki za łatwą i szybka akcję:)
Blond- Magnii miała stan rzucawkowy,a zespół Hellp to powikłanie tego stanu- ogólnie jest nieciekawie- Tomeczek truł się w jej brzuszku i teraz sam nie je. Jest karmiony przez kroplówki:(
Młodak- wpsółczuję żółtaczki:( - słyszałam,że można opalac dziecko przez syzbkę i to pomaga...dziwnie brzmi, ale ponoć dość skuteczne.

a mi chyba jednka arytmia fałszuje wynik pomiaru cisnienia, bow nocy miałam teztakie dziwne uczucuie dwa razy i jak zmieryzłam cisnienie to było 111/68 i 114/71.....trzymajcie kciuki żeby tak było:)

no i mam nadzieję,że dzisiaj będę się lepiej czuła, bo mam slub i wesele:)

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny. minely dopiero 4 godziny a ja juz sily nie mam, chodze na czworaka , w wannie to jeszcze bardziej boli. jakas masakra. co 5-6 sa. niedlugo chyba do mamy zadzwonie bo oni tu maja godzine zeby dojechac ale wole to opoznic zeby w razie falszywego alarmu zamieszania nie robic bo oczywiscie jestem sama z mlodym. a jeszcze wcozraj wieczorem pisalam do Zazy ze wogole nie czuje jakbym miala rodzic

a z Buziakiem ok tylko znowu neta jej zabralo.

reklama
Witam rano

No to dziewczyny trzymam kciuki.

No i ja podobnie, brzuch zaczął twardnieć i lekko pobolewać ok 4 i tak kilka razy, potem przysnęłam i jak się obudziłam to już nic nie było.
BMR od kiedy ty już robisz takie podchody pod rodzenie?

Magnii i Tomeczek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Młodak ja też uważam że powinnas skontaktować się z lekarzem i zrobić maluszkowi badania

Oj historia u Nas jest długa :-D
I aby nie było, że to moje jakieś wymysły - na ktg wychodzą mi skurcze tylko, że nieregularne, ale silne! :angry:
Mój Synek po prostu sprawdza Mamę - czy ona aby silna i gotowa do zmierzenia się z wychowywaniem chłopaka :-p
A tak na poważnie: w 34 tyg trafiłam na oddział na podtrzymanie i jak z niego wyszłam w 35 tyg tak już bez leków (bo dostawałam je tylko na oddziale) kulamy się ze skurczami i bólami do dziś! Dodam tylko, że ja bez czopu zupełnie już od dwóch tygodni (dwa minęły wczoraj). Ciekawie jest :-)

Magni trzymam kciuki!!!

Blond Ty to masz nerwy - ja wiem, że nie rodzi się w 5 min i masz czas, ale to jednak druga dzidzia i może pójść szybko!

Do góry